Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fiú 21 éves, én 16. Érdemes az eljegyzés?
Benned van a valasz. Erdekes, hogy mar ennyi idosen azt irod, hogy "kielted" magad!
Tudod, hogy mirol szol az elet?
kevés embernek van 16 évesen annyi élettapasztalata, hogy megfontolt döntést hozzon ilyen kérdésekben.
figy, én még 23 évesen is úgy érzem, hogy nem éltem ki magam.
egyáltalán nem arra gondolok, h átment már rajtam egy focicsapat, hanem hogy kellenek az új élmények, impulzusok.
majd nézz vissza mondjuk 10 évvel később a mostani önmagadra, és mosolyogj egy jót, h miket mondtál anno.
Az eljegyzés még nem házasság, fel lehet bontani. (Sőt, mily meglepő: a házasságot is.)
Tudom, kérdező, ez most sz*rul hangzik, hogy ilyesmivel jövök... de szerintem tényleg nagyon fiatalok vagytok még, főleg a lány. Ha ennek ellenére mégis úgy érzitek, tegyétek meg, ez csak a kettőtök dolga. Végül is sose lehet tudni. Sok boldogságot kívánok!
Ha tényleg mindketten jó ötletnek tartjátok az eljegyzést és egyetlen szülőnél sem veri ki a biztosítékot, hát tegyétek.
Egy eljegyzést nem feltételnül követi hamar a házasság, azzal akár 5 évig is ráértek (vagy végleg elmarad, az sem gond). De egy gyűrűvel jelezhetitek a világnak, hogy ti komolyan gondoljátok. Egy kicsit próba is, hiszen felelősséggel jár, mégha nem is akkorával, mint egy házasság, aminek már erősen jogi vonzatai is vannak. (pl vagyonmegosztás, öröklés, stb.) Az eljegyzéshez ugyanis gyűrűt kell venni, ami egy ilyen fiatalnak komoly anyagi megterhelés lehet, meg kell szervezni az eljegyzési bulit: időpontegyeztetés, vendégek listája, helyszín, meghívók, kaja, stb. Igen, ezt nektek kell csinálni, nem fogják helyetettek a szülők átvállalni! És ha megvan a gyűrű, viselnetek kell a világ megjegyzéseit, amiből jó esetben több lesz a pozítiv és csak kevesebb a gúnyos. Ezt is fel kell vállalni, de szerintem megtehetitek, ez nem jelenthet problémát.
De a házassággal és a gyerekkel ajánlatosabb még egypár évig várni, főleg miattad, biológialag is jobb lenne később szülni. Inkább tanulj, ameddig csak tudsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!