Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
17 éves lány lehet érett az elköteleződéshez?
Általánosságban NEM.
De: az én esetem az ellenpélda. EGyszerű diszkókalandnak indult a kapcsolatunk 16 évesen a férjemmel, magyarul egy éjszaka. Aztán két hét szünet, tali, együttjárás, ottalvás stb. Azóta a férjem, van két gyönyörű gyerekünk, 20 éve vagyunk együtt. Nekünk bejött! De nem ez az általános.
Szerintem nekünk azért jött össze, mert mindketten bizonyos értelemben megmaradtunk gyereknek.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Elköteleződés alatt nem csak a házasságot értem, hanem az eljegyzést is.
Én tipikusan az a fajta srác voltam, amire azt mondták, hogy érett. (Korábban volt idősebb barátnőm és most is idősebb lánnyal járok.) A későbbi feleségem sem az a bulizós fajta volt. Mégis változtunk annyit 10 év alatt, hogy el kellett válnunk.
Még ha érett is vagy most 17 évesen, lehet, hogy 5-10 év múlva mást kerestek egy kapcsolatban, mint most.
35/F
Simán lehet.
Biztos, hogy nem gyakori, de lehet.
Erősen egyénfüggő. De ha valaki tiszta szívéből úgy érzi, hogy szereti a másikat, akkor balgaság lenne csak azért "nem elköteleződni", mert az észérvek azt mondatják, hogy "de hát még csak 17 vagyok". Ha szívesen elköteleződsz, tedd meg. A náladnál idősebbeknek sem garantálja semmi, hogy tovább fog tartani a komoly kapcsolatuk, mint adott esetben Neked.
Akik a személyiségfejlődést írták, igazuk van, de ez innentől tudatosság és tolerancia kérdése. Saját magát (is) tiszteli meg az az ember, aki a személyiségfejlődésben beállt változásokat elfogadja, tolerálja, vele tud élni, mint aki egyből csak szakítással/válással reagálná le. (Az az "olcsóbb" megoldás, ez igaz.)
Ismertem olyan lányokat, akik nem jöttek ki jól szülőkkel v. anyjával, v. apjával és 16é elköltözött, dolgozott eltartotta magát. Mikor meg ismertem az egyikük, akkor 25é volt és jól meg volt élettársával. Volt olyan is akik koleszbe menekült, de egyedül is meg tudott állni a lábán (szülői segítség nélkül). És volt, aki házasságba menekült. Rég nem tartom velük a kapcs. lehet meg vannak, lehet szétmentek..
De Neked kell tudnod, h mi a jó. Helyetted nem élhetjük az életed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!