Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Korai lenne az eljegyzés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korai lenne az eljegyzés?

Figyelt kérdés

Én 21 éves vagy a barátnőm 19 éves. Elkezdtem komolyan gondolkodni az eljegyzésen.

A kérdésem az volna, hogy nem korai? Mi a szokás? Tudom, hogy mikor úgy érzem és biztos vagyok benne.. de mi a szokás?

2011. szept. 20. 11:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem próbáljátok ki először, hogy hogy bírjátok egymást akkor, ha együtt laktok, mert nagyon igaz, hogy lakva ismerszik meg az ember. Ha úgyis oké minden, nincs igazán mire várni, ha a lány is benne van. Én is 19 vagyok, 4 éve vagyunk együtt a párommal, ő 23, 1 éve együtt lakunk, de én még korainak érezném. Ez tőle is függ.
2011. szept. 20. 12:24
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb ilyen korán kötött házasság tönkremegy. Persze vannak pozitív kivételek, remélhetőleg ti is azok lesztek. A jegyesség meg szerintem nem korai, ha 4 éve együtt vagytok. A jegyesség lényege egyébként is a házasságra való felkészülést jelenti, akkor éljetek együtt, tapasztaljátok meg, milyen is az. Aztán ha nem jön össze, legfeljebb leveszitek a gyűrűt. Egy eljegyzést felbontani még mindig egyszerűbb mint egy házasságot.
2011. szept. 20. 12:26
 13/21 A kérdező kommentje:
Házasságot még nem szeretnék pár évig , de az eljegyzésnek szerintem itt az ideje.. mert már nem elég az hogy csak a barátnőm, az nem fejezi ki igazán a mi kapcsolatunkat.
2011. szept. 20. 12:28
 14/21 anonim ***** válasza:
73%
Eljegyezni akkor szokták egymást, ha tervezik a házasságot és nem pár év múlva, hanem mondjuk 1 éven belül. De persze ha nektek jobb attól, hogy jegyeseknek mondhatjátok magatokat, legyen úgy. Nekem kicsit visszatetsző, mikor pont az ilyen 19-21 éves lányok mesélik nagy beképzelten, hogy ők bizony már menyasszonyok.
2011. szept. 20. 12:31
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

:) Ha így érzed, igen itt az ideje.

De azért szerintem is "illik" kikérni a szülők áldását is.

Mi úgy tervezzük (vagyis a párom), hogy megkéri tőlem a kezemet, amikor nem számítok rá, és ha ez megvolt akkor a szűk családi körben is megünnepeljük, úgy, hogy "elkér" a szüleimtől. Ennyit azért megérdemelnek...

21-L (4 éve együtt 22-F)

2011. szept. 20. 12:31
 16/21 A kérdező kommentje:
Én először a barátnőm szüleitől kérdezem meg. :) Na most már csak valami kreatív leánykérést kell kitalálnom :)
2011. szept. 20. 12:33
 17/21 anonim ***** válasza:
79%

En nem tartom korainak, az attól is függ, hogy ti hogyan élitek meg a szerelmeteket. Az meg, hogy mi lesz késõbb senki nem tudhatja.

Ha vallàsosak vagytok az még jobban erõsiti a kapcsolatotokat, mert hivatkoztàl Istenre,azért értelmeztem igy.

2011. szept. 20. 12:35
 18/21 anonim ***** válasza:
64%
nektek kell tudni mi másfél év után házasodtunk össze bár csak polgárival a lakodalmat 2 éven belül tervezzük, előtte 1 évet együtt éltünk,fél éve vagyunk házasok,2 éve vagyunk együtt, 21 vagyok a férjem 20,nagyon szeretjük egymást,napról napra jobban,javaslom lakjatok együtt előtte úgy félévet mert úgy ismeritek meg egymást igazán,látjátok egymás szokásait,hogy ne érjen meglepetés a házasság után
2011. szept. 20. 12:41
 19/21 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem azok alapján amit írtál, egyáltalán nem korai az eljegyzés, sőt pont aktuális:)) Hülyeség hogy akkor egy éven belül házasodni kell...hát miért ne élvezhetnénk ki azt az időszakot is mikor jegyben járunk?:) Majd jön az összeköltözés, stb. és utána házasság:) Sok sikert!

23L

2011. szept. 20. 13:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem is mehet a dolog :)

A lánykérés... szerintem ahol először találkoztatok, vagy valami kedves hely, amit mindketten szerettek, esetleg ahová sokat jártatok eddig. Egy park, vízpart, legkedvesebb pad, első csók helye stb. Semmi sallang, csak te+ő, a gyűrű és egy szál rózsa! Evvel tuti sikered lesz!

Sok boldogságot!

2011. szept. 20. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!