Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan"illik" lebonyolítani...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan"illik" lebonyolítani úgy egy lánykérést ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
lassan 9 éve ismerem a páromat,3 éveegyütt élünk. Fontolgatom az eljegyzés témakörét,lassan időszerűnek érzem.Viszont ezt nehéz lesz kivitelezni sértődés nélkül. Anyóséknak úgy látom megvannak az elképzeléseik arról,hogyan kellene történnie,viszont nekem semmi kedvem ilyen erőltett 100 éve kihalt hülye rituálék mentén csinálni,inkább valami ötletesebb/meglepetés szerűbb dologra gondoltam. Ugye jól gondolom,hogy ne érdekeljen mit gondolnak, meg se mondom nekik előre,majd utólag megtudják,amiből tudom ,hogy hatalmas hiszti lesz,de legalább nem lesz alkalmuk előtte nyaggatni vele.

2022. jan. 11. 11:00
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, kérdezd meg a barátnődet, hozzádmenne-e. Nyilván ezt lehet kreatív, vicces módon, vagy nyaraláson stb.

Utána közösen beszéljétek meg, legyen-e jelképes, após-anyósnyugtató lánykérés. Ha a párod nem akarja, ne legyen. Ha ragaszkodik hozzá, ennyit bevállalhatsz a kedvéért.

2022. jan. 11. 12:31
 22/31 A kérdező kommentje:
#17 véletlenül sem erről van szó. Csak kicsit értelmetlen dolognak tartom ezt,azokután hogy ennyi ideje együtt élünk(nálam). Plusz,kicsit képmutatásnak is tartanám ezt, mert amikor összejöttünk , a párom oké hogy már nagykorú volt de elég random jött az ötlet hogy hozzám(akkor még anyámékhoz) költözik, 3 hónap járás után. Nyilván nekünk megelőzte ezt 5-6 év barátság, de a szülők nem is ismertek engem, és kb 1 év után jöttek először el hozzánk, hogy na hova is került a gyerekük, ha az úgy rendben volt akkor nehogy már majd most akarjanak "vizsgáztatni". Értitek, ennyi erővel egy banda baltásgyilkoshoz is kerülhetett volna a lányuk ami fel akkor se tűnt volna nekik,úgyhogy ne most jöjjünk már az aggódó szülő szereppel elő. Amúgy jóba vagyok velük a helyzethez képest eléggé, állítólag szeretnek is ,de ez nekem akkor is ellentmondásos lenne így.
2022. jan. 11. 12:33
 23/31 A kérdező kommentje:
#21 Erre gondoltam én is.És igazából sejtem,hogy egyetért ezzel,persze ha ragaszkodna hozzá nem azon múlna,bevállalnám
2022. jan. 11. 12:38
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Úgy kérd meg ahogy neked és a barátnődnek tetszene. Másokkal ne foglalkozz.
2022. jan. 11. 12:44
 25/31 anonim ***** válasza:
50%
Addig ne kérd meg a pàrod, amíg ilyenek miatt aggödsz, hogy másoknak hogy tetszene. Ez a TI kapcsolatotok, könyörgöm!
2022. jan. 11. 15:48
 26/31 A kérdező kommentje:
Olyan szempontból nem érdekel,hogy bármiben is befolyásoljon, csupán kíváncsi voltam mekkora hisztire,megvetésre kell ilyenkor számítani 😅😅
2022. jan. 11. 16:56
 27/31 anonim ***** válasza:
15%
"Amikor a szerelmeddel össze akarod kötni az életed, de annyira debil vagy, hogy random emberek agymenése érdekel, nem a SZERELMED"
2022. jan. 11. 19:55
 28/31 anonim ***** válasza:
82%

Ahány ház, annyi szokás.

Nekem pl. letérdelős, meglepetés lánykérés nem szimpatikus. Ellenben beszéljük meg, hogy összeházasodunk - ez a mi közös döntésünk, nem anyóséké. Viszont utána lehet egy ünnepélyesebb alkalom, ahol összeül a család ezt megünnepelni és a párom "elkérhet" apámtól. Számomra ebben semmi megalázó nincs. Nem vagyok a tulajdona, de ez a gesztus nem is erről szól. Hanem arról, hogy eddig ők voltak a családom, most már viszont ebből a családból kicsit kilépek és a párommal leszünk egy család a házasság révén.

Én köszönöm, nem kérnék "valami ötletesebb/meglepetés szerűbb dolgot" lánykérés címén, nem mellesleg 10-ből 9 lánykérés ma már ilyen, de nem is én vagyok a barátnőd. :)) Viszont támogatom, hogy ne engedjétek anyósékat beleszólni az életetekbe, mert annak sosincs jó vége. Ha túl sok teret engedtek nekik, akkor ez csak rosszabb lesz.

2022. jan. 12. 09:08
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Az eljegyzés, hogy megkéred a barátnőd kezét, az két emberre tartozik, senki másra. Senki nem kell , hogy ott legyen. Persze, hogy utólag tudják meg, ez így normális a mai világban. Nem 100 ezelőtt vagyunk, hogy az apjától kell megkérni és még családi összejövetelt is rendezni.

Nem tudom hol éltek vagy még hol szokás a szülőkkel együtt az eljegyzés, de nekem ez nagyon furcsa, pedig 45 vagyok már.

2022. jan. 14. 12:46
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

#6 Igen, a lánykérés és az eljegyzés külön fogalom.Ennek régen volt jelentősége.Ha jól tudom, a lánykérés úgy működött, hogy a férfi elkérte a lányt az apától, akkor az apa eldöntötte, hogy hozzá adja-e a lányát, megbeszélték az anyagiakat.Ha történt lánykérés, akkor házasság esetén adtak a lánnyal hozományt is.

Ha csak eljegyzés történt, akkor nem járt a hozomány a lány családjától.

Manapság egyre inkább nem divat a lánykérés, de van ahol gesztus szinten megteszik.Szerintem ez még szép is lehet.Közlöd a családdal, hogy szeretnéd elvenni a lányukat, adják rá áldásukat.Nyilván ez nem kötelező, de ez szép gesztus lehet a család felé, úgy is örülni fognak valószínűleg.Akkora energiát azért nem igényel ennyit megtenni.

Ettől független az eljegyzés lehet olyan, amilyet egyébként is akartál.

2022. jan. 14. 23:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!