Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » 29 éves vagyok.3 éve kapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

29 éves vagyok.3 éve kapcsolatban, de nem tudom, hogy az igazival vagyok-e?

Figyelt kérdés

3 éve vagyok együtt a jelenlegi barátőmmel, együtt is élünk. Korábban volt kettő hosszabb kapcsolatom. Az egyik 4 a másik 2 évig tartott. (illetve volt néhány pár hónapig tartó rövidebb is, de azokat nem mondanám olyan komolynak)

Egy részről a hétköznapokban tök jól megvagyunk. De valahogy kezdem azt érezni mint az előző két kapcsolatom vége felé. Hogy jól megvagyunk egymással. Igazából évekig el lennék mellette. De már nincs olyan igazi szerelem. (pláne rosszul esik amikor a barátnőm megkérdezi, hogy szeretem-e? Most erre, mit tudok mondani hogy igen, de nem vagyok szerelmes?)

Szóval valójában jól megvagyunk együtt, de részemről sajnos nincs már az a láng. De gondolok akik 15 éve házasok és gyerekük van azoknál sincs annyira mégis szeretik egymást.

Szóval néha nem tudom, hogy mit kéne tennem. Az előző két komolyabb kapcsolatomnak is azért lett vége, mert mar nem éreztem a lángot. És inkább szakítottam. Pedig amúgy nem volt bajunk egymással.

Nem tudom, hogy mi a garancia arra, hogy ha szakítok a barátnőmmel akkor előbb utóbb jön valaki akit tenyleg úgy tudok szeretni évekig mint a kapcsolat elején. Vagy 2-3 év után ugyanúgy jön ez az érzés, hogy valójában jól megvagyunk de nincs már szerelem.

Ez esetben meg nincs értelme külön válni, mert a végén ugyan ez lesz a helyzet....

2019. jan. 13. 03:27
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen biztos, hogy szerelmes voltam. És most is szeretem csak nem olyan nagy "lángolassal".

Persze az agyam azt mondja, hogy érdemes vele maradnom mert egy jó társ. Azért írtam, hogy évekig mellette tudnék lenni, a hétköznapokban jól megvagyunk egymással.

De amikor meg eszembe jut, hogy milyen érzés amikor teljesen oda vagytok egymásért a kapcsolat elején vagy látok egy ilyen friss part akkor meg sokszor hiányzik ez az érzés.

Illetve, sok helyen meg azt mondják, olvasom. Hogy az emberek nagy része azért lesz boldogtalan, mert gyáva kilépni egy "kényelmes" kapcsolatból. És inkább leéli az életét egy ilyen langyos kapcsoltban/házasságban.

Akkor felmerül a kérdés, hogy melyik az igazság?

2019. jan. 15. 03:16
 12/14 anonim ***** válasza:
67%

Nyilvàn nem az igazival vagy, különben fel sem merülne ez a kérdés.

Szerintem egész egyszerűen eddig még a büdös életben nem voltàl valóban szerelmes, max fellàngolàsaid voltak. Az múlik el pàr hónap, vagy 2-3 év utàn. Az igazi szerelem nem ilyen. Az idővel mélyebb és erősebb lesz, nem múlik nem csökken, nem lesz szeretet.

Szeretetet pl anyuka vagy testvér irànt érez az ember, a pàrjàba meg vagy szerelmes vagy nem, esetleg még ott a fellàngolàs ideiglenesen.

Vagy nem talàltad meg még azt a bizonyos igazit, vagy egyàltalàn nem való neked hosszútàvú kacsolat.

Tapasztaltam, tudom miről beszélek. Voltak pàr hónapos làngolàsaim és az Exvőlegényemmel 1 évet voltam és bizony az is csak fellàngolàs volt, elmúltak az érzések.

A férjemmel 9. éve vagyunk együtt, 7+ éve hâzasok is. Hiàba telt el ennyi idő ami màr lassan 10 év lesz, nagyon szeretjük egymàst, és igen, szerelemmel. Egyàltalàn nem múlt el, nem lett kevesebb sem. Ugyanúgy megvan a tűz.

Szerintem a dolognak az a titka, hogy a hozzàd való pàrt kell megtalàlni. Ha múlnak az érzések, akkor nem a megfelelő emberrel vagy együtt. Te olyasmit keresel amit még egyik partnered sem tudott megadni neked. Amíg ez így van, mindig hiànyérzeted lesz minden kapcsolatodban, minden nő mellett akivel összejössz, ami idővel frusztràlni fog és boldogtalannà vàlsz. Így viszont nem őszinték a kapcsolataid sem, ha ezekkel az érzésekkel benne maradsz. Magadnak is rosszat teszel és a pàrod is becsapod mert puszta kényelemből vagy vele, nem azért mert igazi érzéseid vannak.

2019. jan. 16. 14:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem meg, már ne haragudj de még éretlen vagy! A szerelem egy állapot, ami elmúlik és jó esetben átalakul egy sokkal mélyebb, tiszteleten, szeretetet alapuló kapcsolattá.

Ez nem azt jelenti, hogy bizonyos időközönként ne csapnának fel a lángok, egy-egy romantikus hétvége vagy nyaralás alatt de mégiscsak más, mint az elején. Én biztosan állíthatom, hogy nem a kényelem miatt nem adnám fel a házasságomat, egy tüzes új szerelemért. Számomra ő a társam, a lelki békém, a legjobb barátom.

2019. jan. 17. 18:57
 14/14 anonim ***** válasza:

A legtöbb megcsalás abból adódik, amit leírtál. Hiányzik a kezdeti láng, amit tőle már nem fogsz megkapni...

Én nagyon szeretem a férjemet, de nekem is sokszor hiányzik a kezdeti tűz. Ennek ellenére még soha sehol nem találkoztam olyan férfival, akire legalább minimálisan is azt tudtam volna mondani, hogy érte elhagynám. Valahogy evidens, hogy ő a szerelmem, a társam. Akkor is, ha már nem olyan, mint az elején. Nem rándul görcsbe a gyomrom, amikor találkozunk, nem izgulok, hogy mikor fog megérinteni, megcsókolni, nem veti rám magát azonnal, ha meztelenül jövök ki a fürdőből. Ez hiányzik, de ezek a dolgok már elmúltak és vele sosem fognak visszajönni. Ettől még nem cserélném el őt senkire és azt gondolom ez a fontos.

2019. jan. 19. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!