Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen dolgokat kell intézni az esküvőhöz?
Elméletileg be kell menni a legközelebbi házasságkötő "helyre" (ált. polgármesteri hivatalokon belül van), és bejelenteni a nagy szándékot. Kaptok időpontot, beírják a nagykönyvbe, hogy kik a házasulandó felek , mi lesz a feleség neve a házasság után majd stb.
Fizetni elméletileg nem kell, mert összeházasodtok. Zene, virág, szülőköszöntő pl. kerül pénzbe.
Templomi esküvő is csak akkor kerül pénzbe, ha "extrák" vannak. (pl. díszítés). De ott a papnak illik adni a végén némi pénz, de szigorúan csak az "egyház javára". Legalábbis a katolikusoknál.
Csak a két tanúval négyesben az ország egész területén ingyenes.
A templomit a tiszteletessel/pappal kell megbeszélni. Szerintem egy felhajtás, külön díszítés és násznép nélküli csöndes esketésért nem kérnek semmit ők sem (kivéve talán télen, ha miattatok kell kifűteni a templomot).
A templomi is egy bizonyos összegbe kerül(ez talán településenként változó összeget jelent)
El kell menni egy anyakönyvvezetőhöz,aki tud hozzávetőleges árat mondani(benne van a pezsgő is).
És a templominál még a díszítés is beleszámít!(pl. a kapun ill. padok szélén virág...)
a többi már csak "mellékes": ha lesz valami összejövetel/fogadás akkor a zenekar,a kaja,ital--> X főre,terem díszítés,a koszorúslányruhát felénk azok állják,akik kölcsönzik(vagyis aki viseli)...
tömören ennyi,biztos vagyok benne kihagytam egy csomó dolgot...
ezeket viszont nem tudtam,amit az előzőek mondtak,biztos jobban értenek hozzá,ez esetben nézd el nekem,ha valmit rosszul írtam....
/előző voltam/
A polgári esküvő ingyenes, ha két tanúval lesz. Mind a kettőtöknek be kell menni, s ott felvesznek egy jegyzőkönyvet, 30 nap a minimum várakozási idő. A templomi nálunk a csendes 5.000.-Ft, a nem csendes(orgona, harang, ének) 20.000.-Ft plusz a diszités, s illik a papnak vinni tortát is. Nekünk a szertartások után volt egy kis "lagzi" a párom szüleinél csak szűk családi kör, de igy is benne volt 300.000..-Ft-ba 35 főre, igaz volt hófehér menyasszonyi ruha, főétel rendelve volt, zenész, torták, öltönyök, stb...
Ez most volt májusban, igaz ez vidéken nem a fővárosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!