Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzés felbontása? Tapasztalatok?
Nem Reni vagy, oké. :)
Persze, hogy elkeseredtek a szüleid, hiszen nehéz megtalálni az igazit, és azt hitték, révbe ért az életed. Sok szülő életében az a csúcspont, amikor látja, hogy a gyerekük megházasodott, gyerekeket szült. Te most ezzel a döntéssel távol kerültél ettől(vagy közelebb, mert nem tudni, mit hoz a jövő), és ezt rossznak tartják.
Csak éppen egy dolgot nem élhetnek át: a te életed, a te érzéseid. Szerintem édesanyádat úgy tudod meggyőzni, hogy felveted neki, mi lett volna, ha az ő anyja úgy akarta volna "hozzákényszeríteni" édesapádhoz, hogy nem szerette igazán? Ezt a legtöbb nő megérti. Ha apukád régi vágású, akkor nem biztos hogy megérti, miért rossz az, ha a férfi mindenben irányítani akarja a párját. Ám ha felvilágosultabb, akkor ő is belátja, hogy egy nőnek legalább annyi függetlenség és felelősség kell, mint egy férfinak, legalábbis manapság.
A végszó a tied, de még előtted áll mindaz, amit a párod zúdít majd rád. Tudom, mert én is kiborulnék, ha a párom visszaadná a gyűrűt. Ilyesmit nem adunk annak, akivel csak úgy járunk, ez már jelzi a komoly szerelmet, amiből nem egyszerű kilábalni.
igen,a szüleim csalódtak,mert ők azt látták,hogy milyen jó ember a párom,a családjával is elsőre összebarátkoztak,nagyon jól megvannak.Most csak sokkot kaptak,de majd megemésztik.20 éves vagyok,nem ugrok bele egy ilyen házasságba.
nagyon tartok attól,hogy hogyan fog reagálni a vőlegényem...
ma 17 20.nem,a szüleim nem kényszerítenek semmire,annyi az egész,hogy váratlanul érte őket a hír.az elmúlt évben történt egy tragédia,ezért én nem szerettem volna őket ezzel terhelni,amíg nem vagyok biztos a dolgomban.soha nem kívánhatnék jobb szülőket.Mindig mindenben mellettem és a testvérem mellett vannak.Nem vagyunk gazdagok,átlagosan élünk,de erejükön felül megadtak nekünk mindent.
Szóval nem kényszerítenek semmire.
Hát, szerintem már az is bátor lépés, hogy el tudtad mondani szüleidnek, hogy komolyan gondolod ezt a szakítást.
Az én környezetemben is volt ilyen. Felbontották a jegyességüket. Nagyon nagy port kavart, de pár év alatt elfelejtették az emberek. Már nem is téma. Lehet tökéletes is a párod, de ha nálad valami nem mozdul ott belül, akkor nem éri meg erőltetni. Sok erőt kívánok ehhez!
Felbontottam már eljegyzést.
Mert összetört a párom. Egy szép álomképet szerettem, ami darabokra hullott.
Mikor rájöttem, hogy merre haladunk még próbáltam. Nem tudtam mi a jó megoldás.
Egy nap felhívtam, hogy mennék az apróságaimért, visszaadom a gyűrűt és annyi. Beszélgettünk, elpakoltam, kérte tartsam meg a gyűrűt, majd kiengedett, elindultam. Elszívtam egy cigit séta közben, gondolatok kavarogtam bennem, hogy mennyire hülye vagyok, egy apró hullámvölgy után máris a homokba dugom a fejem, stbstb. Árnyékba húzódtam, és még két cigi mellett megvitattam magammal, hogy ha most nem megyek vissza, életem legnagyobb hibáját követem el.
Visszamentem. Én kértem meg a kezét. Csók. De nem lett happyend, a hullámvölgy csak mélyült csak mélyült, ő egyre kevésbé engedett el, mindenért hisztizett, aztán rájöttem egy reggel, hogy lehet a harmadik cigi ott az árnyékban jobb döntés lett volna, mint sarkonfordulni.
Ha a kétely egyszer is megjelenik csak mérgezni fogja a kapcsolatot. Tudom. Kisebb lendülettel szerveztük tovább a közös életünket, kifelé maga volt az álom, de bent volt két szoba, két világ, és közte már nem volt híd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!