Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párom egyre inkább elkezdett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom egyre inkább elkezdett főnökösködni és azt hinni Ő a főnök a párkapcsolatunkban. Hogyan reagáljam ezt le?

Figyelt kérdés

Nem volt állása egy ideig, most pedig hogy már van azt gondolja az lesz amit Ő akar. Pl a fejébe vette most hogy egy közös bankszámlát nyitunk amire mindenki ráutalja a közös költségeket és arról fizetjük. Mondtam eddig is megoldottuk az enyémről, felesleges egy újabbat csináltatni, csak komplikáltabb lenne.

Azt bezzeg elfelejti hogy amíg nem dolgozott és fizettem mindent az utolsó fillérig, és szóvá sem tettem neki.

En egy nagyon kompromisszumos ember vagyok de talán kezd már kicsit átesni a ló túloldalára.

Volt valaki hasonló helyzetben?

F

2019. ápr. 4. 12:25
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

nem az a lényeg hogy milyen példát tudok még felhozni, és !!!KB!!! 80%-át én fizettem a kiadásainknak, amit persze én bevállaltam, ezzel nincs gond

nagyon nem arról beszélünk amiről én szerettem volna, hagyjuk

2019. ápr. 4. 14:26
 22/35 anonim ***** válasza:
85%
De ha meg nem tudsz példát hozni arra, hogy mi bajod, akkor hogy vársz segítséget, választ? :DDD
2019. ápr. 4. 14:29
 23/35 anonim ***** válasza:
86%
Látom nem viseled jól, hogy nem neked van igazad. Akkor hozz fel más példát, és tedd fel a kérdést máshogy... Tudom néha sok itt a hülye, de azt hiszem most nem véletlenül ért egyet mindenki....
2019. ápr. 4. 14:57
 24/35 anonim ***** válasza:
30%

#14, Szerintem meg az ilyen kèrdèsekben pont ez a lènyeg, hogy "nincs igazság", az egyik ezt gondol, a másik azt, mindkettő lehetősègben van ráció, csak kompromisszumra kellene jutni. Megbeszèlni, mik az előnyei, hátrányai egyik másik verziónak, èrveket felhozni, nièrt gondolja úgy, hogy az hasznosabb lenne stb. aztán dönteni közösen. Nem az, hogy akkor most ez lesz, ès punktum. Ebben tök igaza van a kèrdezőnek.

Igaza van a barátnőjènek? Mièrt? Mert te is úgy gondolod, hogy az jobb? Ès akkor már igaza van? Ettől mèg nem lesz igaza, közös bankszámla nèlkül is simán kivitelezni lehetne a dolgokat. Ettől nem lesz èsszerűbb a pènzügyi kultúrájuk.

Azt a következtetèst meg honnan vontad le, hogy a kèrdező nem kezeli megfelelően a pènzügyeket, ès ezèrt akar "főnökösködni" ebben a kèrdèsben a barátnő? Eddig ő tartotta el kettejüket, ès úgy is kijöttek. Nagy gond nem lehet.

De amúgy is, igazából teljesen mindegy, hogy ki szerint hasznos vagy sem a közös bankszámla, a kèrdezőt sem ez èrdekli, hanem a barátnő kompromisszum ellenes viselkedèsèn van a hangsúly.

2019. ápr. 4. 15:20
 25/35 anonim ***** válasza:
64%
Nem csak én gondolom így, hanem bárki aki élt már együtt valakivel és kezelt már pénzt egy közös életben. Szerintem ezt láthatod a válaszokból. Hogyha valaki szerint ez nem egy jó döntés, vagy hülyeség, vagy az a jó ha csak az egyik fél fizet mert ez eddig is így volt, az egyértelműen nem ért a közös élet kezeléséhez.
2019. ápr. 4. 16:25
 26/35 anonim ***** válasza:
50%
Nem azt mondta a kèrdező, hogy csak az egyik fèl fizessen. Hanem hogy a költsègek megosztását nem csak egy 3. bankszámla megnyitásával lehet kivitelezni.
2019. ápr. 4. 16:49
 27/35 anonim ***** válasza:
79%
Persze, máshogy is meg lehet oldani, csak ezerszer egyszerűbb így. Hatalmas baromság nemet mondani egy tök jól működő dologra pusztán azért mert "ő nem akarja". Hogyha valaki normális kapcsolatot akar és hosszú távon együtt élni valakivel akkor ezeket a hülyeségeket félre kell tenni. Együttélésnél nem normális aki megnehezíti a saját helyzetüket csak mert ő büszkeségből nem akarja máshogy csinálni. Főleg mivel az ilyen döntések nem csak rá vannak hatással, hanem a párjára is és az egész kapcsolatra. Hogyha normális együttélést akar valaki, akkor tessék logikus érvekkel a legjobban működő megoldást választani, nem pedig gyerekeskedni meg "de én ezt nem akarom" hisztit játszani.
2019. ápr. 4. 16:58
 28/35 anonim ***** válasza:
19%

Nem nem akarja, hanem azt bonyolultabb akkor látja, illetve feleslegesnek.

De akkor sorakoztasson fel èrveket a barátnő, hogy mièrt lenne úgy jobb szerinte. Felteszem ez nem törtènt meg. Csak egyszerűen tènykènt közölte.

2019. ápr. 4. 17:08
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

Ez a leírás alapján számomra is úgy jön le, hogy főnökösködés a csaj részéről. "Közös" számla címszóval rendelkezni akar a te pénzeddel is, amit majd elkölt hülyeségekre, és bele sem szólhatsz, mert azzal fog takarózni, hogy közös.

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha külön számlátok van. Én nem mennék bele a közösbe.

2019. ápr. 4. 17:27
 30/35 anonim ***** válasza:

Amit a 27-es kommentben írtál ugyanúgy igaz a másik oldalra is. Nèzőpont kèrdèse. Ő meg máskèpp nem akarja csinálni "büszkesègből", vagy teljesen mindegy mièrt. Ès nem hiszem, hogy bármi logikus èrvelèst felsorakoztatott volna az új bankszámla mellett.

Őszíntèn szólva èn sem èrzem kihagyhatatlan ötletnek. Nekem egyik együttèlő ismerős pár sem csinált vezet ezèrt külön bankszámlát. Vagy közös kassza van eleve, vagy megosztják, de nem finanszíroznak ezèrt egy 3. Számlát. Szóval ne szajkózzuk már, hogy ez egy kötelező velejárója az együttèlèsnek.

2019. ápr. 4. 18:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!