Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tovább? eljegyzés megvolt, és most?
hogy/hol jelentsük be a családnak? először egyiknek, utána, másiknak?
meg mit mondjunk? csak annyit, hogy megkérte a kezem?
és az eljegyzési vacsora mennyire szokás? jó lenne, meg minden, de ott valami szöveget is kell mondani, meg ilyesmi? mert nekem az úgy nagyon megjátszott, és inkább azt nem szeretném...
Nekem volt egy nagy műtétem és mikor az altatásból felébredtem már e kezemen volt a gyűrű. A férjem (azóta már az) fogta a kezem és anyit mondott, hogy szeretlek!
Tulajdonképpen meg sem kérte a kezem, mert én "aludtam".
Szerintem kevés embernek "kérik" így meg a kezét.
Ja és ez a születésnapomon történt.
Ezután kiválasztottuk a dátumot (06.07.08)
Nem volt eljegyzés, nagy bejelentés, semmi.
Az esküvőre helyeztük a hangsúlyt.
Tesómnak volt eljegyzése. A lányos háznál, azaz nálunk volt (akkor még én gyerek voltam).
Eljöttek a fiú és családja, majd a fiú apukája felállt és az én apámtól megkérte a tesóm kezét. Ő áldását adta és ennyi.
Azóta elválltak és tesóm a második férjét "koptatja", ahol szintén nem volt eljegyzés, meg ilyenek.
Szóval ha nincs rá igény, pénz stb.., akkor nem fontos
Szia!
Elsőnek a lány szüleinek jelentsétek be, hogy megkérted a kezét, majd utána jöhet a fiú szülei.
Szerintem csak szimplán mutasd meg a gyűrűdet és rájönnek majd maguktól, hogy az bizony eljegyzési.
Az eljegyzési ebéd a lányos háznál szokás, vagy pedig éterembe.
Semmi szöveg nem kell, szimplán csak annyi, hogy a lány apukájától megkéred a párod kezét és kész. :)
Nálunk úgy volt, hogy párom akkor kérte meg a kezem amikor kettesben voltunk Nála. Aznap este a szüleinek nem mondtuk el a nagy hírt, hanem megvártuk, hogy másnap hazajöjjünk az én szüleimhez és elsőnek Anyáéknak mondtuk el, majd utána jöttek a párom szülei, tesója. A barátok csak a hivatalos lánykérés után értesültek róla.
Az ebédet nálunk tartottuk (lány).
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!