Van egy 13 éves lányom, de a korához képest érett, szellemi szintje kb.15 év. Nagyon szeret olvasni, mit ajánlanátok neki?
WA: Adjátok vissza a hegyeimet
Darren Shan vámpírkönyvei
Milyen témában olvas leginkább?
Mert vannak Scifi könyvek de vannak olyanok is amik felvilágosítják a későbbi életvitelre!!
true blood? NE:D 15 vagyok, nem tudtam végigolvasni. nem feltétlen azért, mert hihetetlenül durva, hanem azért, mert a fele szex. de undorító módon.
szerintem is a szent johanna gimi-t olvassa. én imádom!:)
Darren Shan??? -----> ne! nekem az egyik barátnőm ajánlotta, de képtelen voltam végi olvasni, nagyon primitíve van megírva, és ráadásul, mág undorító is!
Bocsánat kedves válaszolók, de az ha 13 éves lány, szellemileg fejlettebb a koránál, az nem azt jelenti, hogy máris tukmáljunk rá, borzalmasan ocsmány, és szexuális témájú könyveket!!
ha a lánya szereti a régi lányregényeket, akkor én nagyon ajánlom neki a Büszkeség és balítéletet, és a Jane Eyre-t ( ha véletlenül még nem olvasta volna őket :))
De ha valami kortárs könyvre vágyik, akkor javaslom, hogy olvassa el a Burok című könyvet. Ez egy sci-fi, ami rendkívül izgalmas olvasmány, mind egy 13, mind egy 18 éves számára. A történet, egy igazán érdekes helyzetet tár fel, és boncolgat. Megpróbáltam egy rövid ismertetőt összefoglalni róla, de a könyv olyan bonyolult, és egyszerű egyszerre, hogy nem tudtam róla méltó meghatározást írni. :) szerintem ( bár persze nem tudhatom biztosan ) a lányod, valami ilyen könyvet olvasna szívesebben, és nem csak szex és más semmi alcímmel ellátott True Blood könyvet...
Ha a javaslataim megfeleltek, vagy elfogadhatónak találtad ( bocsi a tegezésért ) kérlek írd meg, hogy a lányodnak hogy tetszett :) köszönettel : 15/ Lány
A Darren Shan nem undorító meg ocsmány, csak neked nem tetszik. Különben is, az inkább 12 és annál idősebb fiúknak írták, és hát horror, kell benne némi borzongatónak lenni.
Én is ajánlom a Jane Eyre-t, meg sorolok párat, ami tetszeni fog neki.
Fehér Klára: Bezzeg az én időmben
Nagy Katalin: Intőkönyvem története
Celia Rees: Bűbájos Mary
Mary Hooper: Édességek kicsiny boltja
Jackie French: Hekja
Charlotte Brontë: Villette
Louisa May Alcott: Kisasszonyok
Lucy Maud Montgomery: Emily - A tűzpróba
Jean Webster: Kedves Ellenségem! (régebben "A kismama" címen jelent meg)
Rudyard Kipling: Kim
Sam Taylor: Erdő köztársaság (Vigyázat! Elgondolkodtató könyv.)
Gerald Durrell: Rokonom, Rosy
Szabó Magda: Születésnap
Szabó Magda: Régimódi történet
Gergely Márta: A mi lányunk
Dtaenly a szerencse fia
Szerzőt nemtudokde hamegkérdi akönyvtárost tán tudni fogja
Jó könnyűolvasmány elgondolkodtató és normálisan megírt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!