Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párom egyre inkább elkezdett főnökösködni és azt hinni Ő a főnök a párkapcsolatunkban. Hogyan reagáljam ezt le?
Nem volt állása egy ideig, most pedig hogy már van azt gondolja az lesz amit Ő akar. Pl a fejébe vette most hogy egy közös bankszámlát nyitunk amire mindenki ráutalja a közös költségeket és arról fizetjük. Mondtam eddig is megoldottuk az enyémről, felesleges egy újabbat csináltatni, csak komplikáltabb lenne.
Azt bezzeg elfelejti hogy amíg nem dolgozott és fizettem mindent az utolsó fillérig, és szóvá sem tettem neki.
En egy nagyon kompromisszumos ember vagyok de talán kezd már kicsit átesni a ló túloldalára.
Volt valaki hasonló helyzetben?
F
nem az a lényeg hogy milyen példát tudok még felhozni, és !!!KB!!! 80%-át én fizettem a kiadásainknak, amit persze én bevállaltam, ezzel nincs gond
nagyon nem arról beszélünk amiről én szerettem volna, hagyjuk
#14, Szerintem meg az ilyen kèrdèsekben pont ez a lènyeg, hogy "nincs igazság", az egyik ezt gondol, a másik azt, mindkettő lehetősègben van ráció, csak kompromisszumra kellene jutni. Megbeszèlni, mik az előnyei, hátrányai egyik másik verziónak, èrveket felhozni, nièrt gondolja úgy, hogy az hasznosabb lenne stb. aztán dönteni közösen. Nem az, hogy akkor most ez lesz, ès punktum. Ebben tök igaza van a kèrdezőnek.
Igaza van a barátnőjènek? Mièrt? Mert te is úgy gondolod, hogy az jobb? Ès akkor már igaza van? Ettől mèg nem lesz igaza, közös bankszámla nèlkül is simán kivitelezni lehetne a dolgokat. Ettől nem lesz èsszerűbb a pènzügyi kultúrájuk.
Azt a következtetèst meg honnan vontad le, hogy a kèrdező nem kezeli megfelelően a pènzügyeket, ès ezèrt akar "főnökösködni" ebben a kèrdèsben a barátnő? Eddig ő tartotta el kettejüket, ès úgy is kijöttek. Nagy gond nem lehet.
De amúgy is, igazából teljesen mindegy, hogy ki szerint hasznos vagy sem a közös bankszámla, a kèrdezőt sem ez èrdekli, hanem a barátnő kompromisszum ellenes viselkedèsèn van a hangsúly.
Nem nem akarja, hanem azt bonyolultabb akkor látja, illetve feleslegesnek.
De akkor sorakoztasson fel èrveket a barátnő, hogy mièrt lenne úgy jobb szerinte. Felteszem ez nem törtènt meg. Csak egyszerűen tènykènt közölte.
Ez a leírás alapján számomra is úgy jön le, hogy főnökösködés a csaj részéről. "Közös" számla címszóval rendelkezni akar a te pénzeddel is, amit majd elkölt hülyeségekre, és bele sem szólhatsz, mert azzal fog takarózni, hogy közös.
Szerintem semmi baj nincs azzal, ha külön számlátok van. Én nem mennék bele a közösbe.
Amit a 27-es kommentben írtál ugyanúgy igaz a másik oldalra is. Nèzőpont kèrdèse. Ő meg máskèpp nem akarja csinálni "büszkesègből", vagy teljesen mindegy mièrt. Ès nem hiszem, hogy bármi logikus èrvelèst felsorakoztatott volna az új bankszámla mellett.
Őszíntèn szólva èn sem èrzem kihagyhatatlan ötletnek. Nekem egyik együttèlő ismerős pár sem csinált vezet ezèrt külön bankszámlát. Vagy közös kassza van eleve, vagy megosztják, de nem finanszíroznak ezèrt egy 3. Számlát. Szóval ne szajkózzuk már, hogy ez egy kötelező velejárója az együttèlèsnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!