Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan"illik" lebonyolítani úgy egy lánykérést ilyen helyzetben?
Miért kellene? Kiskorú a lány? Akkor nem kéne feleségül venni. Ha nagykorú, akkor miért kéne elkérni az apjától? Nem valami fűkaszáról beszélünk...
egyszerű magyar nyelvészkedés:
-a leány elkérése azért van, mert az apja, anyja nevelte, s olyannak adják, akire szívesen rábízzák. Fontos lenne sok lánynak, hogy meghallgassa a szüleit, mielőtt igent mond. Nem kell megfogadni, amit mondanak, de számos olyan szempontot tudnak mondani, ami hasznos lehet
-eljegyzés - nos, ennek az eredete végtelenül egyszerű, s a sok okos "fűkaszást" ki is fogja akasztani. Szóval a jeggyel való megjelölés régi szokás, talán ismertebb, mint billogozás - tehát a marhák, lovak bőrébe égették a tulajdon jegyet, azaz a jelzést, hogy kié a jószág. Az eljegyzés, azaz a gyűrűvel való megjelölés azt mutatja a külvilág felé, hogy az illetőnek van életében társa.
-az együttélés azért jó, mert minek a házasság - igaz, ki is lehet lépni bármikor. Ugye az együttélésben benne van minden, mint a házasságban, csak éppen nem volt jegyváltás (lásd fent), és így nem vagyunk egymáséi, s ha megunom a másikat, simán mehetek...
Nem azt irtam hogy kellene.
Csak elkepzelem a sracot akinek csak egy lanykérés kellemetlen, az mondjuk egy családi vitában se merne odaállni anyosék elé, vagy az eletben kiállni a pátja mellett mindenkivel szemben is?
Nekem csak azt veti fel aki apossal nem tud "humorizálni"(mert a lánykérés sztem egy vicc onmagában)az majd problema baj esetén vagy katasztrofa kornyékén ki fog merni barmikor barhova is állni?
De hol írt olyat, hogy ne merné?
14. Voltam.Ezert is irtam hogy nekem pl az exem 18 éves kis csira fejjel is odamert állni apám elé ugy hogy rádasul el voltunk egymástol tiltva es irto nagy szülői szigor volt a hátterem.
Ő meg tojáshejjal a fenekén odaállt a szuleim elé..
Ezert lep meg engem a kerdezo.
16#
9.kommentemben direkt erre kerdeztem rá.
"-a leány elkérése azért van, mert az apja, anyja nevelte, s olyannak adják, akire szívesen rábízzák."
Ha a szüleivel él, ők tartják el, mindenben rájuk van szorulva a lány, akkor ez még oké, bár szerintem a mai világban a kiskorú, gimis lányoknak sem kell mindenhez engedélyt kérni a szüleiktől. Egy felnőtt, külön élő, dolgozó, önellátó nő szüleinek viszont már évek óta nincs beleszólásuk a lányuk életébe és már rég nem nevelik. Én is külön élek a szüleimtől pár éve és elég röhejes lenne, ha a párom tőlük "kérne el", mikor már évek óta azt sem tudják pontosan, hogy a fő dolgoktól eltekintve mivel telnek a napjaim, mit szeretek csinálni, kik a barátaim, mik a terveim. Nem vállalnak felelősséget értem, saját magamra vagyok bízva. Pedig jó kapcsolatban vagyunk, csak ez már felnőttkorban, külön élve nem annyira beszédtéma köztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!