Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
14 évesen nem korai az eljegyzés?

Én talán nem vagyok felnőtt, de pontosan ezért írok. 16 éves vagyok, így közelebb érzem magamhoz ezt az egészet.
13 éves voltam, amikor összekerültünk a párommal. Nagyon szerettük egymást. Másfél évvel később lefeküdtünk. Semmi rosszat nem láttam benne, hiszen el sem tudtam volna képzelni más mellett az életem. Úgy gondoltuk mindeketten, hogy örökre együtt maradunk. Az esküvőnket tervezgettük. :) Amikor nekiadtam a szüzességem, tudtam, hogy ez az, amit akarok. Én nem azt néztem, hogy hány éves vagyok, hanem hogy ilyen formában is csak a szerelmünk nyilvánul meg.
Igazából bármit megadtam volna, hogy eljegyezzen.:) Pedzegettem is neki a témát.
És eltelt még másfél év. És rájöttem, hogy hopp, talán mégsem ő az igazi. Végiggondoltam mindent. Hónapokig emésztettem magam, hiszen az érzések nem szűntek meg. De tudtam, hogy a megszokás és a szeretet erősebb, mint a szerelem ebben a kapcsolatban. Végülis vége lett. Most is mosolygok, mert milyen szép is volt, hogy örökké együtt leszünk, és mennyir enem tudtam elképzelni, hogy végülis mégsem így lesz. akik akkor ezt mondták, nem hittem nekik.
És most már örülök, hogy nem jegyzett el. Nálam az eljegyzés egy nagyon komoly ígéret neki és saját magamnak. Ha vallásos lennék, istennek is. Valószínüleg akkor még nehezebben, vagy sehogy nem határozok el magam erre döntésre. Ugye ezt te nem szeretnéd?
Szerintem várj vele, csak azért, mert ő még nagyon sokat fog változni valószínüleg. Én nem mondom, hogy nem fog örökké tartani a szerelmetek, sőt én szívemből kívánom, de jobb ezzel várni. Ne legyen az, hogy azután fel kelljen bontani az eljegyzést. Szerintem legalább a 16. évét várd meg.
Minden jót!:)

2007 ben tetted fel a kerdest. Nem meselsz mi tortent azota? :)
18/L

Én igazából tiszta szívből kívánok nektek boldogságot.
BÁR a saját életemből kiindulva ,engem 16 évesen jegyezett el akkori párom..nem tartott 2 hónapnál tovább a jegyességünk... aztán jött egy másik vele 5 év után döntöttünk úgy hogy eljegyzés..ez már elérte a fél évet...de szakítottunk...most 22 évesen érzem azt az igazi szerelmet amire mindig is vártam..(hülyén hangzik) de újra menyasszony vagyok és immár áprilisba lesz az esküvőm..szeretem és soha nem akarom elveszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!