Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen gyűrű kellene?
Kb annyit tudok egy eljegyzésről hogy a bal kezemet érinti, nagyon nem a stílusom a gyűrű és a családban sem hord senki. Van erre szokás hogy pl ezüstnek vagy aranynak kell lennie? Hasonlítania kell az esküvői gyűrűre? (amiről szintén nem tudok semmit, az esküvői csak arany lehet?)
Nem nagyon akarom hogy erre költsön párom, nagyon maximum egy huszast szánnék rá de inkább 10 ezer alatt. Sosem hordtam aranyat, nem is annyira tetszik. Ezüstöt meg mindig elhagyom, főleg fülbevalóim voltak eddig meg nyakláncom de mivel elhagytam őket, ezért maradt az orvosi acél. Gondolom az nagyon gáz lenne ha orvosi acél gyűrűt venne vagy nem? Mert néztem neten gyűrűket és hát kb egyik sem tetszett, csak egy meteoritmintás ezüst színű karika, tök egyszerű de tetszik... Szabad olyat? Vagy nagyon mindegy mostanság hogy mivel jegyeznek el? Nekem mindegy, csak tetszen, viszont azt sem akarom hogy lenézzenek vagy megszóljanak. Csak emiatt teszem fel a kérdést hogy van olyan anyag ami elsőbbséget élvez vagy lehet orvosi acél is akár?
Vagy szerintetek érdemesebb ezüstöt vagy fehéraranyat venni kicsit drágábban? Ha igen akkor csak egyszerű standard karika lesz, viszont az nem tetszik annyira mint az a meteorit mintás.
Ha ez fontos a döntést illetően a személyiségemről annyit hogy kettős; sportos és nőies felváltva, tetkók meg pc-k vannak de egyébként olyan katolikus lánykának nézek ki. Nem szeretem a nyálas romantikát sem a feltűnőséget.
Hol lenne legjobb ha megkérné a kezem? Nyaraláson? Vagy valami szép helyen a természetben? Teljesen sötét vagyok ebben a témában, még sosem agyaltam rajta... Párommal viszont komolyak a szándékaim és azt sem szeretném ha pár éven belül elkopna a gyűrű (bár nem hordanám sokat) mert a mostani orvosi acél fülbevalóim drasztikusan elszíneződtek és elkoptak 3-4 év alatt. Ezüst meg gondolom jobban bírja. Vagy nem?
Ezek alapján az ezüstöt javasolnám - nem drága, de nem is kopik. Az arany drágább, mondjuk én 55ért vettem az eljegyzésit, aztán a két karikagyűrű is arany volt össz. 135 ezerért. Ezüst meg ennek töredékéből kijöhet akár. Az acélgyűrűk mint írtad elkezdenek kopni, elszíneződni, ha hordod ez nem túl szívderítő. Az arany meg nagyon puha, karcolódik mint állat, szóval talán az ezüst ilyen szempontból is jobb.
Lánykérés helyszínét meg bízd párodra, ha ilyen meglepit szeretnél. De azért hintsd el neki párszor, hogy pl. te mennyire szereted a csendet és a természetet, a meghitt pillanatokat csak kettesben (vagy ami neked a szívedhez közel áll). De ha nem akarsz bele romantikát nagyon, akkorelmehettek ketten is jegygyűrűt nézni vagy azt átugorva csak karikagyűrűt. Meg megszervezhetitek az "eljegyzést" is közösen. Bár egy kis romantika nem árt, ha nem áll nagyon messze tőled, akkor csak utalj erősen ezekre :D
Mivel azt írtad, elhagyod, nem lesz ideje elkopni, jó lesz az acél 😉
Amúgy nem akarlak összezavarni, de szerintem a lánykérésről se tudsz túl sokat. Az említett témákon is a férfiak szoktak agyalni, mielőtt megkérik a nőt. Vagy hogy kell ezt elképzelni, egy nap odaállsz elé, hogy drágám, megtaláltam neked a tökéletes eljegyzést? Ez lesz itt a gyűrűm, és itt, és itt kérd meg a kezem? Az időpontot is megadod?
A helyszínt, körülményeket a párod intézze, így van.
Ha nem kedveled az aranyat, nem hordasz amúgy se gyűrűt, akkor gondolom köves gyűrűt, amivel meg szokták kérni a menyasszony kezét, pláne. Nem baj:)
Lehet acél, lehet ezüst - hogy ki mit fog szólni, érdekeljen a legkevésbé.
Ha nem szeretnél köves gyűrűt, simán vehettek karikagyűrű párt együtt és azzal jegyzitek el egymást - a meteorit mintás biztos nagyon klassz:) acélból akár. Talán ez lenne Neked a legjobb választás.
7-es köszönöm szépen a segítő választ. Adok célzást hogy hol lenne jó a helyszín (természetben, emberek nélkül vagy minimális fő ténfereghet a közelben, de inkább a szép környezet izgat, amit véleményem szerint nem a férfira kell bízni hogy majd ő kitalálja, igaz ismer engem de mint mondtam eléggé kettős a személyiségem így össze lehet zavarodni ha valaki le akarja írni hogy mit kedvelek.
"Ha nem szeretnél köves gyűrűt, simán vehettek karikagyűrű párt együtt és azzal jegyzitek el egymást"
Igen, a köves az nem tetszik tényleg. :) Sajnálom hogy ennyire tudatlan vagyok de eljegyzésnél páros gyűrűt kell venni? Vagy arra céloztál hogy már azt a gyűrűt vegyük meg elsőre ami az esküvőn rámkerül? Rajta is kell lenni gyűrűnek eljegyzés után vagy sem? (Légyszi ne nézzetek hülyének)
Azért foglalkoztat ennyire a téma a férfi helyett is mert az alapokkal sem vagyok tisztában és nem szeretnék beégni (kiskoromban sem néztem ilyen filmeket, nem mesélt a családban senki erről). Bár párom már volt házas, de azt mondta hogy az inkább katasztrófa volt minden téren mert nem beszéltek meg semmit rendesen, már az eljegyzésnél is civakodtak pont olyan hülyeségeken amit az internet ajánl, nem is maradtak együtt sokáig bár az már más miatt volt.
Ha a meteoritmintás orvosi acél gyűrű képét elviszitek egy ötvöshöz, meg tudja neked csinálni ezüstből vagy akár fehéraranyból is. Én a fehéraranyt preferálnám, mert sokkal tartósabb és nem kopik úgy a fénye, mint az ezüsté.
Mivel eljegyzési gyűrű lenne, csak jobban vigyáznál rá mint a többi ékszeredre :D
7-es vagyok.
Nincs semmi olyan, hogy az eljegyzésnél mit "kell" meg hogy illik. Ahogy nektek jó. Azért ne kasztráld légy szíves azzal, hogy instruálod, hol és mikor kérje meg a kezed, mert te kettős személyiség vagy és hol a nemtommihez vonzódsz, hol a természetbe... ne haragudj, nem pöts mindegy?? Nem a lánykérés a lényeg EBBEN, alapból meg a házasság?
Elárulom neked, az én férjem a covid lezárások idején kérte meg a kezem. Hideg volt, tél, minden hely zárva. Otthon mezítláb álltam a tűzhely előtt és kézből ettem a kihűlt rántotthúst, mikor hazaért a férjem és azt mondta, üljek le picit, mert kérdezni szeretne valamit. Majd letérdelt.
Nem azt mondom, hogy ennyire egyszerűsítsétek le, de ne vedd már el a reszortját és főleg a férfiasságát... ha nem a természetben kér meg, hanem a nem tudom az állatkertben, akkor nemet mondasz...??
GYűrű-téma: igen, azt is lehet, hogy az esküvőre szánt karikagyűrű párt veszitek meg, felhúzzátok egymás bal gyűrűsujjára. Ez majd az esküvőn átkerül a jobb gyűrűsujjra.
Lazulj le, sok boldogságot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!