Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy működnek ezek a dolgok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy működnek ezek a dolgok eljegyzésnél és honnan kellene tudni?

Figyelt kérdés

Egy másik fórumon látott kérdés ihletett meg. Azon gondolkoztam hogy nagyon sok dolgot nem tudok, hogy hogyan “kell”, hogyan szokás.

Elébe megyek: tudom, hogy nem kötelező semmi, de engem most mégis az érdekel, hogy általában hogy szokás.

Amik nekem nem egyértelműek:

- hova kellene húzni a gyűrűt? Most jobb gyűrűsujjon hordok egy random gyűrűt, az összes többi ujjamon bizarr, rossz érzés.

- tényleg nonstop szokás hordani a gyűrűt, vagy sokan azért leveszik tisztálkodáshoz, alváshoz, ilyenekhez?

- családnak mikor és hogyan szokás elmondani? A legközelebbi személyes találkozáskor? Vagy még aznap telefonon? Vagy hogy?

- utána mikor szokás elkezdeni szervezni az esküvőt?

- esküvő után ha valaki nem akar több ékszert hordani akkor az eljegyzési gyűrű csak a fiókban hever?

És végül: ezeket honnan kellene tudni? (Ha nem a netről) 😅

2023. szept. 12. 14:48
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

- hova kellene húzni a gyűrűt?

Erre azt tudom mondani, hogy mikor a férjem megkérte a kezem, és igent mondtam, tudtam hogy az a rész jön mikor felhúzza a gyűrűt, és ott abban a helyzetben be kellett vallanom, hogy nem tudom, hogy melyik kezemet kéne nyújtanom. :D Ő gondolkozott egy kicsit, aztán kilogikázta, hogy nem a jeggyűrűs kézen, hanem a másikon.

- tényleg nonstop szokás hordani a gyűrűt, vagy sokan azért leveszik tisztálkodáshoz, alváshoz, ilyenekhez?

Nonstop nagyon kevesen hordják, a legtöbben leveszik tisztálkodáshoz, mosogatáshoz, sportoláshoz, stb. De simán vannak olyanok is, akik csak akkor veszik fel, ha kimennek a házból.

- családnak mikor és hogyan szokás elmondani? A legközelebbi személyes találkozáskor? Vagy még aznap telefonon? Vagy hogy?

Én még aznap telefonon elmondtam a szüleimnek - nyilván nem eljegyzés közben, ezt nem tudom, miért kellett ennyire kisarkítani. A lánykérés nem egy egész napos program, ha kiörömködtétek magatokat, akkor utána (néhány órával a kérdés feltevése után) lehet telefonálni, bejelenteni, stb. Vagy másnap. Vagy amikor kedved van.

- utána mikor szokás elkezdeni szervezni az esküvőt?

Én is azok közé tartozom, akik szerint komolytalan az eljegyzés, ha nem kezdik el utána szervezni az esküvőt. Legalább azt érdemes megbeszélni, hogy melyik évben/évszakban legyen, és a szervezést ahhoz lehet időzíteni.

- esküvő után ha valaki nem akar több ékszert hordani akkor az eljegyzési gyűrű csak a fiókban hever?

Akár az is lehet, de ebben az esetben szerintem az a jobb megoldás ha nincs külön eljegyzési gyűrű, hanem a jeggyűrűt hordjátok addig a másik kézen.

- És végül: ezeket honnan kellene tudni? (Ha nem a netről) 😅

Egyrészt ma már szerintem teljesen elfogatott dolog ilyen alap dolgoknak utánanézni a neten, másrészt meg szájhagyomány útján: szülőktöl, ismerősöktől, stb.

2023. szept. 13. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!