Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mégis mik a "férfi munkák" a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mégis mik a "férfi munkák" a ház körül, ha a nőé a főzés, mosás, takarítás?

Figyelt kérdés

Azoktól kérdezem elsősorban, akik szerint a felsorolt dolgok a "női munkák", és vannak "férfi munkák", így pedig igazságos lesz a ház körüli munkák felosztása.

De mi a "férfi munka"? Szerelés? Fűnyírás? Kertészkedés? Vagy micsoda?

Én egyedül lakom panelben, a házimunka legnagyobb részét a "női munkák" teszik ki. Minimális alkalommal kellett 7 év alatt szerelni valamit, abból is volt amihez egyenesen szakember kellett, meg amit én magam is meg tudtam csinálni. Kert nincs, így értelemszerűen a kertészkedés és a fűnyírás kiesett.

Szóval, pl. egy panelben mik azok a "férfi munkák", amik kompenzálják a nő munkáját otthon? Vagy ez csak kertes háznál működik? De ott mi több munka van a felsoroltaknál, ha nem is naponta, de legalább hetente?

2018. nov. 20. 22:32
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
77%
Kertes házban nőttem, nálunk nem volt kifejezetten női munka. Apám is elmosogatott többször, illetve a takarításban gyakran segített (porszívó, felsöprés). Kertben is van bőven munka, még úgy is, hogy nincsenek haszonállatok. Fűnyírás, ásás, metszés, permetezés - ezeket nálunk kifejezettem apám csinálta.
2018. nov. 21. 13:00
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem aszerint osztjuk fel párommal a munkákat, hogy "férfi/női" hanem hogy ki tudja jobban/gyorsabban/ megcsinálni vagy kinek passzol jobban az időbeosztásához a feladat. A cél az, hogy minél hatékonyabban dolgozzunk csapatként és akkor több időnk marad a jó dolgokra és pihenésre. Így pl én főzök mert anyukám megtanított és nyilván gyorabban finomabban csinálom (biztos párom is meg tudná csinálni ha kell de nyilván neki több nehézséget okozna) bevásárolni ügyeket intézni viszont ő szokott mert a munkaideje rugalmasabb és alapból fuvarozik a városban.(én most babával pl. Csak a kisboltokba tudnék eljutni ami drágább) Kerti levél/hó seprés az ő dolga (nem azért mert pasi de lássuk be gyorsabban végez mint én) míg én napközben jelenleg baba mellett jobban el tudok pakolgatni sertepeltélni a takarítással mintha azt várnám hogy hazaérve "csakazértis" csinálja. Mosogatógépet helytakarékosabban pakolja be én meg jobban tudom minel hol a helye...

A lényeg h mi elégedettek vagyunk a felosztással más nem számít.

2018. nov. 21. 13:56
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt a férfi munka-női munka dolgot sosem értettem. Ha előbb érek haza és látom hogy nagy a fű, akkor lenyírom, hogy ne a férjemnek kelljen. Fát nyilván nem állok neki hasogatni, mert feladom a második melléütés után. A férjem utál mosni és teregetni, azt nyilván megcsinálom. Én mosogatni utálok, azt általában ő szokta. Ha előbb hazaérek, akkor főzök valami vacsit, ha ő ér haza előbb ő főz. Vagy ketten főzünk. Takarítani általában én szoktam, mert nekem gyorsabban megy, de ő is ki szokott porszívózni. Ha kiég egy villanykörte akkor kicserélem, ha eldugul a csap, megcsinálom. Nyilván ha valaminél úgy érzem, hogy több kárt csinálnék mint hasznot akkor megvárom vele. Szóval én nem értem ezt az egészet, de lehet én vagyok fura.
2018. nov. 21. 15:22
 24/29 anonim ***** válasza:
73%

Az akinek évente 3-4 szer kell csak füvet nyírni az mivel füvesített vagy hol él, mert itt van, hogy 2-3 hetente már sürgető, hogy lenyírjam.

Nekem a pofámról lesülne a bőr, ha egy nőt befognék magam mellé fizikai munkára. Amit tudok, azt elvégzem magam, amire meg kevés vagyok, megkérek egy havert aki szintén férfi, hogy segítsen nekem viszonzásért cserébe.

32/f

2018. nov. 21. 17:04
 25/29 Gabóca Kabóca ***** válasza:
Normális,működő családban vagy kapcsolatban munkamegosztás van.Mosogatni,főzni,takaritani tud egy férfi és egy nő is.Ha mindketten dolgoznak akkor bizony megosztják a házimunkát is.Különben csak kihasználásról beszélhetünk nem párkapcsolatról.Kertes házban a kert gondozása,állatok etetése is közös.Először persze meg kell beszélni hogy legyen-e kertészkedés,állatok.Sok munkám volt a kertes házban.Reggel öntözni,leszedni a kerti terményt,megetetni,megitatni a tyúkokat,tojást összeszedni,ebédet főzni,mosogatni.Közben ment a mosógép(automata),teregetés.Konyha rendbetétele,házban összeseperni,felmosni naponta.Wc-ülőke takaritás naponta,fürdőkádat mindenki sikálja ki maga után...Kutyáknak friss ivóviz,etetés.Gyerekkel tanulni,ruhákat eltenni.Hetente ágynemű csere.Estére megint öntözni,vacsorát késziteni.Reggel kb.6 kor álltam neki mindennek és este 6 óra körül végeztem.Ősszel,télen fát hasogatni,lehordani,begyújtani.2-3 óránként kazánt rakni.Mindezt egyedül nő létemre.Exem szinte semmit nem segitett neki természetes volt hogy minden van"magától"... Füvet lenyirta oszt ennyi...Hát jó nagy marha voltam az biztos.Na.Panelban ehhez képest alig van munka.Legjobb ha azt is igazságosan megosztjátok egymás között.Panelban nemigen akad férfimunka.(se favágás,se ásás,kazán rakása,stb.)
2018. nov. 21. 18:19
 26/29 anonim ***** válasza:

16-os manapság például egy budapesti panel lakás 20-34 millió forint. Azért nem kellene leszólni a kérdezőt.

Panelben szerintem nincsenek "férfi munkák", csak háztartási munkák vannak, amit a lakók idejük és tudásuk szerint megosztanak.

2018. nov. 21. 18:33
 27/29 anonim ***** válasza:

Szerintem ez megbeszélés kérdése.

Nàlunk a benti dolgokat én csinàlom, a kinti teendőket a pàrom.

Nagyon nagy udvarunk van, de a kert csak annyi, hogy paradicsom, paprika, zöldbab.Ezekkel szívesen elszöszölök, szeretem gyomlàlni.

Füvet ő nyírja, favágàs nincs, mert gàzkazàn van.

Most pl. be lettek hordva kintről a viràgok, bizony van köztük olyan, amit megmozdítani se tudok, a citromfa pl tuti van 25 kiló, ezeket így ő csinàlja minden évben.

De a sövényt, tujàkat se én nyírom, közelébe se engedne :)

Főzni én főzök, kivéve ha bogràcsozàs, grillezés van, abban ő a szakértő.

Szokott mosàst indítani, teregetni, de ezek inkàbb 98%-ban az én "feladataim", én szeretem csinàlni.

Bent a hàzban csak porszívózok, felmosok mindennap.

Amit kint csinàlok, az a terasz.

Nekünk így alakult ki.

Hàziàllatok nincsenek, csak egy kutya.

Panelben természetesen töredéke nincs a munkànak mint kertes hàzban.

De sokkal szabadabb az ember kertes hàzban.

2018. nov. 21. 18:46
 28/29 anonim ***** válasza:
Pl.: elmegy mamutra vadászni.
2018. nov. 21. 20:36
 29/29 anonim ***** válasza:

Àltalànossàgban vett férfi- női munka főleg panelban nincs, de amúgy sem feltétlenül.

Mi kertes hàzban lakunk, ugyanúgy àstam méteres gödröket faültetéshez vagy esővíztartàlynak nőként is. Szerintem arra alkalmas pàrral mindent meg lehet beszélni.

Nàlunk a bevàsàrlàs- cipekedès postai ügyintézés férfimunka mert a férjem csinàlja, én rühellem, a főzés majd minden nap női mert én szeretem én csinàlom kettőnkre, a férjem utàlja . A többi hàzimunka lényegében uniszex, heti vàltâsban csinàljuk. Nyàron füvet nyírunk havonta legalàbb 2-3x , attól függ mennyit esik az eső, milyen gyorsan nő. Télen havat lapàtolok mert kell. Fàt behordani, begyújtani a férjem szokott, égőket kicserélni is, szemetet én szedem össze, ő viszi ki . Könyvespolcot együtt szereltünk fel pl. :) Egy lakàsban negyed annyi meló van mint egy kertes hàzban. A pasik keze nem szàrad le ha mosogatni kell, meg wct pucolni. Amelyik lusta, és azzal takarózik hogy a hàztartàs női munka, azzal meg nem kötelező együtt lenni:)

2018. nov. 22. 22:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!