Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Bántalmazó kapcsolat javítása?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bántalmazó kapcsolat javítása?

Figyelt kérdés

Segítség, nem látom át a helyzetem. A mostani kapcsolatban depressziós lettem, gyógyszert írtak fel, de nem jobb a helyzet. Ha valami bajom van, és el akarom mondani a páromnak, először nem figyel, nincs szemkontaktus, a hátát látom, ki be mászkál a helyiségből. Ha megkérem, hogy figyeljen, leül, durcáskodik, ironizál, bagatellizál. Ha azt mondom, nem tudok a depr. miatt rendesen élni, azt kapom: " tudom, szar vagyok, miattam érzed szarul magad, minek vagy velem". Én nem bántom, csak azt kérem, hogy pl a hétvégi programomat-amit nagy nehezen sikerül szervezni, mert a házán kell építkezni- keresztülszervezi, úgy csinál, mintha nem tudott volna róla, (én szoktam autóval vinnj ide oda) vagy hogy magányosnak érzem magam, kínomban a környéken sétálva idegeneket szólítok le beszélgetni. Durván és gúnyosan beszél, míg el nem bőgöm magam, utána öklözi a falat a fejem körül, hogy hagyjam abba a sírást, de volt már fojtogatás is, meg a visszafojtott sírásra is üvölt. 3 és fél éves kapcsolat. Megkérte a kezemet, néha nagyon kedves. Hogyan lehet javítani a helyzeten. Minden megtakarításom a házára ment, kirúgtak a depresszió, sírógörcsök, és a gyógyszer miatti alvászavaraim miatt, nincs hova mennem.

Lehet javítani a kapcsolaton?

2019. ápr. 17. 01:58
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Húha... én most írok ide először, nem vagyok sem sárbogárdi, sem hónapok óta itt rinyáló. Nyilván akkor adtam be pénzt, amikor még nem volt nyilvánvaló az agresszió, kedveskedés, tervezgetés volt, és a gondok nem tűntek megoldhatatlannak. Most azt kérdezem, hogy lehet ebből gyorsan kikeveredni, és addig is egy normális életet élni.
2019. ápr. 17. 10:37
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Először azt kell eldöntened, hogy normális életet akarsz élni vagy hogy ezzel az emberrel akarsz maradni. A kettő ugyanis kölcsönösen kizárja egymást, nem tudom milyen csodára vársz.
2019. ápr. 17. 11:04
 13/25 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, erősítenek :)

Utolsónak: Nem csodára vágyom, igaz, az is csodának számít, hogy pénz nélkül én csak úgy elköltözöm. De köszönöm, hogy hozzászóltál, segít.

2019. ápr. 17. 11:13
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Ès kaptál tulajdonrèszt, vagy le lett papírozva, hogy te pènzt invesztáltál az ő tulajdonába, vagy csak úgy jófejsègből tetted? Mert utóbbi esetben lesheted a pènzed, ilyet nem csinálunk mèg párkapcsolatban sem, akkor sem, ha akkor èpp jól megy a "szekèr".

Arra kellettèl, hogy beletold a lóvèd, aztán mostmár kimutathatóan a foga fehèrjèt. Sajnálom, de nem hiszem, hogy ennèl lesz jobb, bántalmazó kapcsolat nem szokott megjavulni, csak tovább romlani. Arra az a megoldás, hogy kilèpsz belőle.

2019. ápr. 17. 17:44
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az esetből nagyon lerí, hogy te voltál a buta. Könnyű mondani kívülről,tudom, de ez első alkalommal ott kell hagyni, ha a férfi kezet emel rád. Fojtogat? És nem hagytad el? Eddig csak akkor volt olyan, ha ivott... És ez szerinted normális? Soha ne legyen ilyen! Tönkre teszed magad mellette. Nem lehet megjavítani a kapcsolatot, esetleg ha elmentek terápiára, de a párod úgy sem fog belemenni szerintem, a leírtak alapján. Az pedig, hogy minden pénzed rá ment, és annyi eszed nem volt, hogy papírt írjatok róla.. őszintén szólva így jártál! Egyik ismerősömmel is hasonló volt a helyzet, minden pénzét a pasi lakásába akarta beleölni, és rávilágítottam, hogy hiába dúl a love, sosem tudhatjuk, mit hoz a holnap, vagy mi lesz 1 év múlva. Szerencsére hallgatott rám, és mindjárt átgondolta, hogy is fogja csinálni a dolgokat! Nem hiszem el, hogy én alig 20 éves fejjel tudok így gondolkodni, mások meg a nagy élettapasztalataikkal ide süllyednek. Bár te nem tudom, mennyi idős vagy, de jól gondold át, mit csinálsz, ha nem a kórházban agyonverve, vagy egy elmegyógyintézetben akarsz kikötni hónapokon belül..
2019. ápr. 17. 19:09
 16/25 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyi, hogy ne haragudj a hangnem miatt, ne érezd bunkónak a hozzászólásom, segíteni akarok, de muszáj határozottan, amilyen helyzetben vagy az nem játék, én azt mondom neked, ahogy van lehetőséged, találj ki valamit az anyagiak rendezésére, és menekülj!
2019. ápr. 17. 19:14
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
A párod beteg lelkü bántalmazó ember,aki nem fog megváltozni!Mire vársz még,már tönkre tesz téged.Szüleidhez,barátnödhöz nem tudsz elköltözni?Menekülj el töle minél elöbb.
2019. ápr. 17. 20:31
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal hagyd ott!

Minél tovább maradsz vele, annál nehezebb lesz rendbejonni mentálisan.

Valami segítség, szülők, baratok?

2019. ápr. 17. 22:13
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem látod át a helyzeted. Segítek. Egy bántalmazó kapcsolatban élsz. A pszichés bántalmazásod már nem most kezdődött, ennek következtében lettél lelkibeteg. Emellett most már időnként fizikailag is bántalmaz a párod.

Minimum 2 okból kellene nagyon sürgősen kilépned ebből az élethelyzetből. Az egyik, hogy semmilyen csodagyógyszer és egyéb terápia nem fog segíteni a depressziódon amíg terrornak vagy kitéve, csak romlani fog a helyzet és más egyéb problémáid is előjönnek.

A másik, hogy fizikailag is veszélynek vagy kitéve mert pl legközelebb már nem a fejed körül fogja öklözni a falat, hanem a fejedet üti.

A terrorizálásának részeként anyagilag is függővé tett magától, emellett továbbra is azt sulykolja beléd hogy értéktelen ember vagy.

Ezen a kapcsolaton nem lehet javítani, hiába 3 és fél éves. Az időnkénti kedvessége is a terror része. A te feladatod most az, hogy menekülési utat keress. Kezdd azzal hogy dönts: legyen fontosabb a saját életed, mint a bántalmazó párodhoz fűződő gyengéd érzelmeid - ha ez nem megy, fordítsd haraggá az érzelmed és afelé tereld a gondolataid hogy nem érdemli meg senki a világon hogy tönkremenj miatta. Nincs joga tönkretenni. Minden nap tudatosítsd magadban a célod: hogy elhagyd. Majd vegyél erőt magadon és keress munkát. Ezután vagy közben keress más lakhatást, remélhetőleg minél messzebb tőle. Ha tudsz valakitől (családtag, barát) kérj segítséget. Eközben törekedj arra hogy ne kerülj vele konfliktus helyzetbe amire dühkitöréssel reagálhat és veszélybe kerülsz. Majd szép csendben lépj le.

Nagyon nehéz lesz ebből kilábalnod, de csak így van esélyed gyógyulásra, normális életre ha sürgősen elhagyod. Magadon kell segítened.

Továbbá tanuld meg, hogy soha ne szolgáltasd ki magad még egyszer senkinek. Mindig legyen egy kis tartalékod amihez másnak nincs hozzáférése.

2019. ápr. 18. 00:54
 20/25 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ostoba voltam, és most is zavarodotot, nem sértődöm meg az írottakon. Örülök, hogy valaki időt szán egy idegen problémájára. A keményebb szavak arra utalnak, hogy egyértelmű dolgokat nem vettem észre. Szóval inkább köszönöm.
2019. ápr. 18. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!