Van egy 13 éves lányom, de a korához képest érett, szellemi szintje kb.15 év. Nagyon szeret olvasni, mit ajánlanátok neki?
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Daniel Keyes: Ötödik Sally
Dean R. Koontz: Rossz hely
de Dean Koontz-tól szinte az összes
Nem tudom, milyen fajtájú könyveket szeret a lány, de én 14 éves vagyok, és ezeket tudom szívből ajánlani a korombeli lányoknak:
Leiner Laura : Szent Johanna Gimi sorozat - Azért, mert egyrészt magyar, másrészt pedig a főszereplő olyan kisebb-nagyobb gondokkal küzd, mint amilyenekkel akármelyikünk is simán találkozhat.
Meg Cabot: Egy igazi amerikai lány
A neveletlen hercegnő naplója
Stephenie Meyer : Twilight saga - Tudom, hogy közhely, de tényleg egy magával ragadó könyv, és semmi borzasztóan durva nincsen benne, bár tudom, hogy nem mindenki szívleli a vámpírokat, vérfarkasokat.
Victoria Forester : A lány, aki tud repülni - Ez egy magával ragadó, aranyos kis könyv. Nem is olyan hosszú, könnyen "emészthető".
Suzanne Selfors : Mentsük meg Júliát! - Ez Shakespeare:Romeo és Júliájához kapcsolódik, de nem kell hozzá azt elolvasni, anélkül is szórakoztató, érthető.
Cassandra Clare : Végzet ereklyéi sorozat - Ez is egy fantasy alapú könyv, de nagyon szeretnivaló.
J. K. Rowling : Harry Potter sorozat - Ha a lány még nem ismeri, ideje megismernie. Szerintem letehetetlen.
Remélem kicsit tudtam segíteni :)
Vámpírnaplók, Twilight, Ascalon: a sors őrzői, Andrew Clements: Sherry Clutch a siker kovácsa, 13 okom volt..., Az eperszedő
stb.
Nekem nagyon bejött Claudia Garay vápíros könyvsorozata az
Evernight sorozat.Jobban tetszett mint a twilight. Az e Book-ot nem ajánlom mert sokszor annyira rossz fordításokat adnak ki, hogy jobb nem nekiállni. Meg a könyv az könyv.
Szia!
Kapásból Harry Potter jutott az eszembe, de szerintem már biztos olvasta.
Lányregények: - régi pöttyös és csíkos sorozatokból Kertész Zsuzsa, Szabó Magda, Thury Zsuzsa, Kőszegi Imre művei.
Thury Zsuzsa: A francia kislány című regényét imádtam. Vagy, például Bársony Ottilia: Hol bujkálsz, Cinege? című könyve is nagyon jó, vagy Hermína Franková: Ki tud franciául?, és még sorolhatnám...
De beírod a keresőbe és kidob egy csomó írót, címet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!