Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez jogos a férfi részéről? (Pénzkerdés)
Adott egy nő két (7 és 8 éves) fiú gyermekével,és egy férfi.
Eddig külön éltek,de szeretnének összeköltözni,mert a gyerekek is szeretik a férfit,a férfi is őket. Viszont!
A ferfi most él először valakivel/valakikkel és új neki a dolog. A pénz ilyenkori kezelése is. Ő úgy látja jónak,ha beadja a közösbe a fele fizetését (ami olyan 130 ezer kb) és ez szerinte jó így.
Fontos,hogy a nő a szakmaja miatt kb 300 ezret keres,ezzel pedig úgy látszik nem szorul sok támogatásra és ebből is tudna félre rakni ha akar (a ferfi szerint). Továbba a gyerekek vér szerinti apja nem hajlandó/képes gyerektartást fizetni,mert egy alkoholista,aki közmunkából él és tartja el az új családját. (Megjegyzendő,hogy a nő nem is próbálja rávenni a gyerektartás fizetésére).
Szóval,ha a nő beleköt abba,hogy a parja "csak ennyi" pénzt szán a "közösbe",az jogos?
Ez tipikusan olyan kerdes, amit erdemes eleszor megbeszelni, es utana felajanlgatni. Nyugodtan kerdezd meg, hogy o mit gondol errol. Beszeljetek at, allapodjatok meg. Ha ugy nezzuk ket kulon entitas vagytok, o a gyerekeivel es te. Tehat rezsin es kajapenzen kivul semmi egyeb kotelezettseged nincs.
Felnottek vagytok beszeljetek meg. Nem tudom mennyire komoly a kapcsolat, es mennyire akarsz a gyerekek nevelesehez hozzajarulni. A penz nem minden, amennyi terhet leveszel a norol, annyival tobb ideje, energiaja jut rad. Tehat nem a "semmire" dobod ki a penzt. Aztan ott vannak a kozos celok is, elobb utobb megjelenik, hogy mit is akartok elerni, megvalositani, amire szinten penz kell. Nyilvan, ha neki semmi nem marad, de nalad meg halomban all, az se lesz jo.
Az peldaul eleg elrugaszkodott lenne toled, hogy bedobtok mindent kozosbe, es mindegyikotoknek jut X osszeg, amivel csak maga garazdalkodik? Ez egy onkent vallalt apa szereppel lenne azonos.
Amugy barmi lehet, amit mind a ketten el tudtok fogadni. Az elejen ez a felet hazaadom is boven jo, hiszen meg csak most koltoztok ossze, de hosszu tavon biztos az lesz a mukodokepes, ha egyenlo felek lesztek minden teren. Ne ontsd betonba, es kesobb te is rajossz, hogy nem minden a penz, tobbet er, ha egyutt el tudjatok erni a celjaitokat, mint fillereken ragodni.
Sok fog rajtad mulni. O szinte biztosan nem fog odaallni eled, hogy keves es adj tobbet, de minel tobbet eltek egyutt, annal inkabb elvaras lesz. Nem azt jelenti, hogy golddigger lett a no, hanem az elkotelezettseged merteket latja benne. Ha cetnizgeted, akkor ugy erzi, hogy meg mindig nem vagy 100%-ban a kapcsolatban. Szepen az ido elorehaladtaval figyelj ra, hogy kiegyenlitodjenek a terhek.
43F
Nagyon intelligens férfinak tűnsz, teljesen biztos vagyok benne, hogy ha szóba kerül ez köztetek, akkor meg fogjátok tudni beszélni. Szerintem nagyon jól látod a dolgokat, én a nő helyében örülnék neki, hogy a férfi, akivel össze akarom kötni az életem nem csak rólunk gondoskodik, hanem előrelátó és fel akar készülni arra is, hogy a jövőt valahogyan biztosítsa félretett pénzzel. Legalábbis az én szememben mindig nagyon nagyra nőtt az a férfi, aki nem akarta minden forintját elverni és félretett. Sosem lehet tudni, mit hoz a jövő és szerintem a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem csak a jelennek élsz. Történhet bármi, ami miatt nagyon jó, ha van saját, félretett pénzed.
38/N
Én nem adnék bele minden forintomat. Mondjuk én már elváltam, azért is vagyok ilyen "borús" de a házasságom alatt az én számlámról ment a lakáshitel, volt férjem fizetéséből meg éltünk. Aztán váltunk, nekem egy forint félretett pénzem nem volt...
Erre azért gondolj. Tudom... Örökké szeretni fogjátok egymást, soha nem váltok el stb... Én is ezt gondoltam kilenc évvel ezelőtt.
Tényleg, kívánom, hogy ne történjen ilyen, de nem lehet tudni. Ő is már egyszer elvált, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!