Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Érdekelne, hogy vannak-e...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Érdekelne, hogy vannak-e olyanok akiknek arab férfivel volt vagy van párkapcsolata? Ha igen, hogy működött/működik?

Figyelt kérdés
Van egy arab udvarlóm, libanoni. Nagyon tetszik, de sajnos a környezetem előítéletei által elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e belekezdeni vele egy kapcsolatba. Remélem olvasok pozitív történeteket is.

2019. márc. 19. 18:53
1 2 3 4
 21/35 Karena26 ***** válasza:
90%
Milyen kompromisszummal járna a vele való házasság?!? Hát semmilyennel az ő részéről. A részedről mindennel...
2019. márc. 19. 21:01
 22/35 anonim ***** válasza:
59%

libanoni pasim van. de Európában szocializálódott. kérdezz nyugodtan, ha konkrétumok érdekelnek.

- menj bele a kapcsolatba, ne hagyad magad az ostoba és gyűlöletkeltő kampány által megvezetett nép által befolyásolni!

de amire készülj:

- család az első, nem te. nem fog a családja családtagnak tekinteni, nem lesznek kiváncsiak rád.

nekem ezt a legnehezebb elfogadnom.

ha értelmiségiek, akkor jók lehetnek a kilátások, de ha középosztály, vagy alatta, akkor elfelejtheted az ész érveket és tényeket, a vallás tekintetében. azt mindenképpen le kell tagadnod, h disznóhúst eszel.

2019. márc. 19. 21:38
 23/35 anonim ***** válasza:
96%

Nekem arab a barátom, és hát vannak nehézségek. Teljesen más a két kultúra,nagyon nehéz összeegyeztetni, kompromisszumra jutni. Nem is azon van a hangsúly, hogy arab, mivel nem a bőrszín nehezíti meg a dolgokat, hanem az iszlám, meg az egész muszlim életfelfogás,ami ezzel jár. Attól óva intelek, hogy ilyen vízumvadászokkal kezdj. Az én barátom itt tanul egyetemen, itt ismerkedtünk meg. Nem ugyanaz a szituáció, mint hogy idejön elvileg miattad, de 90 %, hogy a vízum miatt. Nagyon sok ilyen arab / afrikai pasi van, írnak száz nőnek, az egyik majd csak bedől nekik a nagy számok törvénye alapján. És már meg is van a vízum.

26N

2019. márc. 19. 21:53
 24/35 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon orulok hogy vannak akiknek meglevo kapcsolatuk van arab ferfivel es irtatok. Nem tudom miert akar elvenni, ezt annyira en sem ertem. A letelepedesi engedelye megvan azt mar irtam, itt van vallalkozasa is es anyagilag sem akar belolem hasznot huzni ebben biztos vagyok. Szoval szerintem azert mert szeret es hagyomanyos felfogasu. Az hogy a csalad az elso az hogyan/ miben nyilvanul meg? Tudnatok konkret peldakat irni!? A kulturalis kulonbsegek miatti konfliktusra is megkoszonnem ha irnatok par peldat. Ha felmerulnek problemak ilyenek miatt hajlandoak egyuttmukodni es dolgozni ezek megoldasan? Egy dolog nekem furcsa nagyon, megpedig hogy feluletesen oszt meg velem dolgokat. Ez az egy zavar egy kicsit, mas eddig ugy nez ki mukodik. Ha van valami baja pl akkor nem annyira megy bele, inkabb maga megoldja.
2019. márc. 19. 22:13
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ideig ismerkedtem egy egyiptomi férfival, tök aranyos és kedves volt, én meg a környezetem miatt pánikoltam mindig és előítéletes voltam, emiatt sokat veszekedtünk. De végül nem ez vetett véget a dolognak hanem hogy más elképzelésünk volt a párkapcsolatról...

Ő hamar akart házasodni szex nélkül, én meg hamar akartam szexelni házasság nélkül :)

Viccet félretéve, nem tudnék úgy megházasodni hogy nem tudom milyen a pasival a szex.... És nem is akarok elsietni egy esküvőt. Náluk ez a szokás sajna.

Egy ideig próbáltam elhitetni magammal hogy menne ez nekem, de úgy is válás lenne belőle, úgyhogy szép lassan eltávolodtunk egymástól...

2019. márc. 19. 22:55
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

hogy ne csak a negativ peldakat halld:

a gyerekorvosunk sziriai. igaz, 25-30 eve, az egyetem ota az orszagban el. magyar lanyt vett felesegul, harom felnott gyerekuk van.

a beteg gyerekekkel nagyon jofej, igyekszik nem stresszelni oket, es a megszokottol elteroen, siro gyereket en meg nem lattam kijonni a rendelobol.

nyilvan vannak ilyen pozitiv peldakis, de itt fokozottan igaz, hogy teljesen mas generacio. egy 55 eves ember, aki 17 eves kora ota az orszagban lakik valoszinuleg mas,europaibb, mint egy odahaza "helyben" ( egy most 20-30 eves kozel-keleti akaratlanul is kb haborus ovezetben nott fel, sot a vallasi fanatizmus ma jobban az elet resze otT, mint par evtizede (a 70es evekben szaudi/irani nok jarhattakbminiszoknyaban, ma pedig burka/hijab kotelezo))

felnott muszlim.

2019. márc. 19. 23:28
 27/35 anonim ***** válasza:
34%

Soros, migráns, Brüsszel, kvóta, migránsvízum, betelepítés, veszélyes, felháborító!

Amúgy komoly kockázatot válasz.

2019. márc. 20. 00:38
 28/35 anonim ***** válasza:
91%

Spoiler:NAGYON HOSSZÚ, ÍGY, HA NINCS IDŐD, NE OLVASD EL!

Nekem tavaly 3 hónapig volt tunéz párom, aki Pesten tanult.

Régebb óta ismertük egymást egy honlapról, ahol az ember tud anyanyelvieket keresni, hogy egy idegen nyelven fejlődjön. Én franciául akartam volna jobban, beszélni, ő angolul, így rám írt.

Miután ez megtörtént, rá 1,5 hónapra találkoztunk, ahol mondtam, hogy eddig nekem semmi bajom nincs vele, de ekkora rizikóval nem vállalnék be kapcsolatot.

Rá megint 1,5 hónapra ismét találkoztunk és innentől kb. a 2.-3. alkalommal felvetette a járás lehetőségét. Kb. 1 hónapig klappolt is minden.

Utána elkezdett nyaggatni, hogy írassam bele a szerződésbe a nevét, amire csípőből nemet mondtam, hiszen nem az én lakásomról volt szó. És amúgy is 1,5-2 hónappal a járás megkezdése után kezdődött a dolog, szóval saját kecóval se vállaltam volna be.

Az utolsó találkozáskor este elmentünk megünnepelni valahova a névnapomat, kb. 2 buszmegállónyival arrébb. Este volt és nem kísért haza. Itt már gyanút foghattam volna.

Kábán végeztem aznap a munkahelyemről és látom a telefonon, hogy írta, "már nem bírja tovább". Jól láttam, hogy végül messengeren kidobott. Ilyeneket dobált a fejemhez, hogy bezzeg a franciáknál jobb lehetősége lenne, van ott ismerőse,stb, míg az én országom csóró-Ja, Tunézia max. a jelenlegi Jemenhez képest kész Dubai, csak mondom- és több időt nem akar rám pazarolni. Írtam, hogy oké, de lehetett volna pár szóban szakítani akkor is, amikor felrakott a buszra, akár minden indoklás nélkül.

Legalább nem pazaroltam rá sokat az életemből.

Megjegyzem: ilyen "jellemóriásokat sajnos kifogtam már magyar pasiból is, akik még élőben se tudtak szakítani, ez a része nem kultúra függő.

Kérdező, amit még tudok javasolni: kibaxottul járj utána az iszlámnak és az iszlam.com-ot ne referenciaként kezeld, mert az ott található dolgok javarésze szektás verziók fordítása. Inkább kutakodj angolul vagy németül, ott már elérhetőek normális fordítások is és nagyon ásd bele ebbe magadat, mert eszméletlenül megégetheti magát az ember egy más kultúrával. Na meg azt is remélem a te érdekedben, hogy lelkileg nem vagy tropa, mert akkor még könnyebb bevonzani a nem éppen jó szándékú pasasokat, nem ,hogy muszlimból, fehér emberből szintúgy.

2019. márc. 20. 02:16
 29/35 anonim ***** válasza:
86%

Ilyen helyzetben nem voltam, de több ismerős lány/nő igen. A többség amit egyöntetűen mond, az az, hogy van egy "beetetési időszak", amikor nagyon cukik az arab pasikák. Ajándékok, figyelmesség, a széket is alád tolja az étteremben. És amikor megvan a nő, akkor mutatják ki a foguk fehérjét.

Írta itt valaki, hogy a "Lányom nélkül soha" c. könyvet érdemes lenne elolvasnod. (Ott orvos volt az arab pasi, iráni származású, de akkor már sok éve az USA-ban élt, ott is tanult, és ott dolgozott kórházban. A gond akkor lett, amikor "kis rokonlátogatásra" hazautazott Iránba, és ment vele a felesége és a kislányuk is.

Na, száz szónak is egy a vége, ha összejössz is vele, az országába SOHA ne menjél vele, rokonlátogatóba sem, gyerekkel sem, gyerek nélkül sem, sehogy sem.

2019. márc. 20. 12:01
 30/35 anonim ***** válasza:
89%

Mindenki a saját bőrén fog tanulni, úgy ahogyan én is.

Pár évvel ezelőtt még csupa pozitívat írhattam volna, mostanra ez megváltozott. A hozzászolások alapján mindenkinek van igaza, ezekből összeraknám a fontos dolgokat és most elhagynám a pasit, amíg nem késő.

Az egyik válaszoló írta, hogy az arab férfinek a család az első. Ez így van. Te soha sem fogsz mégcsak a közelükbe sem érni. Mert magyar vagy, azaz külföldi, mert keresztény vagy, de főleg azért mert náluk a szülők Allah után jönnek. Ez alól nincs kivétel.

Két arcuk van, egy itt és egy otthon. Abban a pillanatban másképpen viselkedik, ahogy otthon van.

Úgy tudnak hazudni, ahogy európai nem tud hazudni, képesek mindent megtagadni, de ez csak egy álca.

Az arabok nagyon nagylelkűek, főleg a férfiak. Erre vannak nevelve, hogy óvják a családot, nem is tudnak másképpen gondolkodni.

A tisztelet a legfontosabb náluk,(a szeretet kialakul).

Iszonyatosan bosszúállók (családtagot simán kitagadnak, ha szégyent hoz rájuk, vagy becsület gyilkosság).

Csak azt oszt meg veled amit ő akar, a családi dolgok náluk TABU. A piszkos dolgokat soha nem fogja megosztani veled és lesz (hidd el nekem, még a legjobb muszlimnak is vannak titkaik.) Annélkül is sokat lát, hall az ember, de ő dönt nélküled is minden fontos kérdésben. A gyerek csak muszlim lehet és akkor is viszi amikor te nem egyezel bele.

Mert ehhez joga van, mert ő megteheti.

Mondom úgy, hogy hosszú házasság van mögöttem. A legjobb férjnek hittem, de megismertem a másik oldalát is. Ezt a mecsetben nem fogják hangoztatni.

Ha tanácsot adhatnék a múltbéli önmagamnak és másnak is: kerüld el jó messzire az arabokat és a muszlimokat. Ami nincs a Koránba leírva megcsinálják, de ami le van írva azt kimagyarázzák.

2019. márc. 20. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!