Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy osztjátok meg a fizetéseteket a párotokkal?
Közös kasszán vagyunk, de egyelőre még külön számlánk van. Az utalásokat én intézem mindkét számláról. A nagyobb kiadásokat az fizeti akinek a számláján több pénz van, de minden vagyonunk és kiadásunk közös.
Házasok vagyunk 3 gyerekkel, közös célokkal és kb. azonos pénzügyi kultúrával.
Házasként én nem tudnám elképzelni a külön kasszát, hiszen mindketten azért dolgozunk, hogy a családunknak jó legyen.
Én például eddig mindig 8 órában dolgoztam és közel egyformán kerestünk a férjemmel. Most viszont a harmadik gyerek után 4 órában megyek vissza dolgozni, 2 éves korától is csak 6 órában, hogy tudjam őket oviba, suliba, edzésre hordani. Nyilván a fizetésem kevesebb lesz, viszont a családi életbe fektetett energiám több.
Klön számla, közös kassza -már ha így leírva van értelme.
Mivel általában én járok bevásárolni, azt az én számlámról intézzük, illetve minden készpénzes dolgot, csekkbefizetést (oké, egy részüket már csoportos beszedéssel, mert lusta vagyok :)). Az ő számlájáról megy a lakáshitel, rezsi.
Emellett mindenki megveszi magának amit akar. Sajátból, mert nyilván az van nála. Ha együtt megyünk pl ruhát venni, teljesen random módon dől el, hogy most ki fizet... aki könnyebben előkotorja a pénztárcáját.
Külön számlánk van a Krankenkasse meg a munkabér miatt, de amúgy nincs enyém-tiéd.
Ő többet keres, de volt már, hogy 4 hnapig nem volt munkája, akkor én tartottam el kettőnket, fordított eset is adódott... nem csinálunk ebből gondot, a nagyobb kiadásokat felezzük, meg mindent megbeszélünk, hogy mire költünk.
Külön kassza. Amit kell azt felesben kifizettünk de a többi az saját
Nem akarom más pénzét elvenni és Ezt fordítva se szeretném
Nekem kell az hogy legyen saját pénzem ami csak az enyem és én renelkezem felette
Volt páromnak is maradt pénze amit arra költött amire akart nem szóltam ebbe bele mert ő dolgozott meg érte fordítva ugyan ezt várom el
24N
#12 egyet értek veled
Szerintem ez a legjobb ahogyan ti is csináljátok
Felesben amit kell
A többi szépen saját és mindeki arra költi amire akarja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!