Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kell csinálni az eljegyzési gyűrűvel?
Az oké hogy eljegyzem vele a párom, aki az esküvőig hordja. De esküvő után mi lesz vele? Mi az álltalános eljárás?
Valaki hordja mindkét gyűrűt. {jeggyűrű+esküvői(talán az is jeggyűrű)}
Valaki elteszi emlékbe.
Valakinek nem is volt jeggyűrűje.
Valaki meg vissza adta. :D
Ti mit csináltatok vele az esküvő után?
7 szavazat a hordásra,
4 az eltevésre,
+1-et elloptak :S
08-25 17:56-nak.
Lehet, hogy valaki azért nem hordja a gyűrűjét, mert olyan munkahelye ahol munkavédelmi okokból nem engedik meg, vagy egyszerűen olyan munkát végez ahol zavarja esetleg megsérülhet. Én is ilyen okokból nem hordom, mert hol agyagozom(fazekas szakma) ahol zavar és belecsúnyíthatok a munkámba, hol meg kapálok, füvet nyírok a kertben(Erősen fogom meg a szerszámokat már nem is karika)... Életvitelem sajnos nemigen engedi meg azt, hogy hordajm, de mint írtam ha hivatalos helyre megyek, vagy vásárolok ahol nem gond ott hordom. (Persze ha nem felejtem el).
Én így tudom:
eljegyzéskor kapsz egy köves gyűrűt. Ezt hordod a bal kezeden. Aztán kinézitek a jegygyűrűt, amit majd az esküvőn húztok egymás ujjára. Ezzel jegyzitek el egymást hivatalosan is, ekkor a köves átkerül a jobb kezedre, a karika meg a balra. Esküvő után megcserélődik, mivel a jobb kezedre húzzák fel a gyűrűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!