Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Arányosan, vagy felezve...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Arányosan, vagy felezve "jobb" fizetni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy A és B együtt élnek, A 270.000-et keres, B pedig 140.000-et, tehát majdnem a felét mint B. Lakbér, számlák, "konyhapénz", egyéb közös költségek. Tegyük fel a lakbér 100.000, akkor vagy 50-50, vagy 33-66, mert B-nek kétszer annyi a fizetése.

Én az arányosságra szavaznék, ti mit gondoltok? (lényegtelen hogy a nő vagy a férfi keres többet)

2019. febr. 15. 13:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2019. febr. 15. 14:06
 2/13 A kérdező kommentje:

bocsánat, próbáltam keresgélni, nem adott ki semmit

köszi!

2019. febr. 15. 14:12
 3/13 anonim ***** válasza:
48%

A hibrid kassza híve vagyok. Közös kiadások felesben, minden egyéb mehet arányosan, vagy ahogy épp sikerül, vagy mindenki a sajátját.

Lakbér közös kiadás, mindketten egyformán használják a lakást, ugyanúgy használják, nincs olyan, hogy az egyiknek csak egyharmadnyit fűt a rendszer, a másiknak kétharmadnyit... stb.

2019. febr. 15. 14:19
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
A lakbér és a rezsi mehet arányosan, a többi viszont felesben, pl a konyhapénz.
2019. febr. 15. 14:47
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

En is a hibrid hive vagyok. Mondjuk azt azert hozzatennem, hogy nem mindegy, hogy ki koltozik kihez.

Optimalis esetben egyutt valasztjak ki a lakast es ugy hogy mindketto alapjaraton megengedhesse maganak.

Ha viszont aki tobbet keres, nagyobb luxusban szeretne elni (mert megengedheti maganak), nem igazan fair dolog elvarni a masiktol, hogy ugyanannyit fizessen erte.

2019. febr. 15. 14:48
 6/13 anonim ***** válasza:
41%
Eleve nem vagyok a külön kassza híve. Ha valakivel összeköltözöl, akkor gondolom vele tervezed leélni az életed, tehát minden pénz közös lesz hiába rakosgatod ide-oda. Ha meg már a kapcsolat elején különkasszáztok, mert "mi lesz ha", akkor ott nincs bizalom. De tegyük fel, hogy különkasszáznom kell. Akkor igenis menjen szépen felesbe minden. Miért nekem fogyjon több pénzem, nem tehetek róla hogy a párom kevesebbet keres. Ha kifizetem helyette is akkor mégis mi a franc motiválná, hogy ne ragadjon le egy gyárban 140ért?
2019. febr. 15. 15:01
 7/13 anonim ***** válasza:

Kábé két napja írtam ki ugyanezt, csak X és Y-nal. :D

Az első belinkelte, neki köszi, neked meg jó olvasgatást, jöttek nagyon jó válaszok.

2019. febr. 15. 15:09
 8/13 Ipari Vagány ***** válasza:
4%

"nincs olyan, hogy az egyiknek csak egyharmadnyit fűt a rendszer, a másiknak kétharmadnyit"

Nos, azért ez nincs teljesen így. Csajok MINDIG jóval több meleg vizet használnak el pl. a sűrű hajmosás (mosás, öblítés, balzsamozás) miatt, és általában a fűtést is mindig magasabbra kell venni, ha nő is lakik a lakásban. Én minden év elején visszakaptam pénzt az előző évi gáz és villany átalányból, viszont amióta velem él a barátnőm, mindig mélyen zsebbe kell nyúlni a különbözet miatt, és például a meleg víz költség egyértelműen háromszorosára nőtt. Pedig folyton mondom a lánynak, hogy kicsit spórolósabban, de ő ilyenkor közli, hogy ő nem tud spórolni. Szóval igazság szerint nem felezni kellene ezt a két kiadást (meg mondjuk a vízdíjat sem), hanem kétharmad-egyharmad arányban...

2019. febr. 15. 16:52
 9/13 anonim ***** válasza:

Külön kassza vagy közös, vagy kereset arànyos. Kinek ahogy tetszik.

Mi közös kasszàn vagyunk. Èrtelmetlennek tartottuk ide- oda tologatni a pénzt. Mindketten dolgozunk. A több fizetésből élünk meg, szórakozunk, a kevesebbik fizetés a havi közös megtakarítàsunk. Nekünk így a legegyszerűbb.

Egyébként meg aki ahogy jónak gondolja, attól is függ milyen a kapcsolat, terveznek- e véglegesen egymàssal, bizalom stb...

Ismerek olyanokat akik az utolsó túrórudi àràt is szàmonkérik egymàson, a randin külön kérik a szàmlàt és sajàt fogyasztàs utàn fizetnek, felcimkézett cuccok a hűtőben, hogy mi kié, blokkokat böngésznek, kinek mi kellett, összeadogatjàk, múltkor a csaj panaszkodott hogy màr egy hete tartozik neki a palija, mert megkérte ha màr úgyis vàsàrol, vegyen neki egy csokit. Pedig a pasi meg a csaj is 500 ezer felett keresnek havonta. Ez szerintem pl beteges..

Màsik pàrnàl meg a pali 300 körül keres, a csaj 140- et, a pasi menne nyaralni, utazgatni, a csajnak nem telik rà- meg nem is annyira igényelné a dolgot. A pasi hisztizik miatta, cseszteti, de meg nem hívnà. Esélyes hogy a csajnak elege lesz és elköltözik. Azt mondta gondolkodik rajta.

2019. febr. 15. 21:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Fifti-Fifti. Míg be nem áll ég, rendszer. Pl nálunk, mindkettőnk belead mindenbe egy bizonyos összeget. (90 ezer) Ami ezen felüli kiadás szintén felezzük. Akinek amennyi marad, arra költi amire szeretné. Én pl takarékra, míg párom minden féle csecsebecsére. Én keresek többet, de ami marad nagyrészt félre is rakom. (Én vagyok a nő)
2019. febr. 16. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!