Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom alkoholista? Mit tegyek?
Nem tudom pontosan, hogy mettől nevezhetünk valakit alkoholistának, tehát lehet, hogy rossz a megnevezés, de a kérdésem ennek ellénére ugyanaz.
Mindig ha van itthon valamilyen alkohol, az hamar időn belül eltűnik. Múltkor is azt láttam, hogy úgy issza a vodkát, mint más a vizet. Kérlek, segítsetek! Beszéltem vele már nagyon sokat erről, egy időbe még el is dugtam előle (erre később rájöttem, hogy hülye ötlet volt). A lényeg az, hogy sehogy se tudok rá hatni.
Valaki volt/van ilyen helyzetbe? Hogy tudnék rajta segíteni?
Ha napi szinten iszik akkor bőven nevezhető alkoholistának, max. még csak a kezdeti fázisban tart.
Egy alkoholistán csak egyetlen ember segíthet : önmaga! Amíg ő nem akar változtatni, addig nem fog menni!
Még egy nagyon fontos dolog : egy alkoholistának az alkohol van az első helyen, történjen bármi is. Ezt sose feledd.
(üdv, egy gyógyuló alkoholista)
F/28
Mit tegyél?
Ha ez segít, nekem kisgyerekként pl bőven elég volt ebből az undormányból, ott és akkor megfogadtam, hogy nekem (anyám hibájából tanulva) SOHA nem lesz alkoholista párom.
- Az, hogy alkalomadtán és mértékkel iszik valaki, nekem nem gond. De amit te írsz, az pont azokra az emberekre jellemző, akik éppenséggel ott tartanak.. Jól látod a vörös zászlót.
Az 1. válaszát én is írhattam volna. Csak megerősíteni tudom, amit ő mondott.
25/F
Kedves 4. Válaszoló!
Szerencsére nem lesz tőle se agresszív, se nem hánnya össze az egész házat. Nekem a problémám a pénzzel van. Nem mondanám, hpgy nagyon rossz anyagi helyeztben vagyunk, viszont hamarosan belekezdenénk a baba-projektbe és nem szeretném, hogy ezért jusson neki majd kevesebb, mert az apja iszik. Illetve a másik, hogy azt se szeretném, hogy a gyerek előtt inna. (Alkalomadtán nem probléma, csak ilyen szinten ne)
Egy alkoholistával akarsz belekezdeni a babaprojektbe... Talán lehetnél kevésbé önző és gondolhatnál a gyerekre is...
A kérdésedre pedig az a válaszom, hogy először ultimátum, aztán ha nem változtat érdemben (min. 1 évet várnék, hogy tartós-e a változás), akkor elhagynám. Segíteni nem tudsz rajta, ha ő nem akar, az alkoholistáknak kényelmes ez az állapot.
Üdv,
egy alkoholista lánya 34/N
Komolyan, kérdező, te tényleg ekkora idióta és önző dög vagy? Hogy szülnél egy ilyen tintásnak?
Az ilyen "anyáknak" kívánom, hogy majd a gyerek felnőttként le se szarja nagy ívből és hagyja ott megdögleni a saját szarában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!