Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A párom alkoholista? Mit tegyek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom alkoholista? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nem tudom pontosan, hogy mettől nevezhetünk valakit alkoholistának, tehát lehet, hogy rossz a megnevezés, de a kérdésem ennek ellénére ugyanaz.

Mindig ha van itthon valamilyen alkohol, az hamar időn belül eltűnik. Múltkor is azt láttam, hogy úgy issza a vodkát, mint más a vizet. Kérlek, segítsetek! Beszéltem vele már nagyon sokat erről, egy időbe még el is dugtam előle (erre később rájöttem, hogy hülye ötlet volt). A lényeg az, hogy sehogy se tudok rá hatni.

Valaki volt/van ilyen helyzetbe? Hogy tudnék rajta segíteni?

2019. febr. 22. 23:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ne szülj neki. Nekem a családomban (tágabb rokonságban) volt alkesz pasi. Amolyan meg nem értett művészlélek. Ő sem volt agresszív meg ilyenek. Viszont volt két gyerekük, és emlékszem, NEKI akkor is meg kellett venni az akárhány csillagos konyakot, ha a gyerekeknek nem jutott parízer sem (amúgy okosan beosztva simán ki lehetett volna jönni a jövedelmükből, de így nem). (Aztán hála Istennek öngyilkos lett, mondjuk asszonyka jobban jár az árvaellátással.)

Kérdező, inkább jól írta itt valaki, figyeld kb. egy évig, ha nincs változás, akkor lépj. Akárhogy szereted is, ilyen emberre nem lehet jövőt/gyereket/családot alapozni.

2019. febr. 23. 14:14
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amúgy látszik rajta, megárt neki? És mit mond, MIÉRT iszik?
2019. febr. 23. 14:17
 13/22 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező sokkal drágább hobbija is lehetne.Biztos te is költesz a kaján és a számlákon kívül valamire.A gyerkőc sem akkora plusz költség hogy az ember átvált kenyérre és vízre.Van gyerekem úgyhogy tudom.Ha nincs rossz hatással a párodra egy kis itóka akkor ne piszkáld emiatt.
2019. febr. 23. 15:12
 14/22 anonim ***** válasza:
84%

13-as, jó hülye ötletet adtál:(

Igen, lehetne drágább hobbija is, barlangászhatna, búvárkodhatna pl. Csakhogy azzal nem károsítaná a saját egészségét. Azért ilyen mennyiségű pia nem múlik el nyomtalanul. Igaz, nálam zéró tolerancia van (így hozta az élet, mert absztinens férfihez mente feleségül), szóval én ezért máshogy látom. De az biztos, hogy marha jó lehet, amikor pl. a gyereket be kell vinni orvosi ügyeletre, és bocs, nem tudunk menni, mert apuka éppen már megivott három felest. Ez nem hobbi, ilyen emberre nem lehet számítani.

2019. febr. 23. 18:31
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Miért iszik?Mert valami oka van az biztos.Ha szakember segitségét kérnéd?Gyereket szülni egy alkoholista férfinek,ezt nem gondolod komolyan?Elöször tisztázd vele,segits neki ha tudsz.De nehogy arra gondolj megváltozik magától,mert nem fog.
2019. febr. 23. 20:21
 16/22 anonim ***** válasza:
46%
Tehát autónak is kötelező lennie?
2019. febr. 23. 20:31
 17/22 anonim ***** válasza:
85%

# 13

Be..-ok ezen a válaszon. Nem érzed, hogy épp elég gáz és szánalom, ha valakinek az ivás a hobbija??

Másrészt nem csak az anyagi részéről van szó. Egy akaratgyenge és semmirekellő ember mentsvára ez. Máshogy nem képes levezetni a napi feszkót?

Megkérdezném ugyanitt, hogy te mind hobbi alkoholista, mennyit foglalkozol az asszonnyal? Mennyit foglalkozol a gyerekkel? Miylen a házasságod/párkapcsolatod? ÉS miért az önpusztítást választod mondjuk például a sportolás, kirándulás, autók, kockulás vagy bármi helyett ami sem téged, sem a családod/kapcsolatod nem rombolja?

Eszméletlen, hogy ha valaki sokáig ül asaját szrában, képes még azt is megmagyarézni, hogy ez így van jól és mi van abban...

(Szintén volt alkoholista nevelőapám, gyűlöltem gyerekként, ahogy nyagyapámat is, aki szintén az volt. Nekem az alkoholista és a drogos között sincs különbség, jellemgyenge emberekről beszélünk, akik így döntöttek)

2019. febr. 23. 21:29
 18/22 Mickbro ***** válasza:
100%
#1-nek tökéletesen igaza van.
2019. febr. 23. 22:52
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

"Tehát autónak is kötelező lennie?"

Ez hogy jön ide, vagy csak szimpla kötekedés? Nem KÖTELEZŐ, NEM a pasitól várható, de ha két ember együtt van és kisgyerek van, nem egy hátrány, ha fenntartanak egyet (ha mondjuk nem Bp. bevlárosban laknak).

2019. febr. 24. 06:10
 20/22 anonim ***** válasza:
79%
54%-os, olyan sötét vagy, mint a segg.
2019. febr. 24. 06:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!