Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnátok egy ezen okokból előrehozott esküvőhöz?
A párommal 4 éve vagyunk együtt, ebből két év minden napos kapcsolat, 2 év távkapcsolat, jelenleg távkapcsolatban élünk (még 8 hónap). Anyagilag nem állunk valami fényesen, nekem édesapám betegnyugdíjba készül (múlt hónapban bezárta a céget amivel dolgozott), anyukám nem keres sokat. Bár mindketten ösztöndíjasok vagyunk, így is elég sok támogatásra van szükségünk az otthoniaktól...Sokat beszéltünk már a közös életünkről, tudom, hogy szeretné, hogy a felesége legyek, de egyelőre egyetem elvégzése előtt nem akartunk összeházasodni. (neki még 4 év van hátra :-S) A napokban olvastunk egy csomó ösztöndíjat, pályázatot, ahol egész jó ösztöndíjakat ajánlanak friss házasoknak, elgondolkodtunk, mi lenne ha előre hoznánk a dolgokat... Csak akkor meg elveszne a varázsa az egésznek...az eljegyzés, az elhamarkodott esküvő...(egymásban biztosak vagyunk, szóval ez nem ügy). Én jövőtől mindenképp dolgozom, csak így mégis másabb lenne.
Ez hülyeség? :-S
Ha összeházasodnánk akkor is leghamarabb 8 hónap múlva, éppen távkapcsolatot nem csinálunk a házasságunkból:) én nyáron diplomázok, azért nem tudunk hamarabb összeköltözni.
Halasztani nem tud a párom mert akkor automatikusan csak fizetésesre veszik vissza...és k.va sok pénz lenne a tandíj, ergó semmit nem csinálnánk abban az esetben...
Az együttéléssel nincs bajunk heteket, hónapokat éltünk már együtt, ismerjük egymás bogarait...de még akkor is szeretünk együtt lakni, ha épp kakiban vagyunk, nálunk nem tart sokáig.
A nyáron akkor is összeköltözünk ha nem lesz esküvő.
Nem tudom, mennyire mézes madzagok ezek az ösztöndíjak. A sulihoz köthetők, vagy tanulmányoktól függetlenek?
Lehet, hogy potyára házasodtok össze és nem is kapjátok meg? Vagy olyanra gondolsz, ami mindenkinek jár, aki megpályázza? (Mi 5 éve házasodtunk, akkor ilyesmiről még csak nem is hallottam.)
Miért nem akarnátok amúgy suli befejezéséig házasodni? (Gondolom, az alapok megteremtése miatt.) Ha tényleg adnak annyi pénzt, akkor hajrá!
Vannak tanulmányokhoz köthetőek, meg mindenféle szociális és tanulmányi alapon működőek (az egy főre eső jövedelmünk elég kevés lenne ha összeköltöznénk).
Egyébként nem néztünk rendesen utána még, hogy mennyire érné meg...
"hiába" semmiképp sem házasodnánk, hiszen előbb-utóbb az a célunk:)
Azért nem akartunk házasodni egyetem befejezése előtt, mert bár én dolgozom jövőtől ha minden jól megy, de ő nem fog tudni, s akkor valamilyen szinten mégis a szüleire (is) lesz utalva (attól függ mekkora fizetésem lesz)...s akkor úgy elég fura lenne házasságban élni...habár ha összeköltözünk ugyanaz a szitu, papír nélkül. Bonyolult...
nyugodtan! mindent bele!
(45n konzervatív)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!