Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
14 évesen nem korai az eljegyzés?
A lány érzéseit sajnos nem ismerem, de ha engem 14 éves koromban eljegyeztek volna, kifutottam volna a világból. (nem örömömben) Szerintem korai. Kíváncsi vagyok, hogy mióta vagytok együtt. Nem tudom, hogy lehet-e egy 14 éves lánnyal elég ideje együtt lenni egy eljegyzéshez.
Igazából ma már az eljegyzésnek is annyi fajtája van. Azzal szerintem semmi baj sincs, ha veszel valami csipcsup gyűrűt, és azt mindketten hordjátok. Ez is jele valamilyen szinten az összetartozásnak, mégsem egy komoly eljegyzés.
Vigyázz, ne hamarkodjátok el a dolgokat! Te 21 évesen talán már elég felnőtt vagy, de egy 14 éves valójában még gyerek. Rengeteget fog változni.
Bátortalan különvélemény: mivel az eljegyzésnek semmiféle jogkövetkezmény és a szó igazi értelmében vett kötése nincs, amennyiben egyik fél sem tudja elképzelni az életét a másik nélkül, s amennyiben a dologgal a két család is egyetért, miért ne jegyezhetnék el egymást? Amennyiben a lány családja ezzel nem értene egyet, mindenképpen illik kivárni a nagykorúságot.
(Emlékeztetőül: Rómeó Júliája véletlenül pont 14 éves volt.) Ebben a korban is szülehetnek - bár kétségtelenül nagyon ritkák - olyan szerelmek, amelyek egy egész életre kitartanak.
Ezzel együtt ma már nem szokás ilyen korán eljegyzéseket kötni. (Századokkal korábban már a szülők elintézték ezt a gyerekek pólyás vagy pendelyes korában, s az akkor nehezen bontható kötés volt.)
Azt javasolnám, hogy már csak a világ nyelve miatt is, várjanak a lány 18. születésnapjáig.
üdv.: hegedor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!