Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is korai 19 évesen az eljegyzés?
Ez nem "első" barát kérdése szerintem. Ha Ő az igazi akkor mindegy, hogy első-e vagy második. Ezt Neked kell érezned, tudnod ott legbelül...
Ha ilyen kétségeid vannak akkor lehet nem kellene.
Aki azt mondja, hogy az eljegyzést bármikor fellehet bontani, ez igaz, de milyen már az akit eljegyeztek már legalább háromszor? Én egy eljegyzést és egy esküvőt szeretnék, lehetőleg ugyanazzal az emberrel:P
Az eljegyzés szerintem komoly elhatározás, annak a kimondása, hogy most már komolyan gondoljátok, összetartoztok úgy érzitek. HA valamelyikőtök kicsit is bizonytalan, akkor kár a gőzért.
21 évesen jegyeztek el és akkor is mentem férjhez, 10 éve vagyunk együtt. Attól függ, milyen a kapcsolat, de az is igaz, hogy nem kötelez semmire az eljegyzés. Ha komolyak a szándékai a fiúnak, akkor igen, mert mi is az eljegyzés után egyből elkezdtük szervezni az esküvőt. Kapcsolatfüggő, hogy korai vagy sem, hogy kötelez-e valamire vagy sem.
Ha nem tervezel vele egy egész életre, akkor egyelőre felesleges:)
Attól függ...
1. mennyire veszed komolyan az eljegyzést?
Az eljegyzés a házassági szándék bejelentése. De sajnos ma már a 16 évesek is tartanak eljegyzést, pedig eszükben sincs házasodni.
2. mennyire érzed úgy, hogy ő az igazi?
Ha az első barátod, akkor is érezned kell, hogy boldog vagy-e vele vagy sem. Nincs garancia arra, hogy az eljegyzés együtt tart titeket 5, 10, 20 évig, életetek végéig, de erre akkor sem lesz garancia, ha 30 éves leszel, és akkor sem, ha férjhez mész, mert nem ezen múlik. Ha nem vagy boldog és keresed az igazit, tisztességesebb szakítani, nem csak nemet mondani.
3. mióta vagytok együtt?
Ha fél éve, akkor komolytalan az egész. Ha 2-3 éve, és együtt akartok maradni (a szándék a fontos, mert mint mondtam, garancia nincs semmire), akkor belefér.
Két dolgot kalkulálj bele:
1. Nemcsak az eljegyzés felbontásával bántod meg a barátodat, hanem akkor is, ha nem fogadod el a gyűrűt. De még mindig ez a kisebbik rossz.
2. 19 évesen még bőven változik mindkettőtök személyisége. A kapcsolatok többsége azért megy tönkre törvényszerűen, mert a pár tagjai nem kiforrott egyéniségek, nem tudták, mit várnak maguktól és a másiktól, mikor összekerültek, és az idő múlásával rájönnek, hogy nem ilyen lovat akartak.
Sajnos ez a veszély nálatok is fennáll.
Azt, hogy ő az első barátod, nem látom nagy problémának. Ha vele akarod leélni az életedet, szerencsés vagy, hogy fiatalon megtaláltad őt.
Mi az hogy ha menekülni akar otthonról?? Ez baromság!
Én nem menekültem otthonról egyáltalán, csak tudtam mit akarok.
2. válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!