Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Arányosan, vagy felezve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Arányosan, vagy felezve "jobb" fizetni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy A és B együtt élnek, A 270.000-et keres, B pedig 140.000-et, tehát majdnem a felét mint B. Lakbér, számlák, "konyhapénz", egyéb közös költségek. Tegyük fel a lakbér 100.000, akkor vagy 50-50, vagy 33-66, mert B-nek kétszer annyi a fizetése.

Én az arányosságra szavaznék, ti mit gondoltok? (lényegtelen hogy a nő vagy a férfi keres többet)

2019. febr. 15. 13:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Csajok MINDIG jóval több meleg vizet használnak el" - Ebben azért ne általánosíts, csak mert a TE csajaid pocsékolták a vizet. Nő vagyok és nem használok több vizet, mint amennyi kell, tavaly annyira el sem hitték a mérőóra állását, hogy nagyobb értéket írtak éves leolvasáskor, aztán hónapokig nem fizettem, mire utolérte a mérő a rendszerben lévő értéket. Gazdaságos tusolófej, gazdaságos WC tartály, csak pár kütyü, és máris kevesebbet fogyasztasz. Mosógép gazdaságosban mondjuk kicsit drágább, de megtérül. Ha te férfiként ezeket nem tudod, akkor fizess sokat...

Fűtés nálam sajnos nem állítható, de ha átáll a tömb, és lecseréljük a radiátorokat, én is lejjebb tekerem, mert sokszor kell azért ablakot nyitni, mert túl meleg van (a leghidegebb téli napokon is), fürdőszobában majdnem 30°C, a többi helyiségben nem sokkal kevesebb, ez rengeteg, én jól elvagyok 25 alatt is.

2019. febr. 16. 10:08
 12/13 anonim ***** válasza:
"Màsik pàrnàl meg a pali 300 körül keres, a csaj 140- et, a pasi menne nyaralni, utazgatni, a csajnak nem telik rà- meg nem is annyira igényelné a dolgot. A pasi hisztizik miatta, cseszteti, de meg nem hívnà. Esélyes hogy a csajnak elege lesz és elköltözik. Azt mondta gondolkodik rajta." - Itt nem csak az anyagiakkal van bökkenő, hanem az egyik vágyik utazgatni, a másik meg nem, és ebből vita van. Én 140-es fizetésből is utaztam, ha akartam, de aki nem akar, az félmilliósból sem fog.
2019. febr. 16. 10:10
 13/13 anonim ***** válasza:

A szüleimnek a hibrid kassza és a külön bankszámla vált be, házasságuk elején próbálták, hogy minden teljesen közösbe ment ömlesztve, gondok voltak belőle, átálltak erre, és ez működik, több, mint 35 éves házasok, anyagiakból, amióta erre álltak át, nincs vita, előtte volt, én is emlékszem még olyanra.

Én hibrid párti vagyok szintén, az ő példájukat látva. Viszont ismerkedés elején nem akarok közösködni, ott még nem ismerjük egymást eléggé, hogy közösködjünk az anyagiakban, mindenki állja a saját költségét, még csak fele-fele sem (ha elmegyünk mondjuk enni valahova, és én rendelek egy 1500Ft-os spagettit, a másik meg egy 3000Ft-os másik ételt, vagy mondjuk ha beülünk egy kávézóba, és én a 800Ft-os lattét kérem, mert az nem dobja meg a szívemet, a másiknak viszont elég a 300Ft-os eszpresszó, akkor nem fair elvárni a kisebb összegért fogyasztótól, hogy beszálljon a másikba is, vagy akár hogy teljesen azt fizesse), majd jöhet a közösködés szép fokozatosan, ha kapcsolattá alakul. Egyébként meg nő vagyok.

2019. febr. 16. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!