Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párok, mennyit költötök élelmiszerre?
Csak kíváncsi vagyok, soknak, kevésnek vagy normálisnak számít-e a miénk.
Havi 120 ezer az úgymond "konyhapénz", ebből 20 ezer elmegy tisztítószerekre, háztartásra (szappan, WC papír, tisztítószerek, papírtörlő, szemeteszsák-kozmetika nincs benne), 100 az élelmiszer.
Otthon főzök nagyjából minden másnap, rendelni nem szoktunk. Alkoholt nem fogyaszt senki, kávét viszont mindketten naponta.
Üdítő, chips, sós, akármi nincsen benne, csak a péksüti és a kenyér reggelire. Meg az alapanyagok, zöldség, gyümölcs.
(Itt, ahol élünk, € van, de az árak majdnem megegyeznek az otthonival. Lehet, picit több, szóval akkor legyen ne 120 ezer, hanem 100 ezer)
Ez soknak vagy kevésnek számít két fő esetén?
Kettőnknek kb 60 ezer a vàsàrlàs havonta. Ebben benne vannak a tisztító- tisztàlkodószerek, ttampon, kukazsàk, fogkrém...ilyenek.
Szerintem ha 100 ezer megy el kajàra az piszok sok. Nekem legalàbbis annak tűnik. Spec diétàztok? Úgy tudom hogy pl a laktózmentes cuccok dràgàk. Meg az összes hasonló, cukormentes, gluténmentes stb
Sem pàrom, sem én nem szàmoltuk még össze a 4 év alatt, de élelmiszerre hàrmunknak (van egy lànyom 9 éves) biztos elmegy 100.000 ft felett, pedig kétnaponta főzök.
Nagy bevàsàrlàst àltalàban havi 2x ejtünk meg, de itt ahol lakunk, (községben) piszkosul kihasználjàk, hogy pàr dologért nem kocsikàzol oda-vissza 40 km.-t, ezért sokkal dràgàbb minden mint Tesco/Lidl stb.
Tisztítószerekre/tisztàlkodószerekre/arcszesz/parfüm/dezodor/sminkcucc is sok elmegy, ha csak a mosószert és öblítőt nézzük, az màr minimum 4.000 Ft, plusz ugye a piperecuccok.
Egy példa: ha húslevest csinàlok, csak a zöldségek ott vannak, hogy 1600-2000 ft.És ez csak a zöldség, hol van a hús.
Kàvézunk, dohànyzunk, inni is szoktunk, vendégeink rendszeresen vannak.
Szóval elmegy simàn több szàzezer ft ha az ember mindent beleszàmol.
Nálunk 70 a kaja + tisztítószerek, háztartási fogyó eszközök együtt. És nem élünk egészségtelenül, csak megnézzük az árakat. Többnyire 1-2 naponta főzünk, azt visszük munkahelyre is.
Nyilván lehetne drágábban is enni, meg olcsóbban is. Hogy sok-e, azt mindenki magának tudja eldönteni. Mi nagyon átnéznénk a blokkokat, ha 100 fölé menne a havi háztartási kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!