Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 1 év utáni eljegyzés korai?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

1 év utáni eljegyzés korai?

Figyelt kérdés

A párom és én is 18 évesek vagyunk. Munkánk van, nem szülőkkel élünk. Nem azok a tipikus "tinik" vagyunk, hogy igyuk le magunkat, és cigizzünk, mert az a menő. -nem iszunk, csak alkalmakkor, és nem dohányzunk.- Én felelősség teljesnek érzem magunkat. 1 éve leszünk együtt amikor meg szeretné kérni a kezemet. Én is nagyon szeretném, mert mégis csak egy előre lépés, persze még az esküvő 2-3év :)) Az egészbe csak annyi a bökkenő hogy anyám nem tudom mit szólna. Bátyám 7év után, 28évesenen jegyezte el a barátnőjét...annak örült. De nem tudom ehhez mit szólna.

Szerintetek?? -nem ezen múlik, csak érdekel a vélemény-

18/L

2011. máj. 3. 17:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem nem korai:)
2011. máj. 3. 17:49
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon korai, nekem volt néhány ismerősöm akik egy év után eljegyezték egymást és már mindegyik szétment.Pedig idősebbek is voltak.

Mi is nemsokára egy éve leszünk együtt,párommal, de ha felhozná a témát nem tudnám merre fussak, mert én még nem vágyom ilyesmire.Ha pedig lesz, akkor legyen utána lagzi max.1 éven belül,mert különben minek az eljegyzés, hogy mutogassam másoknak,hogy nézzétek, nekem már van gyűrűm...

Szerintem fölösleges évekig jegyben járni, ez olyan semmilyen állapot.De ez csak az én személyes véleményem.

24L

2011. máj. 3. 17:53
 3/22 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ezt ti érzitek, nem feltétlen korai.
2011. máj. 3. 17:53
 4/22 anonim ***** válasza:
73%

Az ember nem attól lesz érett, hogy nem iszik, nem dohányzik, nem bulizik. A tinik 100%-a sem ilyen, van aki így szerez élettapasztalatot, van aki másképp. Bármilyen típusba is tartoztok, 18 évesen még nincs kiforrott személyiségetek, nem feltétlen látjátok reálisan a világot, ebből kifolyóan a jövőbeli terveitek és szükségleteitek is folyamatosan alakulnak, változnak.

Nincs korán ahhoz, hogy együtt éljetek, fenntartsátok magatokat, élni kezdjetek. Korán van viszont ahhoz, hogy életre szóló döntéseket hozzatok, mint pl házasság vagy gyerekvállalás. Úgy gondolom, erre még nagyon ráértek néhány évet! Ha az eljegyzést nem poénból gondoljátok, hanem komolyan veszitek, akkor alaposan átgondolva tegyétek meg, tudatosan esküvőre és közös életre készülve a közeljövőben. A ti esetetekben ez még korai. Ha 30 évesek lennétek, 1 év után simán megtehetnétek. De még csak 18 vagy..

Véleményem szerint nincs túl sok értelme fiatalon eljegyezni magad, hogy aztán évekig jegyben járhass. Ha 2-3 év múlva tényleg esküdni akartok, és lesz rá lehetőségetek is, akkor előtte 1 évvel elég, ha eljegyzitek egymást. De addig bőségesen elég, ha ti tudjátok, hogy együtt akartok élni..

2011. máj. 3. 17:54
 5/22 anonim ***** válasza:
36%

eljegyzés még nem jelent semmit, egy gyűrű, és kész, pillanatok alatt fel lehet bontani az eljegyzést. NE történjen meg azt kívánom, de ezek alapján nyugodtan:)

És nagyon okosan csináljátok, hogy vártok pár évet az esküvővel, és nem ugrotok bele a "rózsaszín köd" közepette egy házasságba! Én szurkolok!:)

23L

2011. máj. 3. 17:55
 6/22 anonim ***** válasza:
54%

A szülők oda-vissza elfogadtak már titeket? Ha igen, akkor max. kicsit morognak, hogy ilyen fiatalon? De ez hipp-hopp elmúlik. Ha viszont még vagy téged az ő szülei, vagy őt a te szüleid nem tudtak/tudták elfogadni, akkor lesz morgás rendesen.

Amúgy kicsit még fiatalok vagytok, de ha így van ahogyan írod (munka, szülőktől külön, felelősség teljesek vagytok), akkor belefér. Na és persze komolyan is gondoljátok, hogy örökké együtt!

2011. máj. 3. 17:56
 7/22 A kérdező kommentje:

Húú vegyes vélemények :)

Szerintem az, hogy 1éven belül házasodni "kell" az már nem annyira hagyomány mint régen.

És igen, komolyan gondoljuk. Közös témák, ízlés, tervek az életről :))

És még veszekedés sem volt, mindent meg tudtunk beszélni nyugodtan..

Ha jól emlékszem volt olyan aki 30éves korról írt. Na nekem az ami neeem :) :P Látok embereket, akik 30év körül "kezdenek el élni"...gondolok itt házasságra, gyerekekre, közös utazásokra. Szerintem az a 10év így pazarlás :)

Köszönöm aki lelkesít, és persze a negatív kritikákat is.

2011. máj. 3. 18:01
 8/22 A kérdező kommentje:

17:56-nak :)

Igen, teljesen elfogadta minket a szülők :)) Az Ő anyuja, pl nagyon szeret engem, és az én anyum is befogadta- ami ritka- :))

És igen, komolyan gondoljuk :)) Én már érzem, hogy nekem más nem kell, csak Ő :))

2011. máj. 3. 18:03
 9/22 anonim ***** válasza:
86%

Én nem azt mondtam, hogy 30 évesen házasodj!:) Hanem azt, hogy 30 évesen már jó esetben kialakult a személyiséged, jövőképed, megismerted magad, úgyhogy akkor már viszonylag rövid idő alatt el lehet dönteni, az illetővel akarod-e leélni az életedet.

De 18 évesen, 1 év után erről még nem lehet szó, csupán pillanatnyi állapotról. 2-3 év múlva már komoly kapcsolatnak mondható, hiszen megéltek egymás mellett ezt-azt. De ezek hiányában a kimondott igen csupán pusztába kiáltott szó, mögöttes tartalom nélkül. Pontosan ugyanannyit ér, mint ha azt mondanád: "szeretlek". Ami szép és jó, és tökéletesen tükrözi az érzésedet, de a egy eljegyzés házassági ígéret, normális esetben maga a házasság kezdete, hiszen ti onnantól eldöntöttétek, hogy együtt maradtok, a jogi dolgok, esküvői ceremónia, családtagok tájékoztatása pedig már csak formalitás, a közös életetek első lépései. Kettőtök között azonban az eljegyzés az a pillanat, mikor eldöntitek, véglegesítitek összetartozásotokat.

Bár fel lehet bontani - mint ahogyan a házasságot is - szerintem ne mondjon igent az, aki nem lenne kész abban a pillanatban az oltár előtt is elrebegni azt a bizonyos igent. Mert különben felesleges..

A ti esetetekben pedig ilyen fiatalon, ilyen rövid együttélés után pedig szerintem korai még véglegesen elkötelezni magatokat a másik mellett, akkor is, ha maximálisan szeretitek egymást és a jövő úgy hozza majd, hogy tényleg együtt maradtok. Nem kell elkapkodni semmit.. hosszú még az élet.

Amúgy nem mondanám magam hagyománytisztelőnek, mivel számomra maga az esküvő sem lényeg, csupán a lelki kötelék, azt az 1 évvel esküvő előtt eljegyzést azért jegyeztem meg, mert mások ehhez szoktak ragaszkodni.

Persze a ti életetek, de szerintem megadhatjátok egymásnak a lehetőséget rá, hogy érettebb fejjel, 3-4 év múlva döntsön véglegesen afelől, hogyan szeretné leélni egész hátralévő életét.

(Egyébként 7 év után eljegyezni meg szerintem már kicsit sok, én akkor már nem hiszem, hogy változtatnék a bevált rendszeren, de úgy látszik mindenkinél más működik..:)

Nyilván nem az én véleményem miatt fogsz az eljegyzés elnapolása vagy megtartása mellett dönteni, de tudd, így látja valaki a világot, aki 26 év alatt látott 1-2 ifjúkori szerelmet végleges kötelékké erősödni, és jónéhányat kihunyni a felnőtté válás hatására..

2011. máj. 3. 18:40
 10/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kérlek, fogalmazd meg, mit jelent az eljegyzés "rítusa", hagyománya.

2011. máj. 3. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!