Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most tényleg én reagáltam túl?
Van egy kis házam(egyedül vettem pár éve).Utána megismerkedtem egy lánnyal fél évre rá hozzám költözött a házba, rezsit azóta felezzük.(eddig teljesen idillikus) egészen 2 héttel ezelőttig
A barátnőm meginvitálta a "félkegyelmű"züllött életet élő testvérét hozzánk vendégségbe pár napra.(8 napja tart ez a vendégség)Természetesen a tudtom nélkül.
Munkából arra tértem haza,hogy a testvére cipővel a lábán heverészik a bőrkanapén és issza legdrágább boromat.Ezt még lenyeltem nem szóltam bár folyt a víz rólam idegességemben.
Tegnap arra értem haza ismét munkából,hogy ez a félkegyelmű gyerek a lúzer haverjaival bömbölteti zenét a vendégszobában ott isznak, tele dohányozzák a szobát,na akkor elfogyott a türelmem elküldtem őket a p...-ba mondtam nekik innen takarodó van.
.
Azóta a barátnőm úgy nézz rám mint egy darab sza...-a,hozzám se szól.
Jó valahol megbántam,de komolyan erre kell az embernek hazamennie az egész napi robotolásból?
Teljesen igazad van, a te házad, te szabod meg, ki lehet ott és nem a párod. Meg kellett volna kérdeznie és egyértelmű szabályokat kellett volna a tesónak felállítani, hogy pl 2 nap után takarodás van, vagy nincs dohányzás.
30n
Teljesen igazad volt.
Mint már mások is írták, a Te házad,a Te szabályaid, és az, hogy becigizik oda, kárt csinál és zavar a pihenésben teljesen elfogadhatatlan.
DE
Emellett szerintem az is teljesen elfogadhatatlan, hogy a barátnőd ezt megcsinálta, hogy előzetes egyeztetés és kvázi engedélykérés nélkül odahívta a srácot, aki ráadásul ahelyett, hogy meghúzná magát, még így viselkedik.
Én a helyedben valószínűleg a barátnőmet is helyre tenném, hogy ez nem így működik. Nem azért, mert hogy a ház kinek a tulajdona ( amúgy az sem utolsó), de ilyet egy közös albérletbe sem csinálna normális ember, aki a párját kicsit is tiszteli, nem még hogy egy ilyen bajkeverőt "meglepetésből" befogad oda, ahol valamilyen szinten ő is vendég.
Kisöcsivel meg meg kell beszélni, hogy vagy meghuzza magát és minél előbb talál más megoldást, vagy mehet, ahova akar.
teljesen mindegy lenne kinek a háza...
Ha én az én házamba akarok hívni egy vendéget, de együtt élek valakivel, akkor is ki kérem a véleményét, akkor is ha az én házam. Mert az bunkóság hogy valaki beállít a másik fél tudta nélkül.
Ha azért haragszik a barátnőd, mert kidobtad azt a vendéget akit nem látsz szívesen, akkor a te helyedben én hajítottam volna ki a nőt is a tesója után.
A barátnődnek semmi oka megsértődni, nőként mondom.
Oké, jó fej voltál, sajátjaként kezeli a barátnőd is a lakást, erre azt mondom, hogy egy idillikus kapcsolatba belefér, enyém-tied szép az élet.
Még az is oké, hogy ezen az elven haladva befogadja a testvérét hozzátok (bár őszintén, még közös tulajdon esetén is illene megbeszélni a másik féllel, nem hogy így, de ezen mondjuk túl lehet lépni egy darabig).
De az, hogy az öcsike, aki VENDÉG, vagyis rohadtul semmi joga nincs a lakásodban, lakásotokban, saját maga is vendégeket hívjon, ott csinál kanbulit, na ez már kabaré. Senki nem szólhat egy szót sem, amiért kihajítottad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!