Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érdemes így együtt maradni?
A barátommal majdnem másfél éve vagyunk együtt. Mind a ketten 18 évesek múltunk. Sok bennünk a közös, viszont egy komoly témában egyáltalán nem értünk egyet, ami a házasság. Én mindig is fiatalon szerettem volna férjhez menni és elköteleződni olyasvalaki iránt akit nagyon szeretek. Iránta így érzek viszont a közelmúltban felhoztam neki ezt a témát és bevallottam hogy számomra már 2-3 év múlva esedékes lenne, szóval amikor 20-21 évesek leszünk. Erre a válasza az volt hogy számára az nagyon korai és ő csak 7-8 év múlva, azaz 25-26 évesen tudja elképzelni az eljegyzést és a házasságot. Óriásit csalódtam és szörnyen elkeseredtem amikor ezt kijelentette, valamint kételkedni kezdtem hogy akkor vajon tényleg szeret-e engem. Azóta azon agyalok hogy mégis mi tévő legyek. Már az beigazolódott hogy ő azt a vágyamat, hogy fiatalon menjek férjhez, nem tudja kielégíteni. Én tényleg szeretem őt de azt gondolom hogy egy kapcsolat akkor lehet boldog és hosszútávú ha a felek egyetértenek az élet nagyobb kérdéseit illetően, köztük a házasságban is.
Szerintetek várjak hogy hátha idővel megerősödnek az érzelmei irántam és hamarabb megkéri a kezem, vagy inkább még viszonylag rövid idő elteltével minél hamarabb vessek véget ennek a kapcsolatnak?
Térjünk vissza erre a problémakörre akkor, ha majd 4-5 éve együtt lesztek mindketten 26 év felett, és majd akkor mondja azt a pasi, hogy 7-8 év múlva akar esküvőt meg gyereket 😂. (True story)
Egy 21 éves az még bőven taknyos, már nem azért, hogy megbántsalak. Még ha te érettebb is vagy a korodnál, azért a 30 alatti srácok még nagyon éretlenek ehhez. Aki érettebb személyiség, az is inkább a tudatosságát arra használja, hogy felépítse a karrierjét, gyüjtögessen, stb…nem pedig házasságon meg gyereknevelésen gondolkozik. Lehet persze olyat is találni, de az nagyon ritka eset most, ahogy én látom.
Ha ismerném a barátodat, figyelmeztetném, hogy minden alkalommal húzzon gumit, amikor együtt van veled. Mivel semmi életcélod nincs az életben, csak valakinek (akárkinek) a feleségének lenni, gondolom előbb-utóbb felcsináltatod magad, hogy elvegyenek.
A kérdésre a válasz: vess véget a kapcsolatnak. Hadd legyen esélye a srácnak egy normális lányt találni maga mellé.
Kinek mi. Ahogy érzed.
Én nem hiszem, hogy együtt maradnék vele. 7- 8 év múlva meg majd talál más kifogást.
Ha 1-2 év után nem akar velem házasságot, akkor később sem, én meg nem várok arra évekig, hogy a pali gyártsa a kifogásokat, és 8 év utàn találja ki, hogy mégse akar házasodni, nekem meg elmegy a fiatalságom egy jövőtlen kapcsolatban.
Viszont ti elég fiatalok vagytok. Mi kicsit idősebbek voltunk mikor összejöttünk a férjemmel, 21-24 évesek, és 1,5 év után össze is házasodtunk. Ha 18 lettem volna, akkor 3-4 év kapcsolat rendben lenne szerintem is, de 7-8 év nekem személy szerint túl sok lenne még így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!