Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Van egy ismerősöm, akiért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy ismerősöm, akiért aggódok, hogy nem teljesül a vágya. Nem az én sztorim, de foglalkoztat, hisz folyton találkozunk. Lenn leírom. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A lány 27 éves, a fiú 31. Olyan 4 éve vannak együtt. Szerettek volna gyereket, próbálkoztak, megfogant, megszületett, még nincs fél éves. Cuki kis lány babóca. Szeretnének venni saját házat, hogy ne más zsebébe menjen a lakbér, hanem a sajat zsebükbe a törlesztőrészlet.

A lényeg, hogy mikor a lány bejelentette, hogy terhes, mindenki a házasságról kérdezte. Ő azt mondta, anélkül is meg tudja szülni, aztán majd később, ha a párja méltóztatja megkérni, akkor majd egybekelnek. Nem mintha évek teltek volna el, de azóta se kérte meg. Kis szertatásuk lenne, semmi fényűző, szóval felesleges halogatni. Ha meg kényelmetlen lenne az esküvő pici babával, akkor is, egyfajta ígéretként, meg lehetne kérni a kezét... Mégse kéri meg. Látom, a lányon, hogy szeretné, és ezt a pasija is tudja, mégse. Miért? Mire vár? Ott az imádott nője, az imádott lányával, tudja, mit szeretne a barátnője, gyermeke anyja, mégse lép. Miért?

Azt mondja a lány, hogy nem nézi ki a barátjábóm, hogy megkéri, mert egyáltalán nem romantikus. Azt meg magam is tudom a barátjáról, hogy egy végtelenül laza gyerek. Na de nem kéne uralkodni a laza leszaromságon meg az antiromantikusságon, és megkérni a szerelme kezét? Egyertelműen imádja a lányt, meg a lányát, mégse jegyzi el. Nem értem. Egyáltalán nem házasságellenes a pali, vagy ilyesmi. Csak nem lép. Miért?

Visszaugorva oda, hogy nen romantikus a lány elmondása szerint a barátja. Láthatóan ez is zavarja. Sokszor mondja a lány, hogy neki nem kell nyáladzás. Ez alapján úgy hangzik, mintha passzolnának e téren. Mégis sokszor panaszkodik a lány, hogy a barátja lehetne figyelmesebb, néha lehetne törődőbb, stb.

2020. aug. 11. 04:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

8-as véleményét osztom.

A kérdéshez: szerintem ezt előre tisztázni kell. Én nem kerteltem, megmondtam a férjemnek még a kapcsolatunk első évében, hogy házasságot szeretnék előbb-utóbb. Nem romantikus alkat, nem volt klasszikus lánykérés, de a maga modorában megkérte a kezemet és összeházasodtunk. Szerintem nagyon rossz stratégia az erre való célozgatás meg gyűrűvárás. Ha pedig ilyen jellegű frusztrációt okoz, akkor igenis nyíltan meg kell kérdezni. Basszus kérdező, közös gyereketek van, ennyi azért menjen kommunikáció terén. És a párod meg álljon elő, hogy pontosan mi a baja...

2020. aug. 11. 08:01
 12/23 anonim ***** válasza:
83%
8-assal értek egyet.
2020. aug. 11. 08:13
 13/23 anonim ***** válasza:
85%

Én is azt gondolom, hogy nem teljesül a vágya.

A 8-assal amúgy teljesen egyetértek. Nyilván mindenki racionális személyiségnek vallja magát, akinek a házasság csak egy papír. Én marketingesként tapasztalatom, hogy a sok racionális, tudatos embernek igen is, megfelelő eszközökkel lehet az érzelmi világára hatni. :)) Akkor nincsenek érzelmek? De vannak. Papír nélkül is lehet szeretni egymást, ettől függetlenül az ember vágyik arra, hogy egybekeljen élete szerelmével.

<br>

Volt osztálytársamék amúgy pici babával a karjukon esküdtek, a kislánynak is volt kis fehér rucija. Szóval ez sem lehet kifogás. Bár egy házasságra vágyó nő igen is, vegye előre az esküvőt, és csak utána szüljön, különben félő, hogy lemondhat az álmairól.

2020. aug. 11. 08:38
 14/23 anonim ***** válasza:
24%

27 éves "lány" és 31 éves "fiú" 😅😂😂

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te vagy a kérdésben szereplő pár női tagja - vagy csak annyira nincs saját életed, hogy ilyen mélyen beleásod magad a másokéba. Igazából mindegy is.

Annyira nem lehet nagy az imádat, ha a férfi, akarom mondani a fiú magasról kaksizik arra, hogy egy számára semmiféle jelentőséggel nem bíró papírt aláírjon az "imádott nője", az "imádott" lánya édesanyja kedvéért. Viszont a csajt se kényszerítette senki, hogy szüljön esküvő előtt. Akkor nem volt fontos számára a házasság? Esetleg így akarta kiharcolni, hogy elvegyék?

2020. aug. 11. 12:40
 15/23 A kérdező kommentje:

Na, aki még követi a kérdést, azoknak írok pár kiegészítést.

Hárman is úgy írtatok, mintha magamról lenne szó, de megerősítem: nem! Én 24 éves vagyok, barátom 23, és még 2 éve se vagyunk együtt. Ahogy sokan mondjátok, én is úgy gondolom: előbb házasság, aztán esküvő. Ezzel nem mindenki ért egyet, de a barátommal ez tuti nem lesz probléma. Én nem olyan vagyok, mint ez a lány. Én kerek-perec megmondom az igényeim. De nekem amúgy is ezen a téren könnyebb dolgom lesz, a barátom romantikus, Biztos vagyok benne, hogy rendes lánykérés lesz majd egy nap.

Na de elég belőlem. A szexuális vonalra is szeretnék írni: mikor még a gyermek nem volt, a lány többször is mondta, hogy a barátja nem akar annyiszor szexelni, mint ő. Tehát nem hiszem, hogy a pasija azért volt vele, hogy legyen kivel... Meg hát látom, hogy szereti a lányt, meg a babát is. Csak ilyen lusta, túl laza, túl nemtörődöm személyisége van. Ez sokszor kijön, ha a munkahelyről van szó, romantikáról van szó.

2020. aug. 11. 17:47
 16/23 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy a lány azért szült volna, mert házasság lenne az álma, és azért harcolna a babával. Ez hülyeség. Azért szült, mert a barátja már 30-31 volt, tehát bőven benne voltak a korban, és amúgy is, szereti. Nem hiszem, hogy eget rengetően fontos neki a házasság, hisz valóban, akkor nem szült volna. De attól még, hogy hajlandó házasság nélkül a barátjával lenni, attól még az miért ne kelhetne egybe vele? Ott a gyermek, szereti a nőt, tudja, mire vágyik, mi a fenéért nem lép?
2020. aug. 11. 17:50
 17/23 A kérdező kommentje:
Némelyik válasznál azt érzem, hogy úgy gondoltok erre a párra, mintha nem lenne köztük szeretet. Pedig van. Ez a minek venné el, meg kikényszeríteni, meg csomó szóhasználat csak olyan kapcsolatokba fér bele, amiknek köze nincs a szerelemhez.
2020. aug. 11. 17:52
 18/23 A kérdező kommentje:
ha még lesznek kommentelők, arra is írjatok valamit, hogy csak értsem meg. Mi tartja a vissza a férfit a házasságtól? De komolyan nem értem. Szereit a nőt. Van gyermek. Már ez így egy család. Miért ne lehetne megkoronázni egy házassággal, pláne, hogy ha a nő örülne neki? Valami csak jár a fejében, amiért nem lép... Bár a lány szerint azért van, mert ennyire antiromantikus.
2020. aug. 11. 17:54
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
Előbb te magyarázd el nekem, hogy hogyan érted azt, hogy előbb a házasság, aztán az esküvő.
2020. aug. 11. 19:10
 20/23 anonim ***** válasza:
53%

Nyilván elírta.

Gondolom úgy értette, a kontextusra alapozva (pl. én is írtam neki ilyesmit tegnap), hogy előbb a házasság, utána a gyerek.

Ezt utálom ebben az oldalban. Felrójátok a legkisebb hibákat is a másiknak, holott tök egyértelmű, mit akar mondani.

2020. aug. 11. 19:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!