Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezeket a házimunkákat akkor is illik elvégeznem, ha nem szeretem, mivel a pasim tart el?
OkJ-n tanulok nappalin, jövőre végzek, tavasszal költöztem be a páromhoz, mert megkért rá, és örültem, hogy együtt akar élni velem.
Mivel tanulok, nem dolgozok, és diákmelót sem, mert hétköznap abszolút semmi időm rá a suli+utazás miatt, hétvégente meg vezetem a háztartást és a párom sem akarta, hogy azt az időt melóval töltsem, akkor vagyunk együtt.
Mivel ő tart el, ezért úgy érzem, muszáj megcsinálnom olyan dolgokat is, amit otthon megtehettem, hogy nem végzek el, még akkor is, ha otthon a szüleim tartottak el, de az más.
Utálok mosogatni és vasalni, ezt mindig anyu csinálta, mivel utálom, nem is tudtam jól megcsinálni.
De páromnál meg nekem kell.
Úgy gondolom, nem mondhatm neki, hogy szeretném, ha ő csinálná ezeket meg, mert az ő pénzéből élek, és ez a minimum.
Ugyanakkor ő sem strapálja magát, hétköznap és hétzvégén is minden rohadt nap nekem kell mosogatni, minden mosás után vasalni. És minden mást is: főzés, sütés, mosás, takarítás.
Takarításba néha besegít.
Ez engem fáraszt és frusztrál, de valahol szégyellem is, mert mivel eltart, nem puffoghatok ezen.
#8, ilyenkor segíteni a nőnek.....megfordítva a dolgot, és amikor gyerekkel lesz otthon a nő, és semmi más dolga nem lesz, szerinted akkor fogja szeretni ezeket?
Nem.
Nem véletlenül keresnek a férfiak, házias, nőies nőket, mert náluk nem lesz ilyen esetekben rinya, megcsinálják azt, amit évezredek óta csinálnak.
Csak a mai modern ember hiszi azt, hogy egy tollvonással felül lehet írni bármit, ami évezredeken át működött.
11!
Mit csinálnak? Házi szolgák? Fúj milyen gusztustalan hozzáállás ez! És mi az, hogy nem lesz semmi dolga a gyerekkel?
Remélem nem akarsz gyereket! Mert nem csak a pici hanem az anyuka is szenvedhetne melletted, mert te macsó férfi vagy!
Én úgy gondolom, hogy egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy mindkét fél egyenlő energiát rakjon a kapcsolatba. Ha az egyik fél rakja bele az összes pénzt, akkor alap, hogy a másik viszi a házimunkát.
Senki nem szereti a házimunkát, de meg kell csinálni mert felnőtt emberek vagyunk. Amúgy meg ha valakinek van egy kis esze akkor tudja úgy csinálni, hogy kb nulla időt meg energiát igényeljen. Ahogy előttem is írták például tök felesleges mindent vasalgatni. Nagyjából 3 olyan ruhadarabom van ami igényli a vasalást, azt meg kivasalom mielőtt fel akarom venni. Aki utál mosogatni az meg vegyen mosogatógépet, be kell pakolni és kész.
De amíg a közös élet anyagi hátterét ő teremti meg, addig alap, hogy a többit csinálod te. Így is besegít néha, az pont elég. Fel kell nőni.
#11:
A mai világban már a nő is dolgozik. Nem csak a nő dolga a házimunka, a pasi pedig nem "besegít". Sok nő rontja el a GYED idején, hogy tényleg MINDENT a Zura elé tesz, babázik, kielégiti a család igényeit, magára meg nem marad ideje-ereje, elslamposodik, végül jól megcsalják.
Vagy amikor visszamegy dolgozni, akkor is az övé marad minden házimunka, plusz minden nyűg a gyerekek körül.
Elárulom, NEM ez a normális. Nyugaton, ahol sok apa is kipróbálta a GYES-t, már kezdik felfogni, hogy az minden, csak nem láblógatás 24 órában. Egy nő az nem csak feleség. Nem csak anya. Nem biorobot, nem mártír. Olyan pasival, aki szerint minden a nő dolga, nemhogy családot alapítani, de összeköltözni sem szabad.
A kérdező helyzetében ő van otthon többet, ezért ő végez több házimunkát. De akkor se mindent, a pasi ugyanúgy ott lakik, az ő dolga is. Ha mindent a nő csinál, kérjen bejárőnői fizetést a párjától. Napi 5 ezer, mondjuk felezve, az napi 2500. És pont.
Rendben, ez így van, de akkor az anyagi költségeket is szépen ketté kellene osztani.
En is ugy latom, hogy kar volt osszekoltozni.
"hétvégente meg vezetem a háztartást és a párom sem akarta, hogy azt az időt melóval töltsem, akkor vagyunk együtt."
Szoval akkor most haztartast vezetsz vagy egyutt vagytok a hetvegen?
"Mivel ő tart el, ezért úgy érzem, muszáj megcsinálnom olyan dolgokat is, amit otthon megtehettem, hogy nem végzek el, még akkor is, ha otthon a szüleim tartottak el, de az más."
Ezt jol erzed, ez a felnott elet.
"Utálok mosogatni és vasalni, ezt mindig anyu csinálta, mivel utálom, nem is tudtam jól megcsinálni."
Egyszer meg kell tanulni. :) Ha szingli lennel akkor se maradnal orokke a szuleidnel, nem igaz?
"És minden mást is: főzés, sütés, mosás, takarítás."
Itt van szerintem a kutya elasva, es innentol mar a tobb ezer eves rendert aggodo 11. hozzaszolonak is cimzem: ezt akkor csinaltak a nok, amikor ez volt az EGYETLEN dolguk. Es akkor sem egy random, barmikor kidobhato baratno vegezte, hanem a feleseg. A kerdezo viszont nem feleseg, hanem egy baratno, aki nem mellesleg tanul, nem pedig otthon himezget, mint egy tradicionalis no. A dilemma abban all, hogy megis mi az a hatar, amig az ember szabadideje penzre valthato? Mert ez most ugy nez ki, hogy a kerdezo minden szabadidejet felaldozza, mikozben a baratja, ohm, mit is csinal, amikor epp nem dolgozik?
Eppen ezert ugy gondolom, hogy ilyen felemas viszonyokban kar eroltetni ezt a felnottesdit, mert a kerdezo parjatol sem elvarhato, hogy lelkesen finanszirozza egy masik ember eletet, aki holnap talan mar ott sem lesz. De az is fura, hogy akkor a kerdezo nelkul a ferfi egy gyufa szalat sem tenne keresztbe? O akkor most vasarolt maganak egy alkalmazottat? Sehogyan sem fair.
#17:
Én ezt leírtam. Ha a lány minden házimunkát elvégez, akkor kapjon havonta a pasitól egy fél bejárónői fizetést. És máris nincsen eltartva.
Ja, de akkor minden más számlát is pöccre pontosan feleznek.
De ez meg olyan... nem jó.
A legjobb lenne ha mindkettőnek lenne pénze, kb. azonos szinten. Akkor nincs semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!