Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan változtassak a viselkedésemen? Nagyon nehéz.
Figyelt kérdés
A párommal egy féléve élünk együtt, 40 éves,én 8 évvel idősebb. Előző rövid kapcsolatomba nagyon átvertek és a bizalom elszállt. Vele megvan,bízok benne már,vagyis kezdek...de folyamatosan ellenőrízgetnem kell,hogy megnyugodjak...régen nem csináltam ezt,csak miután annyiszor át lettem verve. De meg is mond mindent,csak ha kis apróság van,akkor a gyomromba beleáll a régi nyomás és elfelejtek bízni....és gyártom az elméleteket. Szeretném ezt megszüntetni,de nem megy,félek is,hogy ezzel elűzöm magam mellől.
Volt egy kapcsolatom, ahol én is ezt csináltam pontosan az exek miatt, akik csúnyán átvertek. Az akkori párom azt mondta, nyugodtan folytassan tovább, de csak addig fog menni ez így, amíg meg nem unja és akkor nem látom többé. Bár más miatt, de végül szétmentünk. Viszont azt megtanította nekem, hogy minden embernél új lappal kell indulni.
Elhiszem, hogy nehéz, hiszen már korodnál fogva is tapasztalt vagy, ilyenkor az ember már nem a rózsaszín felhőben fürdik, hanem sokkal reálisabban látja az életet. Próbáld megtalálni az arany középutat, ne legyél gyanakvó, de túl naiv sem. Elég, ha csak nyitva tartod a szemed, nem kell nyomozgatni és ellenőrizgetni, mert azzal csak saját magadat járatod le.
2018. dec. 19. 20:19
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Amúgy amit várok tőle,el is mondja,és ez így meg is nyugtat.Magammal kellene foglalkozni és nem vele,és akkor hátha megnyugodnék.DE egyszerűen nagyon nehéz. Pl a facebook...na az tönkrevág...neki amúgy alkoholproblémája van....
2018. dec. 19. 20:26
3/11 anonim válasza:
akaraterővel(nem kérek privátot)
2018. dec. 19. 20:26
4/11 anonim válasza:
Első vagyok ismét. Nos ... alkoholprobléma. Nálam azonnali kizáró ok lenne, így a másik probléma eltörpülne emellett.
2018. dec. 19. 20:34
5/11 anonim válasza:
Csináld amit én. Ne bízz senkiben, de ne is ellenőrizd. Kezelj mindent idézőjelben amit mondott. Én mindenkivel ezt csinálom. Ha igazat mond - oké. Ha nem - na bumm, szarom le. Mínusz egy ismerős az amúgy is egyszámjegyű "ismerősi körből"
Több is veszett Mohácsnál.
2018. dec. 19. 20:36
6/11 A kérdező kommentje:
Nem hazudik,nem jár el,az alkohol van,amiről nem tud lemondani. ez szomorú. de nem ad erre okot,hogy gyanakodjak. Én vagyok a hibás ebbe és nem tudom kezelni.
2018. dec. 19. 20:52
7/11 anonim válasza:
Az alkoholprobléma számomra egy szinten van a bízalmatlansággal.. Mint ahogy bízni is nehéz, az alkoholt problémát kezelni kell.. ha nem kezeli, akkor ez tönkre vág minden.
2018. dec. 19. 21:01
8/11 anonim válasza:
Miért vág tönkre mindent?Ezt nem értem.Alkoholistának mondják azt is aki este vacsora előtt leküld egy kupicával meg alkoholista az is aki matt részegen állít haza éjfélkor majd elkezd a családdal hőzöngeni.A két végleg közti összes átmenetre ugyanazt a szót használják.Honnan tudod hogy a kérdező párja melyik véglethez van közelebb?Ez hatással van-e az életükre?Okoz-e bármi problémát?
2018. dec. 20. 01:26
9/11 A kérdező kommentje:
Igen,ez jó feltevés. Az én párom,abba a stádiumba van,amikor munka után megiszik 4-5 sört,de nem agresszív és nem dől ki.Sajnos a szervezete hozzászokott ehhez,így ismertem meg...evvel kapcsolatban is úton vagyunk a gyógyulás felé,de ez nagy feladat lesz,habár beismeri,hogy ő alkoholista. Ami a rossz,hogyha itthon van és nem dolgozik aznap,akkor már reggel iszik ( csak sört) viszont ha szólok neki,akkor meg tudja állni.Nagyon nehéz helyzet.:(
2018. dec. 20. 08:24
10/11 Rockarc válasza:
Szerintem sem kell annyira felned. A 48 eves ferfiak jelentos tobbsege mar nem vadaszik, vagy legfeljebb ugat, de nem harap. Ahogy pedig masok irtak, sok helyen amugy is kizaro ok lenna az alkohol problemaja miatt. Szerintem ha barmire lenne is eselye, az valamelyik ex az eletebol, plane ha ugy jelenne meg, hogy vissza szeretne kapni. Amig ilyen nincs a lathataron, addig ezzel nem kell foglalkoznod. (Lehet rosszul hangzik, de ez kockazat es karelemzes, alacsony a kockazat, szemben azzal, hogyha a feltekenyseg felemeszt.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!