Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az eljegyzési gyűrűt illik visszaadni, ha közben szakítunk? Mert ha nem adja vissza, inkább nem veszek drágát.
Lent volt egy kérdés, hogy a faszi 220 ezerért akar venni jegygyűrűt.
Szóval ha átadja a nőnek, a nő meg egy hét múlva félrekúr és szakítanak, simán megtartaná.
Hát hányok tőletek, "hölgyeim"!
"egy jövőbeni esemény miatt kapja"
Eljegyzéskor adod át a gyűrűt, megtörténik. mire te gondolsz kérdező az ajeggyűrű, az esküvő alkalmával kerül a párok ujjára.
Én is visszaadnám, de a bátyám exjegyese nem adta vissza, én is akkor értesültem róla, hogy akit elhagynak az dacból inkább kidobja a kukába, de csakazértsem adja vissza. Kis fájdalomdíjnak érzi talán.
Semmi gond kérdező, én is hányok tőled.
Nem mintha a nő ne kereshetne jobban és azért sajnálná az aranytojást tojó tyúkot.
Én amúgy visszaadnám, mert ha ő vette szerelemből és nincs neg a szerelem, akkor csináljon belőle ő pénzt, engem nem érdekel. De te is mit csinálnál a gyűrűvel, ha visszaadják? Az új csajodnak adod majd? Vagy te is ugyanúgy eladnád, mint ahogy az ex menyasszony tenné?
Ő sem hiszem hogy visszakérné hogy főzött mosott takarított rád.
"Ő sem hiszem hogy visszakérné hogy főzött mosott takarított rád."
Szakács vagyok, szóval rám biztosan nem főzött, a mosógépbe a ruhát meg én is be szoktam tudni rakni. Látom jöttél volna a szokásos sablon dumával a női háztartásvezetésről, hogy ők csinálnak mindent, de beégtél megint. :(
Mi lesz a következő? Hogy cserébe szexelt velem? Nevetséges vagy.
Az etikett szabályai szerint ha a nő bontja az eljegyzést, vissza kell adnia, ha a férfi bontja fel, akkor a nő megtarthatja.
Ez onnan jön, hogy ez a köves gyűrűvel eljegyzés, ami Amerikából jött be, abból ered, hogy volt egy időszak (azt hiszem, a két világháború között), amikor már elfogadott volt házasság előtt együtt élni, de még volt annyi konzervativizmus az emberekben, hogy a nő esélyeit rontotta, ha élt már együtt valakivel és nem lett belőle házasság. Tehát a gyűrű annak a biztosítéka lett, hogy a férfi komolyan gondolja és el is fogja venni. Ebből kifolyólag ha ő hagyja el a nőt, akkor a gyűrű amolyan fájdalomdíj, de ha a nő hagyja el, akkor nincs joga megtartani.
Persze lehet azzal érvelni, hogy ma már nem állnak fenn ezek a feltételek, mert senkit nem ítélnek el a házasság előtti együttélésért, ez is igaz. Összességében én azt mondanám, hogy akkor kell visszaadni, ha abszolút a nő hibájából mentek szét (megcsalta a férfit, hazudott valami fontos dologban, vagy egyszerűen csak ő akar szakítani).
Ha te hagyod el, akkor szerintem nem illik visszakérned. Az. hogy "nem hordhatja, mivel jegygyűrű" nem jó érv, a köves gyűrűkön pont nem látszik, hogy az lenne, sok nőnek egyébként is vannak köves gyűrűi. Amin egyértelműen látszik, hogy micsoda, az a karikagyűrű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!