Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Most mit csináljak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Barátommal másfél hónapja költöztünk össze, másfél év után, ő költözött hozzám. Előtte is míg csak együtt "jártunk", péntektől vasárnapig nálam volt. Nálam mosta ki a szennyesét, fürdött, áramot használt. Mindig én vásároltam be, több 10 ezreket költöttem kajára a közös hétvégénkre. Ő soha nem adott be egy fillért sem semmire, pedig azért normálisan keresett. Gondoltam, végül is még nem költöztünk össze, majd ha ez megtörténik, a kajáját és rezsi felét állni fogja. 1 hete kapott fizetést, amire az első rezsi fele árát elkértem tőle, kicsit fintorogva, de odaadta. Majd legnagyobb meglepetésemre 3 nappal később visszakérte a jó 3/4-ed részét a pénznek, mert hogy ő az autójára téli gumit akar venni. Ott már azért elgondolkodtam..

Tegnap volt a születésnapja, rengeteget költöttem rá, mert szeretem, kb azt sem mondta, hogy köszönöm. (Én nyáron a születésnapomra semmit nem kaptam tőle, facebookon írt egy üzit, hogy Boldog Születésnapot és így ennyi).

Már többször beszélgettem vele erről, de mindig valamivel kimagyarázta magát, most azért nincs pénze, mert táppénzen volt és nem kapott annyit, most azért nincs, mert a kocsijára költ. Van megtakarítása, mégis tőlem kér állandóan.

Ma megkértem reggel, hogy ha úgyis megy a sparba, vegyen már nekem egy joghurtot. Hazaért, az volt az első dolga, hogy kirakta a blokkot, hogy ennyibe került a joghurt.

Iszonyatosan elegem van belőle, rengeteget kattogok rajta, de szeretem, ez a gond, hogy nem tudom neki egyből azt mondani, hogy viszlát, de így meg azt érzem, hogy folyamatosan megaláz. Mit csináljak? Mi lenne a legjobb megoldás?

2018. nov. 15. 15:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

De ha eddig is tahó volt, akkor mit reméltél az összeköltözéstől? Nyilván amíg valaki vendégségbe jön, addig nem várom el (és nem is fogadom el), hogy egy fillért is beleadjon bármibe, de azért ha valaki rendszeresen hozzám jár mosni, nálam zabál és utána oda is költözik INGYEN, azt már élősködésnek hívják.

A "párod" nem szeret, csak egy féreg, aki másokon élősködik. Meg mi az, hogy belead a rezsibe aztán visszakéri? Komolyan 2 ember helyett fizetsz mindent? Erre dolgozol?

2018. nov. 15. 16:42
 12/18 anonim ***** válasza:
30%

Annyira egy kaptafára mennek ezek a kamukérdések. Csoda, hogy még van nyomorult, aki megválaszolja.

Uncsi.

2018. nov. 15. 16:53
 13/18 anonim ***** válasza:
Tehát fizetsz a szexért. Röviden és tömören.
2018. nov. 15. 17:10
 14/18 anonim ***** válasza:
20%
Hát ha szereted, akkor fizess. Eseteleg az összeköltözés előtt meg kellett volna beszélni a szabályokat. Mondjuk ha másfél éve megy ez, és neked eddig megfelelt, akkor miért csodálkozol? Gondolom jobb csaj, mint te pasiban, ezért csak pénzzel tudtad megfogni: "rengeteget költöttem rá, mert szeretem".
2018. nov. 15. 18:58
 15/18 anonim ***** válasza:
A nemeket felcseréltem, de attól még igaz.
2018. nov. 15. 19:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Négyen vagyunk egy kis irodában. A szomszéd boltba szoktunk átjárni kávéért, üdítőért, szendvicsért, pogácsáért, stb. Mindig ha megy valaki megkérdezi, hogy kér-e valaki valamit és ha kér, akkor hoz. Soha, ismétlem soha nem rakjuk egymás orra alá a blokkot, sőt általában nem is kérjük el a pénzt. Azért, mert ezek a dolgok körbeérnek, nagyjából egálban vagyunk.

Nálatok elég nagy a baj, a barátoddal komoly gondok vannak, egyszerűen nem normális egy párkapcsolatban ennyire anyagiasnak lenni.

2018. nov. 15. 21:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Ő előtte hol élt, a szüleinél? És ahhoz szokott, hogy minden csak úgy terem, a fizuját meg elb..hatja teljes egészében amire akarja? De nem is ertem az egészet. Úgy költöztetek össze, hogy meg sem beszéltétek a "szabályokat"? Mert egy dolog, hogy te mit gondoltál, de ezeket igenis meg kell beszélni.

A házimunkaból legalább kiveszi a részét? Vagy az is rád marad, hisz te vagy a nő?

Hogy tudsz szeretni egy ilyen tapló balf...t?

Én eleve vissza se adtam volna neki amit adott. Az a rezsire kell, és pont. Spórolja össze, vagy nyúljon a megtakarításához, vagy tökmindegy, de a megélhetés igenis pénzbe kerül, és ezzel barátkozzon meg. Mond meg neki, hogy üdvözlöd a felnőttek világában, ahol immáron mar nem eltartott, hanem maga kell fizesse a fogyasztásait.

De komolyan, szedd mar össze magad, és beszélj vele. Fektessétek le a szabályokat, rezsi felesbe, kaja kb. felesbe, házimunka szintén felesbe. És nincs olyan, hogy visszakéri mert most ez meg az. Senkit nem érdekelnek az egyéb igényei. A rezsi és egyéb megélhetési ktg-ek az elsők, minden más utána jön, úgy kalkuláljon. Ja és amit most visszakért, azt hozzácsapja a következő havi rezsihez. Már csak ugy a miheztartás végett is.

Ha nem tetszik a rendszer, lehet menni vissza anyucihoz, vagy oda ahol eltartják a hülye fejét.

Az a baj, hogy azért csinálja ezt, mert megteheti, mert hagyod. Most a joghurtos esetnél is miért nem nyitottad ki a szád? Simán le lehetett volna alázni, a labbda nálad volt. Na mindegy.

De amig tutyimutyiskodsz vele szemben, addig nem lesz változás.

2018. nov. 15. 23:38
 18/18 anonim ***** válasza:
Ülj le vele és beszéljétek meg a témát. Ha nem változtat, akkor úgy maradj vele, hogy tisztában vagy azzal, hogy az ilyen jellegű költségeit te vállalod és ezért cserébe egy gyufaszálat nem kapsz vissza.
2018. nov. 18. 22:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!