Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Főként pénzügyileg, ki hogyan kezdte a közös életét a párjával?
Mi már évek óta együtt vagyunk, tiniszerelemből indult. Dolgozunk mindketten, anyáinkkal élünk. Szülői oldalról támogatást nem várhatunk. Falunk lakunk, nekem is van egy házam (kb 2-3 milliót ér), és neki is van egy (kb 4 milliót ér), csak ugye még az anyáink miatt ezt eladni nem lehetne, hiszen ők itt laknának (elvált szülők gyerekei vagyunk).
A legmegvalósíthatóbb terv az az, hogy az ő házába költözünk, és ott lenne saját lakrészünk (az jobb ingatlan, jobb település, az ő anyjával jobban kijövünk).
Csak a saját lakrész kialakítása is drága, de véleményem szerint ez még mindig kedvezőbb, mint:
-albérletben havi kb 70 ezer forintot fizetni a semmiért
-6 millióért lepukkant házat venni hitelből, és a hitel visszafizetése mellett még legalább 5 milliót rákölteni, felújítani, lakhatóvá varázsolni
De mit tegyünk? Mert a saját lakrészhez is kellene vagy 6 millió: külön kapu, külön bejárat, szobát toldani, másik fürdőt kialakítani, másik konyhát kialakítani, tetőt kiterjeszteni, stb,stb...
Két éve fizetünk havi 15 ezer lakástakarékot ő is, én is.
Gyereket is szeretnénk, legalább kettőt.
A nettó bevételem nekem kb havi 130 ezer forint, neki kb nettó 200 ezer forint.
Ebből merre lehet elindulni?
Nyilván tudjuk, hogy generációk együttélésével mennyi probléma adódhat (bár a hosszú évek alatt egyik oldalról sem kaptunk beleszólásokat az életünkbe, párkapcsolatunkba),
de még a saját lakrész is csak egy megvalósíthatatlan álomnak tűnik, nem még egy lepukkant ház hitelre megvétele + felújítása...
Mit tegyünk, merre indulhatnánk?
Köszönöm
22L
Ha jól értem, nincs házatok, ami van, az egyelőre még a szülők háza.
Szülőkhöz nem költöznék semmilyen esetben.
Költözhettek a jobbik ingatlanba és aprànként megcsinàltatjàtok, vagy gyűjtögettek önerőt hitelhez, vagy albérlet aminél alig tudtok félretenni mert idegenek zsebét tömköditek.
A férjem 1 év utàn költözött hozzàm. 40nm sajàt belül levàlasztott, külön bejàratú hàzrészben laktam, lakunk. A fizumat gyakorlatilag félre tudjuk tenni, abból màr van 9 m ft megtakarítâsunk mivel nem kellett albérletre elszórni a pénzt.
A hàz màsik felében anyu és a tesóm lakik. Kiderült, hogy ők talàn elköltöznek pàr év múlva mert unjàk ezt a vàrost. Ha így lesz akkor csak festenünk kell majd és a vàlaszfalat kiszedni, meg talàn 1-2 bútort venni, attól függ mit akarnak elvinni és mit itthagyni. Ha meggondoljàk magukat akkor pedig majd a pénzünkből kibővítjük valamikor a mi lakrészünket. Még semmi konkréd döntés nincs, de nem sürget semmi. Jól megvagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!