Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Párok, mennyit költötök élelmiszerre?
Csak kíváncsi vagyok, soknak, kevésnek vagy normálisnak számít-e a miénk.
Havi 120 ezer az úgymond "konyhapénz", ebből 20 ezer elmegy tisztítószerekre, háztartásra (szappan, WC papír, tisztítószerek, papírtörlő, szemeteszsák-kozmetika nincs benne), 100 az élelmiszer.
Otthon főzök nagyjából minden másnap, rendelni nem szoktunk. Alkoholt nem fogyaszt senki, kávét viszont mindketten naponta.
Üdítő, chips, sós, akármi nincsen benne, csak a péksüti és a kenyér reggelire. Meg az alapanyagok, zöldség, gyümölcs.
(Itt, ahol élünk, € van, de az árak majdnem megegyeznek az otthonival. Lehet, picit több, szóval akkor legyen ne 120 ezer, hanem 100 ezer)
Ez soknak vagy kevésnek számít két fő esetén?
én azt nem értem, hogyan tud havi szinten 20ezer forint tisztítószerekre és hasonlókra elmenni?
Nekem az 4-5 ezer.
#12: Van dm sajàt márkás általános lemosószer 200-300 forintért amivel kipucolhatod az egész házat (konyha/fürdő/csempe/járólap) és elég egy hónapra is.
De van drágább, bio/ökológiai tisztítószer ami 800-1000 forint üvege például a Frosch. Veszel ebből 4-5 fajtàt fürdőbe, konyhára, padlóra, ablakra és már minimum 5000 költötték. De ha nagyon precíz akarsz lenni 8-10 különbözött is vásárolhatsz (vízkőre, parkettára, wc-be, fürdőbe, járólapra, konyhába, fa bútorokhoz, ablakra ésésés..)Még kell a mosogatószer, ha van mosogatógépbe mosószer &öblitő&só, mosószer, öblitő, vízkő ellen calgon, mosogatógépbe havonta tisztítószer, fertotlenitős öblitő mosógépbe, szemeteszák, WC papír, konyhai törlőkendő, speciális víz vasalóba, csere fej a felmosóhoz.. Hipp hopp megvan a 10 ezer forint még ha a legolcsóbb saját márkást is vásárolod és nem vagy szuper precíz, de rendszeresen takarítasz.
Szeretem ezeket a kérdéseket, mert semmi értelmük mivel:
-mindenkinek eltérő a fizetése
-eltérőek a táplálkozási igényeik
-van ahol nagyon sok más egyébb költség is van, igy nem jut annyi az életre mint szeretné
-eltérő a mennyiség
Nem írtad ki mennyi pénz jön össze havonta vagy a bevételnek mekkora része megy el élelmiszerre. Például én hiába szeretnék havi 120 költeni élelmiszerre, ha csak 150 ezret keresek. Van olyan is aki milliós nagyságrendben keres, de mégis egyszerű és olcsó ételeket eszik.
Havonta 30 ezer forint a legesleg minimum ez két főre 60 ezer. Ebbe az összegbe benne van az olaj, cukor, liszt, só, rizs stb.
Szintén €, de itt nagyon drága az élelmiszer:
-egy tojás termelőtől 0,20€ darabja mindez nagy élelmiszerboltban 0,40-0,50€ darabja
-kenyér 0,25-0,30 dkg és 1€-1,20€ igy kilója 3-4€ körül mozog
-tej 1-1,5€
-gyümölcsjoghurtok csomagban 2-3 db együtt 2-2,5€
-sertéshús 7-8€ kilója
-marha 8-9€
-banán 1,5€ kilója
-legolcsóbb gouda sajt 6€ indul kilója, felvágott szintén ami jobb minőségi az 10-15€ kilója
-méz élelmiszerboltban 9-12€ kilója ez termelonel 6€
- egy sütemény cukrászdában 2-4€ között mozog
-egy mozijegy 10€
-Big MAC menü mcdolndsban 7€
-fagyasztott zöldborsó 3€-5€/kiló
Havonta 350€/ ketten vagyunk de főleg zoldseget eszünk és keveset, én nem is reggelizem vagy a vacsora nálam 2 tojásból omlett.
+ zöldség kilója 1€-3€ között mozog de van amikor 0,5€/ kilója de idénytől és zöldségtől függően ez az élelmiszerboltokban is hasonló árban mozog
-gyümölcs 1€-3€ átlagban kilója mondjuk avokádó helyi 4,5€ volt télen
-extra szűz olívaolaj 5-8€ literje /csomagolástól ks függ mert a nagy 5 l kiszerelésű olcsóbb összeségében
-dobozos naramcslé 1,5-2€ literje
-koktél paradicsom 2€/250 gram
-1 literes jégkrém Carted’or 6€
Hamburgban laktam onnan van referenciám. Az alapélelmiszerek annyi mint itthon, kicsit talán olcsóbb is. De összességében 10-15%-al drágább kajálni.
Szerintem mi kb fejenként egy 50-60-az biztos kiadunk kajára. Most pont elkezdtem egy projektet, hogy megnézem, hol tudok faragni:
- leszoktam a zeró kóláról
- kávét csak otthon csinálunk, cserébe jobb kávét veszünk, így is olcsóbb mintha beülnénk pl a munkahelyen meginni 1-1 kávét naponta
- szinte mindig főzök
- nem rendelünk, viszünk ebédet
Kíváncsi vagyok milyen lesz a balansz.
30N
Valaki árulja már el hogy ha a kérdező páros 50000ft/fő költ élelmiszerre, az egy 31 napos hónapban 1615,-ft/nap.
Mi ezen a sok? Drága az élelmiszer, csak egy egy gyümölcsöt veszek, péksüti, szelet csoki, ásványvíz, ez már majdnem egy ezres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!