Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés 20 évesen alig 1 év után úgy hogy még a családtagok is napi szinten utalnak rá?
Áprilisban töltöm be a 20-at a párom pedig 23 lesz. Az évfordulónkat szintén ebben a hónapban ünnepeljük. Már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy eljegyzést 2-3 (boldog) év után tartunk és ezzel nincs is semmi gond. A jelenlegi párom előtt volt egy majdnem 4 éves kapcsolatom, ami 1 hónappal az eljegyzésünk előtt véget ért (hatalmas csalódás volt). A szüleim, és főleg a nagymamám :) előre megmondta hogy ettől a kapcsolattól sok jóra ne számítsak. De amióta együtt vagyok a mostani párommal, majdnem napi szinten hallom ezt a bűvös mondatot szintén a nagyitól: "Nektek össze kell házasodnotok!" Bár kicsit hülyén hangzik, de a mamák "jóslatai" sokszor bejönnek (legalábbis az én esetemben), és most már egyre jobban hajlok afelé, hogy tényleg igaza van. Szó se róla, elég fiatal vagyok még a házassághoz, de az eljegyzéshez is? A kedvesemmel mindent őszintén megbeszélünk de ezt a dolgot nem igazán merem szóba hozni, mert félek hogy azt hinné sürgetem. Nem kételkedem abban, amit iránta érzek, mert nagyon szeretem és nem tudnék létezni nélküle, de az előző csalódásomból kiindulva kicsit félek a visszautasítástól. Nem vágyom luxus eljegyzési partira, csupán egy meghitt lánykérésre. Szerintetek nagy kívánság ilyet kérni attól aki mindig a legjobbat akarja nekem és én vagyok a mindene?
Utólag is bocsi a sok szövegért! :)
Lehet, hgoy eszébe sem jut az eljegyzés. Van ahol nincs is, nekem eszembe sem jutott, viszont tök egyértelmű volt, hgy házasság lesz. Előtte kicsivel felhúztuk a gyűrűt. Van azért aki szereti az efféle formaságokat az sem baj. Nincs korán eljegyzéshez. Abból még lehet bármi (sajnos) számomra az eljegyzés nem kötelez el vagy csak kicsit.
Normális, hogy félsz, volt már csalódásban részed.
No a lényeg ki kellene tudakold, hogy a párod mit szól az eljegyzéshez, nehogy hiába várd. Valakit akivel ő jól eltud beszélni, beszélj az illetővel, hogy derítse ki neked az ezzel járó gondolatát, ha te nem akarsz erről vele beszélni. Mondhatod az illetőnek, hogy finoman odaadhatja, hogy te szereted az ilyesmit.
Attól függ nagy kívánság e, hogy ő hogy áll az ilyesmihez. Ha nem szeret központban lenni izgulni főszerepben lenni mások előtt, akkor lehet ezt kihagyná.
Ez azért nem olyan nagy gond ám, de próbáld kikutatni, és mással rábeszéltetni, ha úgy gondolod. Csak nehogy úgy süljön el véletlen, hogy már tudja, te meg várod várod, és nem történik semmi, mert akkor meg megijedsz, hogy nem akarja.
Valahogy így gondolom.
Hát, nem lesz túl meghitt és romantikus a lánykérés, ha te kéred meg őt.
Van okod arra, hogy siettesd? Ha nincs, akkor szerintem hagyd. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy igaza van a nagyidnak, vagy nincs.
Legyen neked tanulság a Bodolai Orsi. Milyen jól megvoltak Svéddel.
:))))
Mi a fenének eljegyzés, meg házasság? Nem a középkorban élünk. Bőven elég, ha két ember szereti egymást, ennél több kapocs nem kell. Szerintem.
Amúgy meg ilyen nincs, hogy nagyika ezt meg azt megjósol, a kapcsolat sorsa a Ti fejetekben dől el, nem egy külső erő irányítja.
Eljegyzésnek csak akkor van értelme,ha utána nem sokkal követi a házasság! A hosszú jegyesség még nem jelent semmit. Annak viszont nincs igaza,aki szerint a házasság felesleges! A házasság azt is jelenti,hogy a párommal akarok maradni örökre, az együttélés pedig csak azt,hogy ha megunjuk egymást,akkor könnyebb szétmenni.
Ne szólj semmit a párodnak. Ha már lehetőségetek lesz összeházasodni,akkor neki is eszébe fog jutni az eljegyzés. A megértés és a szeretet a fontos,nem a gyűrűk.
megfejelve azt helyett megfejelve azzal
elnézést
Ne haragudj, de ez: "nem igazán merem szóba hozni, mert félek hogy azt hinné sürgetem" szamomra arrol arulkodik, hogy meg nem vagy(tok) eleg erettek arra, hogy tartosan osszekossetek az eleteteket.
8 eve elek a parommal es olyan tema nem letezik, amit ne tudnank megbeszelni. A nyitott, jo kommunikacio az alapja a tartos kapcsolatnak. Az pedig, hogy nagyika mit mond, mit nem mond, az teljesen lenyegtelen. Azt csak szeretned hinni, hogy nagyi joslatanak igaza lesz, mert szereted a sracot.
Beszelj a paroddal. A reakciojabol minden kiderul, az is hogy keszen all-e, az is hogy tenyleg mindent meg lehet-e vele beszelni, es az is hogy eleg erett arra, hogy ilyen kerdesekkel szembenezzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!