Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, mit szólnátok, ha a párotok megkérné a kezeteket?
Bennem egy világ dőlt volna össze, ha a párom megkéri a kezem. Egyszerűen nem ilyen erőszakos nőnek ismertem meg. Úgy éreztem volna, hogy teljesen félreismertem és, hogy rám akarja erőszakolni magát és nincs menekvés. Azt hiszem, hogy ott és akkor véget vetettem volna a kapcsolatnak.
De ne gondolj házasságellenesnek, megkértem a kezét - igaz 3 év után. Számomra a házasság nagyon fontos, és inkább később házasodom, de az lehetőleg örökké tartson. Nem is bántam meg a választásom, bár még csak 6 év távlatából tudok nyilatkozni.
A nyugati vilagban, szokas, megha csak mokabol is, szokoevekben a nonek megkerni a ferfi kezet.
Kerdezo azt kerdezi, hogy ha esetleg ferfi igent mond, miert? Csak azert hogy ne legyen vita? Ugyanugy ezt a kerdest fel lehet tenni azoknak a noknek akiket megkert egy ferfi. Mindig igent mondanak, megha nem is az idealjuk, vagy csak azert hogy ne legyen balhe?
ha olyan lenne a kapcsolat és azt érezném Ő az igazi akkor megkérném én a kezét, de ha beelőz az sem baj. viszont nem mondanék igent, ha nem lennék benne biztos, hogy akarom azt a lányt...
23f
Eléggé égő. Egy férfinak önbecsülés romboló. Van olyan nő aki ezt már megcsinálta?:D Tiszta ciki. Mai világban ennyire mindegy már minden?
Sztem a normális férfiak és normális nők nem ilyenek, nem cserélik fel a nemi szerepeket.
hát, jó, köszönöm a válaszokat! :)
sokan írták, hogy célozgatni kell rá, puhatolózni, tudom, nem ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege. én ezt a megoldást azért nem tartom jónak, mert mindenhol azt hallani, hogy a legtöbb férfi ilyenkor nem veszi a lapot, vagy csak nem akarja, egyértelműnek kell lenni, abból értenek, ha konkrétan kimondjuk mit szeretnénk, mire vágyunk.
az meg, hogy a nő megbeszéli a férfival, hogy:
"na igen, de tudod, én úgy vettem észre, hogy az a férfi, aki tényleg oda van a nőért, és tudja hogy a nő szeretne családot, akkor előbb utóbb elveszi feleségül. te ennek semmi jelét nem mutattad eddig, ezért kérdezem, hogy mit is gondolsz igazából.... " és hasonlók, háát, ez olyan hideg, olyan számonkérős, mintha egy matekleckét kérdeznék ki. nem vagyok a prózai megoldások híve, úgy megbeszélni az ilyet, mintha arról lenne szó, mi legyen vacsorára.
na, mindegy, mindenkinek más a véleménye, nem baj. :)
úgy képzelném el az ilyet, hogy természetesen a férfi veszi meg a gyűrűt, és igazi lánykérés is lenne, ami ugye, a férfi szájából hangzana el, miután igent mondott a nőnek.
amúgy én is jobbnak tartom, ha a férfi ejti ezt meg először, de sokakat nógatni kell egy ilyen döntés meghozatalára, ezt tapasztalom a környezetemeben, akkor meg már jobb mókásan, könnyeden csinálni ezt, mint tárgyilagosan, hogy 'fél-egy év után eljegyzést akarok.'
sok férfi eleve nem férfias, majdhogynem nincs is férfi mivoltuk, annyira lusták, határozatlanok.
tehát nem vennék el semmit.
Aki elég felvilágosult ahhoz, hogy ne dogmatikusan vélekedjék az ún "férfidolgokkal" kapcsolatban, az szerintem nem akad ki az ilyesmin. Aki nagyon rabja a sztereotípiáknak, az valószínű igen. Ha elég bizalmas a kapcsolat egy lánnyal és a lány érzi, hogy őszintén szereti őt a pasi, a pasit meg a lány, akkor minek kellene alakoskodni, meg maszkulin színjátékokat űzni?
Ha egy férfinak kiegyensúlyozott az önértékelés, akkor ezt nem fogja rossznéven venni.
11. 21. 05:00 válaszoló vagyok.
Azt írtad, hogy a célozgatást tanácsolták Neked és ebből nem minden férfi ért... Az olyasmit pedig, hogy fél év vagy egy év után házasodjunk össze, erőltetettnek tartod. (Az is, szerintem is.)
Meg kell találni az aranyközéputat!
Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy gondot okoz a saját pároddal beszélgetni erről a témáról!
Ez úgy hangzik, mintha feszélyezve lennétek a kapcsolatotokban, nem tudnátok hétköznapi módon kommunikálni.
Szerintem simán lehet beszélgetni a házasságról anélkül, hogy a lány megkérje a barátja kezét és anélkül, hogy mindenféle rébuszokban beszélne, hogy a hapsi vegye már a lapot...
Úgy gondolom,hogy a lánykérés egy igen fontos pillanat és jó esetben egyszer van csak ilyen egy nő életében.Az emberek az esküvőjüket mindig tökéletesre akarják szervezni,akkor az eljegyzésnél miért érik be azzal,hogy átveszik az irányítást és kész tények elé állítják a pasit.Lehet azon az asztalon akármilyen romantikus gyertya és finom vacsora,ha a hangulatot megtöri egy "Mikor házasodunk össze?" kérdés a nő szájából.Nincs annál romantikusabb,mint egy térdre ereszkedős lánykérés,ahol elhangzik a "Leszel a feleségem?" mondat.Annyira szép gesztus ez,amivel a férfi kimutathatja a szerelmét és ugyan a pillanatot a férfi választja,az ő kezében van az irányítás,hogy mikor legyen,de a döntés joga,az utolsó szó kimondása a nőé.Ez pedig egyensúlyba hozza a dolgokat.
Nem hiszem,hogy van olyan nő,aki nem szeretné ezt a mondatot spontán hallani,akkor,amikor a férfi valóban így is gondolja.Annál mindenesetre biztosan jobb,mint látni a kínos feszengést,amikor nem is tudja,hogy a nő által feltett kérdésre mit is mondjon,mivel úgy érzi még nincs itt az ideje.Hisz,ha szeretné akkor már meglépte volna ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!