Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért viselkedik így, amióta megkértem a kezét?
2 éve vagyunk együtt a barátnőmmel, az orvosin ismerkedtünk meg,a kezdettol mindent megbeszéltünk, szinte legjobb barátok lettünk, de mindig azzal a szikrával, mert annyira egy értelmes és gyönyörű nő. Egy év után költöztünk össze, és úgy éreztem, hogy minden percben jobban szeretem. Nem volt egyszerű múltja, rengeteg traumája van és ptsdje. Pszichiáternek készülök és minél jobban segíteni szeretnék neki, életem végéig feltétel nélkül szeretni.
Nem volt tervem, csak szex után megkérdeztem, hogy hozzám jön-e feleségül, kicsúszott és úgy éreztem, egyszerűen nem akarok más nőt szeretni.
Tisztában voltam a kérésemmel, a kapcsolatunk nem mindig rózsaszín, szoktunk veszekedni, de mindig megoldjuk, mert meg akarjuk oldani. Azt vártam, hogy örömmel igent mond, ehelyett csendben lett és elmondása szerint nem tudta lereagálni. Azt vágta a fejemhez, hogy ez nem lehet még két év után felelősségteljes döntés, és ő lenne a legboldogabb, ha együtt élnénk le az életünket, de neki ez még túl korai. Azóta eltelt 2 nap és van közöttünk valami szakadás, nem értem, minden olyan jó volt, mit lehet ezzel elrontani? Tudom, hogy váratlanul érte, de én nem tudok rajta kívül mást elképzelni, és elfogadom, ha neki még időre van szüksége, mégis úgy érzem, mintha összetört volna.
Megpróbáltuk megbeszélni, azt mondta, nincs semmi baj, bántja hogy nem ezt a reakciót vártam, de nincs semmi baj.
Mert nem tudja, hogy kéne viselkednie, és hogy te hogyan érzel ezzel kapcsolatban. Tegyen úgy, mintha meg sem történt volna? Azzal megbánt. Beszéljen róla? Akkor meg az agyadra megy azzal, hogy újra felhozza.
Egyszerűen nem tudja, hogy kezelje. És ameddig ez így van, érdemes róla újra, és újra beszélni. Ha mind a ketten el tudjátok mondani, mit éreztek, és ismeritek a másik álláspontját, elcsitulnak a hullámok.
Szerintem.
Hány évesek vagytok?
Nem lehet hogy megijedt attól hogy túl fiatalok vagytok még házassághoz (legalábbis szerinte).
Amúgy 2 év valóban nem túl sok idő egy kapcsolatban, nem mondom hogy lehetetlen így a jó házasság, de sokaknál még annyira rózsaszín ködös időszak (ami nem baj) hogy nem látnak tisztán, nem mérik fel a dolgokat racionálisan stb.
Lehet ettől (is) megijedt.
Házasodhatuk 3-4 év múlva is, de meg akartam kérni a kezét, és még bármi lehet, de úgy érzem, ő az igazi. És tudom hogy sok ember ritkán érez ilyet, ennyire intenzíven, mert sokan keresik a párjukat, én pedig megtaláltam, minden egyes mozdulatába szerelmes vagyok, és nem hiszem, hogy jönne valaki más, akit tudnék még így szeretni.
Ha nem is lennénk később valamilyen oknál fogva együtt, legalább elmondhatom, hogy az volt a jegyesem, akit a legjobban szerettem.
Ezért nem árt kicsit tájékozódni beszélni a dologról mielőtt olyat teszel amit adott esetben megbánhatsz. Tudod például azt hogy ő szeretne e valaha házasodni? Vagy hogy mi a véleménye arról ha valakinek megkérik a kezét de évekig nem veszik el? Mert én például abban az egy esetben lennék hajlandó igent mondani ha biztos vagyok benne hogy hozzá is akarok menni az illetőhöz és akkor azt rövid időn belül. Nem látom értelmét a foglalózásnak. Mert sokan ezt arra használják. Megkérem a kezét és majd ha egyszer kedvem tartja elveszem addig is mindenki látja hogy foglalt.
A másik kérdés hogy mi a véleménye egy ilyen meghiúsult eljegyzésről. Szerintem az ilyesmi megmérgezi a kapcsolatot és elveszi a varázsát a következő lánykérésnek. Kicsit olyan mint mikor egy barátságban az egyik fél szerelmet vall. Persze lehet továbbra is jó a kapcsolatuk de mindig ott marad az a fura feszültség. Ha szerencséd van tudjátok kezelni ha nincs akkor ez a téma mindig feszültség keltő lesz mert rossz élmény társul hozzá.
Kevés kellemetlenebb szituációt tudok elképzelni mint egy meghiúsult lánykérés.
🤣🤣Hát, ha pszichiáternek készülsz, akkor gondold már végig milyen, mikor a fickó éppen kiszáll belőled és annyit nyög, hogy hozzám jössz feleségül?....
Kb.ez az orgazmus utáni kijelentés semmilyen súllyal nem bír, szerintem.
Az unokáimnak meg azt meséljem, hogy nagyapátok kihúzta a farkát belőlem és aztán megkérte a kezem..
Mindig mondta, hogy a gyerekeim anyja szeretne lenni, boldog velem. Veszek gyűrűt és megkérem rendesen a kezét egy kis idő múlva.
Elmesélte, hogy attól fél, hogy most minden szép és kiégünk 1-2 év múlva, hogy ezért várjunk. Valószínűleg ő érez ilyen bizonytalanul irántam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!