Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaza van a páromnak ebben?
A párom évek óta fizeti a lakástakarékot.
Mi másfél éve vagyunk együtt, idén tervezzük az összeköltözést és szeretnénk közösen lakást venni.
Az ltp-re vennénk fel ugye hitelt. Már beszéltünk róla, hogy a ház fele-fele lenne, és akkor ketten fizetnénk a hitelt. Számomra ez teljesen egyértelmű ,nincs vele problémám, viszont a párom azt mondta, hogy nekem a hitelbe magasabb összeggel kellene havonta beszállnom, mivel ő már fizeti az ltp-t, én pedig nem.
Jogos a "kérése"? Persze Nekem ezzel sincs gondom és látok benne rációt, de nem értem miért kellene nekem emiatt havonta többet letenni.
Mit gondoltok erről?
LTP az gyakorlatilag önrész.
Ha ugyanannyit adtok a törlesztőbe, akkor neki a magasabb önrész miatt 50%-nál nagyobb tulajdoni hányada lesz.
Vagy kompenzálod.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Szép estét mindenkinek! :)
A legtisztabb, ha az aranyokat a befizetesek alapjan allitjatok be. Barmilyen aranypar szobba johet, 4/11 tied, 7/11 az ove is mukodhet. Szerintem a parod tisztaban van ezzel es te is erted a matek reszet, szamoljatok ki, hogy az onero miatt ra mennyivel tobb jut. Praktikus lenne, ha ugyanannyi torlesztot fizetnetek havonta, mert akkor nem fogtok masikon eloskodni, mikozben a te tulajdonod hizik.
42F
Igaza van, de ő nem "MI"-ben gondolkodik. Nem úgy tekint rád, mint élete társára, hanem mint TULAJDONOS TÁRSRA.
Kicsinyes ember. MENEKÜLJ!
Mert az ltp önrész.
Fel kell fogni hogy a fele az nem azt jelenti hogy ha 100 alma kell akkor 50et ad az egyik 50et a másik.
De nem, itt sorozatban olvasom hogy a normális az , ha az a fele hogy 30 egyik 70 a másik.
És érdekes módon az picsog mindig aki így gondolja hogy őt megilleti az hogy kevesebbért többet kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!