Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Az eljegyzési gyűrűt illik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az eljegyzési gyűrűt illik visszaadni, ha közben szakítunk? Mert ha nem adja vissza, inkább nem veszek drágát.

Figyelt kérdés
Illetve, ha esküvő után válunk, akkor is visszajár, ugye?

2020. szept. 20. 16:35
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Lent volt egy kérdés, hogy a faszi 220 ezerért akar venni jegygyűrűt.

Szóval ha átadja a nőnek, a nő meg egy hét múlva félrekúr és szakítanak, simán megtartaná.

Hát hányok tőletek, "hölgyeim"!

2020. szept. 20. 17:38
 12/31 anonim ***** válasza:
59%
8-as vagyok, szerintem vegyél gyűrűt, de akkor ne arany legyen gyémánt kővel, hanem valami egyszerűbb, olcsóbb. Mondjuk volfram vagy nemesacél-ebből vannak színezettek is, szépek és tartósabbak is nemesfém társainál. A karikagyűrűt meg majd megveszitek együtt, amit az anyakönyvvezető előtt felhúztok.
2020. szept. 20. 17:40
 13/31 anonim ***** válasza:
87%

"egy jövőbeni esemény miatt kapja"

Eljegyzéskor adod át a gyűrűt, megtörténik. mire te gondolsz kérdező az ajeggyűrű, az esküvő alkalmával kerül a párok ujjára.

Én is visszaadnám, de a bátyám exjegyese nem adta vissza, én is akkor értesültem róla, hogy akit elhagynak az dacból inkább kidobja a kukába, de csakazértsem adja vissza. Kis fájdalomdíjnak érzi talán.

2020. szept. 20. 17:49
 14/31 A kérdező kommentje:
Apropó, mint akarna vele csinálni utána a nő? Nyilván nem hordhatja, mivel jegygyűrű, és már nincs jegyben. Eladja vagy bevágja a zaciba? Pénzt akarna belőle csinálni, mert úgy van vele, hogy ha már nem tudta megfogni az aranytojást tojó tyúkot, legalább a csirkeláb meglegyen? Ez annyira szánalmas és kiábrándító.
2020. szept. 20. 17:50
 15/31 anonim ***** válasza:
54%
Lásd: Ptk.6:237: ajándék visszakövetelése. Ha nem szokásos mèrtèkű az ajándék, akkor visszakövetelheted.
2020. szept. 20. 18:04
 16/31 anonim ***** válasza:
82%

Semmi gond kérdező, én is hányok tőled.

Nem mintha a nő ne kereshetne jobban és azért sajnálná az aranytojást tojó tyúkot.

Én amúgy visszaadnám, mert ha ő vette szerelemből és nincs neg a szerelem, akkor csináljon belőle ő pénzt, engem nem érdekel. De te is mit csinálnál a gyűrűvel, ha visszaadják? Az új csajodnak adod majd? Vagy te is ugyanúgy eladnád, mint ahogy az ex menyasszony tenné?

Ő sem hiszem hogy visszakérné hogy főzött mosott takarított rád.

2020. szept. 20. 18:06
 17/31 A kérdező kommentje:
16. Én nem követelném vissza nem erről van szó. hanem a nőnek illene visszaadni. Na de hát ilyen világot élünk, még ezen is nyerészkedni akarnának.
2020. szept. 20. 18:07
 18/31 anonim ***** válasza:
54%
Az említett jogszabályból a meghiúsult feltevés esete /(3)bekezdés/ áll fenn ilyenkor. Ezt kihagytam.
2020. szept. 20. 18:07
 19/31 A kérdező kommentje:

"Ő sem hiszem hogy visszakérné hogy főzött mosott takarított rád."

Szakács vagyok, szóval rám biztosan nem főzött, a mosógépbe a ruhát meg én is be szoktam tudni rakni. Látom jöttél volna a szokásos sablon dumával a női háztartásvezetésről, hogy ők csinálnak mindent, de beégtél megint. :(

Mi lesz a következő? Hogy cserébe szexelt velem? Nevetséges vagy.

2020. szept. 20. 18:10
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Az etikett szabályai szerint ha a nő bontja az eljegyzést, vissza kell adnia, ha a férfi bontja fel, akkor a nő megtarthatja.

Ez onnan jön, hogy ez a köves gyűrűvel eljegyzés, ami Amerikából jött be, abból ered, hogy volt egy időszak (azt hiszem, a két világháború között), amikor már elfogadott volt házasság előtt együtt élni, de még volt annyi konzervativizmus az emberekben, hogy a nő esélyeit rontotta, ha élt már együtt valakivel és nem lett belőle házasság. Tehát a gyűrű annak a biztosítéka lett, hogy a férfi komolyan gondolja és el is fogja venni. Ebből kifolyólag ha ő hagyja el a nőt, akkor a gyűrű amolyan fájdalomdíj, de ha a nő hagyja el, akkor nincs joga megtartani.

Persze lehet azzal érvelni, hogy ma már nem állnak fenn ezek a feltételek, mert senkit nem ítélnek el a házasság előtti együttélésért, ez is igaz. Összességében én azt mondanám, hogy akkor kell visszaadni, ha abszolút a nő hibájából mentek szét (megcsalta a férfit, hazudott valami fontos dologban, vagy egyszerűen csak ő akar szakítani).

Ha te hagyod el, akkor szerintem nem illik visszakérned. Az. hogy "nem hordhatja, mivel jegygyűrű" nem jó érv, a köves gyűrűkön pont nem látszik, hogy az lenne, sok nőnek egyébként is vannak köves gyűrűi. Amin egyértelműen látszik, hogy micsoda, az a karikagyűrű.

2020. szept. 20. 18:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!