Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megkérni a kezét a legjobb barátnője esküvőjén? Jó ötlet lenne?
Sziasztok, szép estét!
Barátnőmmel 3 éve vagyunk egy pár, 2 éve élünk együtt.
Már jó pár hónapja megvettem a gyűrűt, amiről tudtam, hogy álmai darabja. Nem egy sima itthoni vacsin szeretném feltenni a kérdést, főleg, hogy ő célzott rá, szeretné romantikusan, DE annak is örülne, ha a legközelebbi szerettei is a részesei lennének... Beszéltünk már eljegyzésről, esküvőről, de szerintem egyáltalán nem tudja, hogy ez már ennyire közel van (konkrétan a gyűrűért titokban utaztam el, itthoni hálózatról az ékszermárka nevét sem írtam le, nehogy olyan hirdetéseket dobáljon neki bármelyik oldal).
Két ötletem is lenne, kérlek, írjátok meg, szerintetek melyik a jobb.
Az első, az az, hogy 2 hét múlva, a legjobb barátnője esküvőjén kérném meg a kezét, ebbe a házasulandókat is beavatnám, a menyasszonyt már meg is kérdeztem. Azért, mert lesz csokordobás, és akkor a menyasszony nem eldobná a csokrot, hanem neki a kezébe adná, ezután elindulna a közös dalunk, én pedig megkérném a kezét. A legjobb barátnője azt mondta, hogy benne van.
(A szülei és nagyszülei is megvannak hívva az esküvőre, plusz a baráti társaságunk is.)
A másik, ennél egyszerűbb.
Van egy nyaralónk a Balatonnál, szoktunk járni vitorlázni.
Kihajóznánk kettesben, ott kérném meg a kezét, csak mi lennénk, viszont a nyaralóban közben megérkeznének a legjobb barátaink, családtagjaink és ott várnának minket. Utána lenne sütögetés, iszogatás, kisebb összejövetel.
Az elsőt élből elvetném.
Nem a barátnő vendégköre elött kellene ezt megtenni, mert egyrészt ez az ő bulijuk, nem a tietek, másrészt lehet a vendégek nagyrésze azt sem tudja, ti kik vagytok, kellemetlen lenne.
A második pedig számomra egy csöpögős amcsi film jelenete...
Ha nemet mond? te meg odacsődíted a fél familit. Szerintem ez egy olyan dolog, hogy ez kettőtökre tartozik, nem a nagyvilágra.
Vidd el nyaralni, kérd meg ott a kezét. És majd ha igent mondott, utána szervezz bulikát.
Eléggé túlspilázod ezt a dolgot.
Ahogy írták: más esküvőjén megkérni a kezét ritka pofátlan dolog, elég fura, hogy te ezt nem érzed...
Vitorlázás közben - pláne, hogy ott várja a család - is elég gáz, de egy fokkal jobb, mint az első. Mert ott legalább nem más esküvőjét teszitek tönkre ezzel.
Más esküvőjén? Legnagyobb illetlenseg, nem is ertem, hogy jutott az eszedbe. A mennyasszony a barátnője miatt gondolom nem mondott nemet, de a násznép véleménye meglenne.
Második az egész jó ötlet.
Az első katasztrofális ötlet, a második csak simán rossz. Azért milyen eldeformált érzelmi intelligenciával kell rendelkezni ahhoz, hogy valakinek egyáltalán eszébe jusson az, hogy más esküvőjén kérje meg a párja kezét?
A második ötlet meg azért rossz, mert ezért teljesen felesleges odacsődíteni a családot, barátokat, pláne úgy, hogy még azt se tudod, igent mond-e. Ez csak kettőtökre tartozik. Kérd meg meghitten a kezét úgy, hogy csak ketten vagytok, aztán ha happy minden, később lehet ünnepelni a családdal.
Nekem ez a más esküvőjén dolog teljes kizáró ok, ez szerintem általánosan elfogadottan egy hatalmas tiszteletlenség mind a menyasszonnyal szemben (aki milliós összegeket költött a nagy napjára) mind pedig a megkérttel szemben (akiért jelen esetben annyit tesz az ember, hogy ellopja más nagy napját. (De szerintem filmekben is rendszeresen jelenik meg ez mint konfliktusforrás.) Mivel megkérdezted a menyasszonyt, és megengedte - hát okés, akkor legalább egy embert nem sértesz meg.
Ezen túl a későbbiekben minden évfordulótok összefonódik ezzel a párral, minden képen így lesz rögzítve a kettő. Szerintem káosz.
A második egyébként nekem tetszik. Jó hogy ketten vagytok, meg az is, hogy utána a családot is bevonjátok.
De egyébként te ismered a barátnődet, te tudod, hogy mi az ami belefér neki és mi az ami nem. Minek örülne szerinted a legjobban?
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!