Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés manapság?
7, házasság nélkül meg a nőnek hatalmas lutri szülni.
Nekem a házasság nem lenne létkérdés, ha nem akarnék gyereket. Amelyik pasinak túl nagy macera egy edetleges válás, még gondolati szinten is, azzal biztos nem vállalnék gyereket.
Kérdező, az nem merült föl benned vagy az érintett ismerőseidben, hogy azzal a férfival kéne összekötnötök az életeteket, akivel az értékrendeket összepasszítható?
Ha valakinek ez annyira lényegtelen, hogy a másiknak szabályosan küzdenie kell érte, míg a küzdő félnek értelemszerűen kihagyhatatlanul fontos, akkor itt nem passzolnak össze az értékrendek. Ugyanez a házasságkötésre is vonatkozik.
Kisebb különbségek nyilván vannak, mert nincs két egyforma gondolkodású ember, de azért az alapok legyenek hasonlók.
"arra használja a házasságot, hogy kisemmizze a férjet, és manapság ez egyre jellemzőbb irány"
A fejetekben.
16-os, és hogyan alakultak ezek a házasságok? Évek múlva szeretetben, boldogan éltek együtt?
Mert nekem van egy olyan gyanúm, hogy az ilyen kikényszerített házasságok ritkán tartósak és boldogok.
#18 Látszólag ezek a nők teljesen elfelejtették, hogy a férjük anno nem magától kérte meg a kezüket. Sőt, aki előtte bizalmasan elárulta, hogy már a párja agyára megy azzal, hogy folyton az eljegyzést erőlteti, miután a pasas engedett a nyomásnak és gyűrűt adott, a lány letagadta, hogy ő valaha erőltette a dolgot, úgy lett beállítva az eljegyzés, mint egy romantikus, álomszép tündérmese :D Akit meg terhesen vagy gyerek után jegyeztek és vettek el, szintén letagadja: "óóó, elvett volna gyerek nélkül is, hidd el" meg "egyáltalán nem a gyerek miatt kért meg" stb.
Így ezek alapján azt mondanám a kérdésedre, hogy igen, boldogan élnek, mert saját maguk előtt is letagadják a valóságot, és az alapján amit a külvilágnak mutatnak, mindenkinek őket kellene irigyelni. A tartósságot meg nem tudom, mivel velem egykorúakról van szó (huszas éveik végén, harmincas éveik elején járó párok), így még nem jelent semmit, hogy jelenleg együtt vannak, szerintem kell hozzá pár év, hogy valakinél annyira beteljen a pohár, hogy elváljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!