Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés 20 évesen alig 1 év után úgy hogy még a családtagok is napi szinten utalnak rá?
Áprilisban töltöm be a 20-at a párom pedig 23 lesz. Az évfordulónkat szintén ebben a hónapban ünnepeljük. Már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy eljegyzést 2-3 (boldog) év után tartunk és ezzel nincs is semmi gond. A jelenlegi párom előtt volt egy majdnem 4 éves kapcsolatom, ami 1 hónappal az eljegyzésünk előtt véget ért (hatalmas csalódás volt). A szüleim, és főleg a nagymamám :) előre megmondta hogy ettől a kapcsolattól sok jóra ne számítsak. De amióta együtt vagyok a mostani párommal, majdnem napi szinten hallom ezt a bűvös mondatot szintén a nagyitól: "Nektek össze kell házasodnotok!" Bár kicsit hülyén hangzik, de a mamák "jóslatai" sokszor bejönnek (legalábbis az én esetemben), és most már egyre jobban hajlok afelé, hogy tényleg igaza van. Szó se róla, elég fiatal vagyok még a házassághoz, de az eljegyzéshez is? A kedvesemmel mindent őszintén megbeszélünk de ezt a dolgot nem igazán merem szóba hozni, mert félek hogy azt hinné sürgetem. Nem kételkedem abban, amit iránta érzek, mert nagyon szeretem és nem tudnék létezni nélküle, de az előző csalódásomból kiindulva kicsit félek a visszautasítástól. Nem vágyom luxus eljegyzési partira, csupán egy meghitt lánykérésre. Szerintetek nagy kívánság ilyet kérni attól aki mindig a legjobbat akarja nekem és én vagyok a mindene?
Utólag is bocsi a sok szövegért! :)
19 évesen?!
Akkor kezdtem az egyetemet és a barátomat eszembe sem jutott "párom"-nak meg "kedvesem"-nek hívni...ne akard siettetni a felnőtté válást. Szerintem teljesen felesleges.
Aztán az egyetem alatt megtaláltam az igazit, akivel együtt is éltünk, elkezdtünk dolgozni és utána volt eljegyzés, később esküvő. Most vagyok 30 éves, és a második gyerekünket várjuk, szóval nem maradtunk le semmiről.
Szerintem előbb ismerd meg, éljetek együtt stb.
Főleg, ha az előző kapcsolatod ilyen nagy csalódás volt, akkor meg főleg.
Fiatal vagy még nagyon. :)
Ne szolj semmit. Nagyon valoszinu hogy nem sulne el jol.
Es igen a leanykeres a te korodban is koran lenne.
Ha meg kesobb szandekozol ferjhez menni, boven raer tobb ev mulva az eljegyzes. Attol hogy eljegyzed magad, az meg nem ganantal semmit.
Szia!
A második unokatesóm 24 évesen vette el a feleségét, aki akkor még nem töltötte be a 20-at! Nincs azzal semmi baj, ha korán eljegyeznek aztán ugye korán férjhez is mész. Sőt, régen a lányok 16-17 évesen már szültek. Most persze nem azt mondom, hogy el vagy késve a babával, Isten ments, csak az teljesen normális és követendő példa hogy valakinek nem megy el az összes esze mire 20-21 éves lesz és tudja, hogy mit akar és nem vár 30-35 éves koráig a házassággal, stb.
Minden jót!
A nagyi lehet hogy azért sürgeti mert meg akarja érni az esküvőt is.Különben az "anyai" megérzések működnek.
Rokonaimnak mondta anyu, hogy az éppen akkori aktuális partenremmel SEMMI képpen.Megfogadtam. Áldom érte.
Azóta boldog házasságban élek mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!