Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzésnél mi a szokás?
Szia!
Igen, most csak egy sima köves gyűrűt vegyél, ez az eljegyzési gyűrű, bár én inkább kísérőgyűrűnek szeretem mondani, mert később is hordani fogja majd. Ezzel megkéred a kezét, utána elmentek ketten és kiválasztjátok a karikagyűrűket, leveszik a méretet és megcsinálják :) Kitűzitek az esküvő időpontját és hajrá :) Sok boldogságot nektek!
Ahány ház,annyi szokás.Most elég egy eljegyzési gyűrű és
együtt veszitek meg a két gyűrűt.
erre szokták mondani: Ahány ház,annyi szokás..." Nálunk az eljegyzés úgy zajlott,hogy megvettük a gyűrűt csak Nekem,ezt kísérő gyűrűnek is hívják..aztán egy lebeszélt napon,a párom szülei eljöttek hozzánk,az édesapja kikért engem az édesapámtól,aztán az igenlő válasz után,nagy bulit csaptunk.. :) Utána kitűztük az esküvő időpontját és a sok intézni való mellett megvettük a karikagyűrűket is. Sok boldogságot kívánok Nektek!
33/n
Amerikai szokás,hogy csak a menyasszony kap kövesgyűrűt.
Magyar szokár szerint,ahogy már írta is valaki, az eljegyzésen mindkét fél karikagyűrűt kap. Ha akarják,és van pénzük rá,akkor a megyasszony kap egy köüesgyűrűt,kisérő gyűrűként, a vőlegény pedig egy pecsét gyűrűt. De van,ahol a vőlegény csak a karikagyűrűt kapja.
Én nem vagyok túl jártas, de azt hallottam, hogy a magyar szokás szerint, eljegyzés után is a karoka gyűrűt hordja az ara, csak az esküvő után a másik kézen. Ez mellé sokszor jön egy köves kísérő gyűrű. (Bár ezt már sokan elmondták)
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!