Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jegyeztek már el 16 évesen?
nem, idén leszek 2o...és bár vágyom arra, hogy a párom legyen a férjem és szeretnék eljegyzést kicsit megrémülök a gondolattól, ha nagyon belegondolok.
Ennek ellenére, tudom, hogy vele leszek boldog és ő lesz a férjem mégis egy picurit még tartok a dologtól...
16 évesem kicsit olyan mint a papás-mamás...utánozni a felnőtteket. 1 év kevés még felnőtt vagy érettebb korban is, nem hogy tiniként. Ezt azért mondom mert mi 16 évesek voltunk mikor megismertük egymást (a párom 17) és köszönő viszonyban sincs az akkori kapcsolatunk és világfelfogásunk a mostanival. több mint két év után elváltak útjaink, távkapcsolatba kezdtünk, jöttek a próbatételek, egymásnál töltött idő, főzés mosás, takarítás....új barátok----új egyetem...új város....és most is azt tudom mondani, hogy kiállok mellette 1oo%-ig...
Viszont, 16 évesen ennek a közelében nem jártunk.
Szerintem mindennek megvan az ideje mint a szalmakalapnak. Sokkal nagyobb élmény lesz, ha "valós" időben tartjátok az eljegyzést, akkor felnőttként kezelnek majd benneteket, de így kicsit olyan mint egy játék.
A párom 18 évesen elakart jegyezni, de ma már örvendek, hogy nem tette, még hátra van a nagy alkalom és most már teljesen más szemmel látom, teljesen más lélekkel élhetem át...
Ez nem arról szól, valóban szétmehettek úgy 3o mint 1 év után, de azért az együtt töltött idő fontos...ebben a korban különösen. Hiszen még az is előfordulhat, hogy messziről se leszel köszönőviszonyban egykori önmagaddal, ez a barátnődre is igaz lehet.
Vagy ki tudja 2o-21 évesen megismersz valaki mást...ha egykor ő is eljegyezne milyen lenne egy második eljegyzés?
Ne hidd, hogy ellened beszélek, csak tényeket mondtam. Kívánom, hogy együtt maradjatok és felnőtt módjára tudjatok döntéseket hozni, felelősséggel egymás iránt!
Amúgy nekem is van "jeggyűrűm", amit 16 évesen kaptam mikor megismerkedtünk. azóta is hordom, persze ez nem "hivatalos", csak a párom szokta hangoztatni, hogy már akkor megkérte a kezem, csak nem tudtam róla:)
neked is lehetne hasonló:)
minden jót:)
"gen amugy az eljegyzés az még nemjelent semmit, ha ugyvan vissza is adhatom a gyűrűt"
Szomorú, hogy az eljegyzés / házasság szentsége eddig degradálódott. Az ilyesminek sokkal többről kéne szólnia. Konkrétan 2 ÉRETT, tapasztalt, FELNŐTT ember szerelmének, kapcsolatának reprezentálásáról, nem pedig kis tinik magamutogatásáról, álságos, és alantas individualista megnyilvánulásáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!