Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
4-5 év kapcsolat után eljegyzés ?
Mit gondoltok, egy olyan pár, akik a húszas éveik elején jöttek össze okés, ha 4-5 év kapcsolat és együttélés után lesznek jegyesek?
Sok vagy kevés ez az idő szerintetek ?
A kérdés azért merült fel, mert egy barátnőmmel beszélgettünk a témáról, szerinte sok a 4-5 év.
Ha mondjuk egy pár a húszas évei közepén vagy végén ismerkedik meg, akkor ez szerintem is sok, ideálisabb a 2-3, de szerintem olyan 20 körül ha össze ismerkedik két ember, akkor a 4-5 év teljesen rendben van.
Szerintem jó így, nálunk is pont ez volt. 20 éves voltam, mikor összejöttünk, 5 évvel később kérte meg a kezem és egy évre rá volt az esküvő. Így nem éreztem se soknak, se kevésnek az 5 évet, de ha idősebbek lettünk volna, valószínűleg csak 2-3 év lett volna.
De erre persze nincs szabály, nagyon egyedi tud lenni, hogy melyik párnál mi az ideális. Úgy általánosságban szerintem jó a 4-5 év, ha fiatalon jöttek össze.
Az eljegyzés a házassági szándék bejelentése, amit házasságkötés követ. Hogy mennyi időn belül, az függ a körülményektől. Ha a felek már együtt élnek, akkor a feltételek már adottak, vagyis nem kell az időt húzni. Az olyan eljegyzés, amit nem követ házasságkötés, csak hosszú évekig húzódó "jegyesség" komoly elköteleződés nélkül, az szerintem csak bohóckodás. Lehet lepontozni.
N
12! Te miért "félsz" attól, hogy picit hamarabb szeretné? Te még bizonytalan vagy? Élni akarsz? Úgy érzed megbánnád, mert talán 4-5 év múlva már másképp látnád? Esetleg attól félsz, hogy azonnal gyereket akarna házasság után? Mik a félelmeid? A "szerintem még fiatal vagyok ehhez" nem igazán válasz. Vagyis végülis az... A "fiatal vagyok" hátterében általában olyasmi (valódi) okok húzódnak, mint pl. hogy még csajozni/pasizni akar valaki, még fiatal ahhoz, hogy lekösse magát.
Tényleg kíváncsi vagyok mi van benbed pontosan ezzel kapcsolatban.
Jaaaa... Hát te így gondolod, ő meg úgy. Ő hamarabb akarná, te meg később. Ezek vágyak/tervek, ebben nem létezik egyetemes igazság!
Jobb esetben olyat talál maga mellé, aki hasonlóan gondolkodik és hasonlóak a céljai, hasonló időn belül. Ennyi.
20-22 evesen az emberek tobbsege meg otthon el, tanulnak, stb. Szerintem akkor 4-5 ev mulva nem keso/nem “gaz” az eljegyzes, hazassag, amennyiben egyutt is eltek elotte par evet. Viszont a huszas evek vegen szerintem egy picit sok, azert jellemzoen olyankor az ember mar onallo egzisztenciaval rendelkezik, dolgozik, kulon el a szuloktol.
Ismertem egy parost, 10 evig voltak egyutt, 6 ev utan volt az eljegyzes (22-24 evesek voltak ekkor) aztan a kovetkezo 4 evben mig egyutt voltak, se tortent meg az eskuvo. Aztan masfel evvel kesobb a hapsi uj baratnoje mar terhes volt.
Nekem édes mindegy, hogy konkrétan más párok mikor lesznek jegyesek, mikor házasodnak. Az ő dolguk.
Én a magam részéről komolytalannak éreztem volna 4-5 évet csak járogatni, ez nekem sok egy szimpla pasim csajom kapcsolatban.
Több barátnőm is megjárta hasonlóan hosszú kapcsolatát amiben ennyi ideig semmi előrelépés nem történt. 4-6-8 év, egyikből se lett házasság, és a legszebb éveiket pazarolták el a semmiért.
Mi 6 hónaposan jegyesek lettünk, 1 évre rá, azaz 1,5 éves kapcsolat után házasodtunk össze 25/22 évesen. Biztosak voltunk magunkban és egymásban, és nem volt mire várni. Mindketten vágytunk rá, így összeházasodtunk:)
Volt pár kötekedő 🤡 akik károgtak, miszerint elhamarkodott volt, és 1-3 év múlva úgyis szétmegyünk, nos egyik sincs már együtt az akkori párjával, vannak akik el se jutottak a házasságig, mások meg rég elváltak azóta, fele annyi ideig sem voltak házasok mint mi, miközben 4-5-6 évet együtt voltak házasság előtt.
Szóval abszolut nem azon múlik egy boldog házasság hosszútávú működése, hogy 5 éveket várnak az esküvővel. Ez az adott 2 emberen múlik. 37/N
De ugyanúgy tönkre mehet egy kapcsolat fel év jegyesség után is, mint egy olyan kapcsolat, ahol négy éve jarnak.
Egyébként a járást nem úgy kell érteni, hogy mindkettő otthon lakik, anya apa főz, meg dolgozik.
Együtt el egy pár, közösen tervezik a jövőt, közösek az anyagi terhek, azért ez nem egy tingli-tangli járogatás kategória.
Én továbbra sem tudom komolyan venni, ahol kb ismeretlenül házasodnak össze a felek és azért valljuk be, ritkábban sül el rosszul, mint jól egy ilyen szituacio.
Ez nem jelenti azt, hogy 6-7-8 évet várni kell, de a kettő között van egy egészséges átmenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!