Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mennyire korai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire korai egy eljegyzés? Lehet ebböl örök szerelem?

Figyelt kérdés

Ki mennyi idő után kérte meg barátnője kezét?Illetve kinek mennyi idő után kérték meg a kezét?És mi lett belőle ha esetleg korai volt?Megmaradt a szerelem?

Kinek van fiatalkori párkapcsolata (16-17 éves kortól) akinek évek óta tart?Esetleg már esküvő is volt?

Bocs a sok kérdésér,mindenki azt mondja hogy a 16-17 éves szerelem csak tini szerelem,ám eddig hallottam 1-2 esetet ami örökké tartott (öregségig),van valakinek hasonló tapasztalata?Esetleg ismerőse?

Amugy meg azér kérdezem mert van egy 5 hónapos párkapcsolatom,igen tudom hogy nem sok,viszont úgy érzem hogy nekem ő a tökéletes,vannak hibái mindenkinek vannak,de nekem a hibáival együtt tökéletes,ő is ezt érzi ,legalább is ezt mondja,és bizonyitotta is.Jó lenne ha örökre megmaradna,mennyi ennek az esélye?

Csak normális vállaszokat lécci,kösz:)

2011. febr. 15. 23:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
37%

azért szerintem ne hasonlítsátok a szüleink témát, mert teljesen más idő akkor még hazásság után volt divat elveszteni és nem 14 évesen a gimi előtt :) én 16 voltam ex-barátnőm 19, és 1 éve voltunk együtt mikor elhatároztuk hogyha én betöltöm a 19-et akkor elveszem, 17 lettem, ő 20 és lelépett egy dúsgazdag 25 éves pasival. ennyit rólunk..

amúgy meg a tini szerelem a legerősebb mert akkor még azért szeretitek egymást amilyenek vagytok, később már 25 fölött a nők már azt is nézik h ez milyen gazdag ennek mennyi pénze van...

2011. febr. 16. 00:31
 12/24 A kérdező kommentje:

17/L vok...az biztos hogy ne a pénzen fog múlni a házzasságom/a párkapcsolatom...Én úgy nevelkedtem,hogy bármi is van,bármennyire is probáljon csábitani a pénz szaga én maradjak önmagam,a pénzt én magamnak akarom megszerezni,karriert akarok épiteni,hogy ne kelljen a férjem pénzén éljek...mindig azt mondtam hogy a pénz nem boldogit,megvehetek mindent ami kell de semmi tárgy nem ér annyit mint a boldog családi élet.

Én egyeltalán nem nöttem fel boldog családi körülmények között,4 éves koromban szüleim elváltak,azóta is a pénz miatt vannak veszekedések,ebböl elég sokat tanultam:).Nem hibáztatom a szüleim,elvérge nekik köszönhetem hogy nem lettem pénzéhes hülye liba.:)

2011. febr. 16. 01:30
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

-Kislányom, meg kell tanulnod, hogy az életben vannak fontosabb dolgok is mint a pénz.

-Igen de azok sok pénzbe kerülnek.

2011. febr. 16. 02:53
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi a párommal másfél éve vagyunk együtt, ő 22, én 20 éves vagyok. Mi is beszéltünk már eljegyzésről, de mi még korainak érezzük. Szerintem neked is az lenne 17 évesen.

(Abból indulok ki, hogy a szüleim mit szóltak volna ha 17 évesen bejelentem, hogy menyasszony vagyok.)

Nem az számít, hogy van-e gyűrű az ujjadon, vagy nincs, a lényeg, hogy boldogok vagytok egymással és szerelmesen lobogtok. Ha ez így már pár évig, szerintem jöhet nyugodtan a gyűrű, addigra kiforrja magát a dolog.

2011. febr. 16. 08:37
 15/24 anonim ***** válasza:
86%

"Manapság a tini szerelmek idővel elmúlnak..."

Bírom az ilyen általánosításokat. Kérdem én, ismersz minden párt aki tizenévesen jött össze és az esküvő gallyra ment vagy mi van? Mi alapján vonod le a következtetéseket? Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy aki fiatalon elválik manapság az ez vagy az...Mindegy végül is, hogy mit gondolsz, de csipi a szemem mikor valaki ilyen "okos" általánosításokat tesz.

De visszakanyarodva a kérdéshez. Szerintem tarthat örökké egy ilyen fiatalkori szerelem, persze sok mindentől függ. Hogy mennyire vagytok érzelmileg érettek egy párkapcsolathoz ez egy nagyon fontos tényezője a dolognak. Én 16 éves voltam mikor megismertem a páromat, 17 voltam mikor összejöttünk. 18 évesen meg akarta kérni a kezemet. Ha megengeded elmondom miért NEM tartottam akkor jó ötletnek.Mivel az eljegyzés valóban az esküvői szándék bejelentése,(s mi meg 18 évesen azért annál többet még nem akartunk, hogy kifejezzük egymáséi vagyunk) azt mondtam a páromnak hanyagoljuk a témát még egy pár évig. Annál is inkább mert nekem ez kicsit olyan lett volna, mint 4 évesen a "papás-mamás". Mindenki egyet jót mosolygott volna a dolgon maximum, oszt annyi senki se vette volna komolyan. A másik az, esetetekben még csak 5 hónapja vagytok együtt (nem bántásból) de az nem sok idő (erre utólag fogsz rájönni). Mi akkoriban majdnem két éve voltunk együtt.

Most már a negyedik éve, hogy együtt vagyunk, közben egyetemisták lettünk, és távkapcsolatot akasztottunk a nyakunkba:D de tökéletesen működik, szilárd kiegyensúlyozott kapcsolatban élünk. És igen most huszonévesen gondolkodunk az eljegyzésen, mert most kezd aktuális lenni. És így utólag nagyon örvendek, hogy még nem történt meg, mert így felnőttként más értékrendekkel élhetem át, és ez egy csodálatos dolog:)

Nem megbántani akartalak, ez a véleményem...

sok boldogságot amúgy és ne hallgass arra akik szerint ez nem működhet, mert rajtatok múlik!

21-L

2011. febr. 16. 08:51
 16/24 A kérdező kommentje:

Nem megbántás,én nem is várom el tőle hogy megkérje a kezem,nem is tervezem ezt...Hogy ő mit tervez nem tudom,ám arrol már dumcsiztunk,hogy az esküvő 5 év múlva lenne jó:)

Legalább is én akkor szeretném,már ha az illetővel maradok:)Amit nagyon remélek:)

2011. febr. 16. 11:41
 17/24 anonim ***** válasza:
58%

ma 08:51

Én írtam amit kiemeltél..Ne csípje a szemed,aranyom,mert bizony igazad van..Ismerek sok olyan embert akik elég fiatalon jöttek össze/házasodtak össze..Nem fogod elhinni DE EGY SEM él már együtt.Vagy elváltak vagy külön vannak..Nagyon sok esetben amikor megismerkedek házaspárokkal,emberekkel,és mondják,hogy boldogok,hamar kiderül,hogy vagy második esetleg harmadik házasság,vagy már túl vannak az első komoly kapcsolaton...20 évesen persze,hogy azt hiszed a nagy szerelem örökké tart..Meddig is vagy együtt a férjeddel?3-4 éve????Hol van még a 15-20 évhez képest??Amikor már gyerek(ek) is vannak,amikor már több az otthoni gond,amikor már nem úgy gondolkodunk,élünk ahogy akarjuk????Na akkor gyere nekem evvel a felháborodással hogy "bírom az ilyeneket"

Mellesleg aki egy közösségi oldalon nem tud normálisan érvelni,csak támadni,és kötekedni másokkal..én személy szerint nagyon tudom sajnálni őket,mert nem valami kiegyensúlyozott párkapcsolatban élhetnek..

Még valamit!

Nem kell reagálnod rám..A kérdésre kell válaszolni amit a kérdező feltett.

Azt sem kell készpénznek venni,hogy én azt írtam ,hogy manapság a tiniszerelmek elmúlnak..Törekedj arra,hogy te legyél a kivétel..Majd akkor mosolyoghatsz,hogy NA ÉN TUDTAM?HOGY NEKEM VAN IGAZAM!

2011. febr. 16. 13:53
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

De reagálok, ha úgy van kedvem, képzeld el. Én nem olyan hangnemben írtam, ahogy Te most utóbb hozzám. És a másik NEM vagyok az aranyod:D

A másik, az, hogy Te olyan helyzetben vagy, hogy nem ismersz olyan embereket, hogy fiatal koruk óta együtt vannak, és boldogok 15-25 éve az már nem az én problémám...

Az észérvekről meg annyit, hogy Te is csak azzal tudtál előállni, hogy jöttél egy nagy általánosítással. Mert Neked és a kedves ismerőseidnek nem jött össze, másnak még igen, összejöhet, akármilyen savanyú a szőlő.

Aztán hadd mondjam el, hogy a párom szülei és az én szüleim is fiatalon ismerkedtek meg, és együtt vannak legalább 22-23 éve.

Persze könnyű azt mondani, hogy a "mai fiatalok" nem maradnak együtt, de Te ezt honnan veszed? Tudod előre, hogy 3 év múlva elválok? Vagy hogy az ismerőseim akik szintén hasonló korúak, hasonlóan régen vannak együtt elválnak? Mégis mire alapozod ezt?

Ismered a tudós pulyka esetét? Szegényt mindennap megetették és azt az általánosítást vonta le, hogy "holnap" is megetetik. Persze nem etették meg és megdöglött. Szóval a te általánosításod is csak kb. ennyire általános-érvényű.

A másik én neked nem akarok semmit bebizonyítani, nekem nem tisztem, hogy idejöjjek 1o év múlva és elmondjam, hogy még mindig együtt vagyok a párommal, engem alig ha érdekel, hogy Te mit gondolsz. Csak ne általánosíts mert azzal másokat elhülyítesz...és nem áll jól.

Ha mindenki az el.szott életével példázódna, hogy másnak is tuti úgy lesz akkor senki nem lenne boldog ezen a világon.

Most ha én azt mondom, hogy 3 évesen nem fogadtam szót anyámnak, betörtem a fejem, nem mondhatom azt hogy minden 3 éves betöri a fejét aki nem fogad szót az anyjának...

Mindegy részemről állíthatod, de azáltal, hogy reagáltam a válaszodra is a kérdés egyik oldalára világítottam rá. Nyugi, nem Veled akarok én veszekedni, van akivel nem érdemes.

Na üdv.

-

2011. febr. 17. 09:42
 19/24 A kérdező kommentje:

Ne veszekedjetek...Mindenkinek megvan a vélleménye nem kell beszólógatni egymásnak,amugy ebböl ténleg nem lehet általánositani.

Az én párom szülei úgyanabba a korba jöttek össze ahogy én a párommal,az édesanyja 16 az édesapja 18 volt...27 éve élnek együtt boldogan,1x sem szakitottak még kis időre sem,és 2 gyerekük van:).A párom aki már 19et tölti nyáron és a kistesólya aki 6 éves:)

Kérdést azér tettem fel mert szerintem nagyon szép dolog a hosszú kapcsolat és a gyerekkorban kialakult szerelem ami örökre megmarad:)Szerettem volna még ilyen történeteket hallani,nem vitákat:)És továbbra is szeretném:)

Úgyhogy várom a kommentrelőket:D

2011. febr. 17. 11:48
 20/24 Niktoon ***** válasza:
Mi már 14 éves korom óta barátok voltunk, aztán 6 évig volt barátság, 19 éves koromban elkezdtünk járni, két hét után összebútoroztunk, 6 hó után eljegyzett, 1,5 év után feleségül vett. Most van egy két éves kisfiúnk, boldogok vagyunk (persze mindenhol van tányércsörgés, aztán békülős szex :) ), és már 6 éve vagyunk együtt. Sok sikert, az én nagyszüleim is tizenévesek voltak, még mindig házasok már 60 éve!
2011. febr. 21. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!